W scenie po napisach - gdy widzimy Morgana, patrzy on na drzewo na którym jest wyryty znak. Wie
ktoś może co on znaczy? To Rick go zostawił?
to ja to napisałem... :) że to przez Ricka - ale ja tylko takie domysły mam, bo wydawało się, że Moragan wiedział kto je zostawia
Dokładnie tak. Bo potem widz miałby pretensje,że to,że Pościg z Terminusa wiedział gdzie jest Rick jest nielogiczne i serial jest GŁUPI I W OGÓLE 1/10. Nie wiem skąd w ogóle jakieś wątpliwości
Gdy się uważnie przyjrzymy, to taki sam znak ma na czole ten koleś z brodą, którego wypuścili z kontenera. Ale nie wiem jak to powiązać :)
Wydaje mi się że to nie Rick. Rick zamazał tylko napisy na tablicy, że terminału nie ma i azylu też nie ;) Nie wiem kto ale na pewno ktoś z "naszej ekipy" ;)
Znaki zostały zostawione przez Ricka, specjalnie dla Morgana, w sezonie 3 gdzie pojawia się Morgan, na tej swojej mapie takimi znakami oznaczał tereny oczyszczone, Rick zostawił ten znak tylko i wyłącznie dla morgana, więc jak widać o nim nie zapomniał i nadal liczy, że go kiedyś odnajdzie, dlatego Morgan gdy zobaczył ten znak od razu się ucieszył i ruszył tą drogą .. kapiszi teraz ? :P
Ogólnie może nawet nie chodzi o to, że znak został zostawiany dla Morgana bezpośrednio tylko Rick po prostu oznaczył teren oczyszczony czyli Terminus tym znakiem, i gdy morgan go zobaczył, dlatego tak się ucieszył bo w tym momencie zrozumiał, że Rick żyje i ruszył w tamtą stronę ;)
Jest kilka teorii krążących po internecie:
1) Rick zostawia je dla Morgana, lub z innego, nieznanego powodu. (Moim zdaniem tanio to brzmi)
2) Zostawia je Gareth (z nieznanego powodu)
3) Zostawia je Gabriel (nowa postać, która pojawi się w 2 odcinku) - w to jestem w stanie uwierzyć
4) Zostawiał je gościu, którego zatłukł Tyreese - w to też jestem w stanie uwierzyć
5) Czytałem też, że zostawiał je gościu z wytatuowaną twarzą. (Ten, którego uwolnił Rick i po chwili został ugryziony) - to to już moim zdaniem mega nadinterpretacja i wymysł :D