PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177624
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

co mialo symbolizować to mleko w proszku rozsypane przed wagonem?? jakies pomysły?

ocenił(a) serial na 7
Caravan_Girl

obstawiam, że karmią tym więźniów, ponieważ jest on całkiem odżywcze, oraz jest w nim dużo białka (podstawowego budulca mięśni)
aby móc ich potem zjeść; wydaję mi się, że jest to całkiem oczywiste, że ludzie z Terminusa są kanibalami (vide scena kiedy starsza
babka smażyła na grillu kilka kilo mięsa (w tym parówki, które da się zrobić z odpadów praktycznie) a jak wiemy w okolicznych lasach niezbyt
łatwo jest znaleźć mięso (patrz złapany królik przez Ricka).

ocenił(a) serial na 4
Lagoo

jasne, to kanibale na 100%. poza tym te wszystkie kości, które leżały na ziemi podczas ucieczki na to wskazują

Lagoo

Tylko po co jeść ludzi, skoro ma się w cholerę mleczka w proszku??
Sorry, ale ja bym komuś nie odgrywał ręki, bo akurat nie mają parówek, a na półkach rogi się od żarcia z długą datą ważności, jak to proszkowane mleko.

ocenił(a) serial na 3
lisu_9

To wolałbyś wpieprzać proszek niż jakąś apetycznie upieczoną nóżkę nowo poznanego kolegi? :)

ocenił(a) serial na 8
lisu_9

Ten pokój wypełniony świecami wskazuje że ich jedzenie ludzi ma związek z jakimś dziwnymi wierzeniami. Tak mi się wydaje przynajmniej.

ocenił(a) serial na 10
ibizkazinterQ

mi się wydaję,że każda świeczka symbolizuję kogoś kogo zjędli zapalają je bo mimo wszystko mają wyrzuty sumienia

ocenił(a) serial na 6
ewi184

Watpie by mieli jakiekolwiek wyrzuty sumienia.

ocenił(a) serial na 10
agaS78

z jakiegoś powodu zapalają świeczki,więc albo w ofierze ofiarą albo dla siebie na odkupienie win

ewi184

To takie łączenie się w bólu z Ukrainą w tych trudnych czasach. Tusk zapalił na parapecie, a kanibale tam gdzie mogli :D

ocenił(a) serial na 6
ewi184

Nie sadze by mieli jakiekolwiek skrupuly po tym jak zjadaja ludzi.Juz bardzie by pasowal do nich jakis fanatyzm religijny...moze te swieczki to podziekowania za ofiare?

ocenił(a) serial na 10
agaS78

prawdopodobnie w 5 sezonie zostanie to wyjaśnione

ocenił(a) serial na 7
lisu_9

przypuszczam ze jedzą ludzi ze względów bezpieczeństwa, tak im wygodniej, siedzą sobie i żarcie przychodzi do nich, nie muszą non stop wybierać się na polowania i wyjazdy po zapasy. poza tym po tych napisach na ścianach w pokoju ze świecami można wnioskować, że wczesniej spotkało ich cos złego ze strony innych ludzi i za priorytet uznali własne życie.

ciekawe ile tam może mieszkać osób, ze 20?

ocenił(a) serial na 10
lisu_9

Jak człowieka przyciśnie głód to i sąsiada zje. Było tak w Leningradzie, i będzie tak w razie apokalipsy zombie.

ocenił(a) serial na 7
Catacombe

Nie musi być apokalipsa zombie, w Korei Północnej jest podobno sporo przypadków kanibalizmu.

Kiedyś gdzieś czytałem na portalu spiskowym, że Amerykanie mają jakiś ustalony plan działania na wypadek "apokalipsy zombie". Może dlatego dają obcym zielone karty :)

ocenił(a) serial na 10
rafib1975

To nie jest teoria spiskowa, CDC zamieściło na swojej stronie przewodnik co robić na wypadek apokalipsy zombie.

http://www. cdc. gov/phpr/zombies.htm , usuń spacje, Amerykanie są gotowo na wszystko.

ocenił(a) serial na 10
Caravan_Girl

A może Carol i Tyreese już dotarli, a mleko w proszku było dla Judith?

ocenił(a) serial na 7
LiberianGirl

a) może naprawdę lubią burgery?
b) jeżeli mleko naprawdę byłoby dla Judith, to raczej już by nie żyła (czyt. została zjedzona, btw polecam "Krainę wódki" Mo Yana :D )
bo mięso niemowlaka jest wybitnie odżywcze, zdrowe itd a wydaję mi się, ze tworcy jednak nie poszliby w tak hardkorową stronę

ocenił(a) serial na 10
Lagoo

Tylko się zastanawiam. Mam nadzieję, że prędko nie dotrą do obozu tych świrów. Niech ich coś po drodze zatrzyma. Judith byłaby dla kanibali niezłym deserkiem. XD

Lagoo

Skoro nie pokazali jak Rick katuje niedoszłego gwałciciela, to i nie zabiliby niemowlaka.

ocenił(a) serial na 4
LiberianGirl

właśnie tez pomyślalam, ze moze była tam gdzieś Judith i pewnie sam Rick przez chwile tak pomyślał

Caravan_Girl

Rick to już chyba nie wierzy w to, że Judith żyje.

ocenił(a) serial na 4
euzebia

ALE KANIBALI POKONA

Caravan_Girl

Może nawet Carol nauczyła już Judith posługiwać się bronią i to Judith pokona kanibali? Kto wie.

euzebia

Oboje wiemy, kto WIE ;D

LiberianGirl

Mi od razu z Judith się skojarzyło, tym bardziej, że Rick to zauważył.

Caravan_Girl

Jest już jakieś info kiedy następny sezon co ja mam oglądać :( ?

ocenił(a) serial na 10
vandal454

na pewno tak jak zawsze jesienią-prawdo podobnie w pazdzierniku

ocenił(a) serial na 4
vandal454

niestety, dopiero w październiku i później pewnie znowu podział na 2 części

ocenił(a) serial na 8
Caravan_Girl

Ledwo przekroczyli bramę i już zatakowali tubylców. Sprawę z zegarkiem szło załatwić mniej agresywnie. Ale przecież Rick to kozak! Zapewne cały kolejny sezon przesiedzą w tym "azylu" tak jak to miało miejscse w więzieniu i będą darli koty z "wyznańcami czegoś tam..." tak jak czynili to z gubernatorem. Zapewne kilkoro wyzionie ducha, a na końcu sezonu i tak wyjdą z opresji obronną ręką.

ocenił(a) serial na 4
krzeszol

no bo Rysiek jest waleczne serce, nie da sobie w kasze chłopina dmuchać

ocenił(a) serial na 10
krzeszol

To nie tylko o zegarek chodzi. A kombinezon? A PONCZO!? Ta zniewaga krwi wymaga a Rysiek waleczne serce najpierf szczela a potem myśli! :)