PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177562
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Mur w Alexandrii

ocenił(a) serial na 9

Wiem, że ten serial jest już bardzo pozbawiony sensu, ale czy tylko ja pomyślałam, że nie lepiej byłoby umieścić podpór muru od strony miasta, a nie odwrotnie?
Kiedy przyjdzie jakaś spora grupa szwędaczy, będą napierać na mur to prawdopodobnie go przewrócą, a przynajmniej jakoś wygną, jednak jak byłoby to z drugiej strony byłoby to znacznie mniej możliwe.
Pewnie rozumiecie o co mi chodzi

ocenił(a) serial na 8
paulina107

Pewnie tak. Mnie zastanawia, skąd team Ricka wciąż ma amunicję...no skąd. Na serio miał jej aż tyle, żeby starczyło przez tyle miesięcy dla tylu ludzi?

ocenił(a) serial na 7
PsychopatycznoOdwetowa

Po prostu pewne rzeczy, jak szukanie amunicji nie zawsze są pokazywane.

ocenił(a) serial na 8
skalp_el

No wiem, że nudne to by było, gdyby zawsze pokazywali takie prozaiczne rzeczy. Ale myślę, że poprzez tego typu chwyty, że widz ma gdzieś tam koło głowy to, że w każdej chwili amunicja mogłaby się skończyć, serial byłby ciekawszy i byłby ten dreszczyk emocji. W tej chwili bohaterowie i widz czują się bardzo bezpiecznie pod względem takich właśnie rzeczy.

ocenił(a) serial na 7
PsychopatycznoOdwetowa

Racja. Ale oni w sumie często używają broni białej, więc jakoś można wytłumaczyć tę nieskończoną amunicję :)

ocenił(a) serial na 8
skalp_el

Dokładnie, jak się chce, to w każdym filmie i dla każdej sceny można znaleźć wytłumaczenie :) To jest właśnie magia kina

PsychopatycznoOdwetowa

W TWD wytłumaczenie jest jasno podane - hałas przyciąga szwendaczy, dlatego broni palnej bohaterowie używają tylko wtedy, gdy jest to absolutnie konieczne. ;) No i na nadmiar amunicji też w sumie nie cierpią.

ocenił(a) serial na 8
skalp_el

A szukanie wody pokazali

ocenił(a) serial na 7
theMedicalDoctor

A nie pokazali robienia kupy. Czyli się nie załatwiają?

ocenił(a) serial na 8
skalp_el

Hahaha you made my day

ocenił(a) serial na 9
PsychopatycznoOdwetowa

w Aleksandrii uzupełnił zapas

paulina107

tak, że o tym myślałam. na zdjeciach ktore pokazywal Aron bylam pewna, ze podpory sa od strony Alexandrii. a czy nie wydaje wam sie ze ten blaszany murek jest w ogóle słaby i nie ma żadnej ochrony, prócz dwójki narwańców którzy robia obchody?

ocenił(a) serial na 2
paulina107

Nie wspominając o tym że zwykły człowiek, a co za tym idzie i banda kanibali mogła by po nich wejść. Też to od razu zobaczyłem co i Ty- brak podpór od wewnątrz. Coś marny ten mąż architekt. A jeżeli już tak zrobił to bym kolcami je naszpikował.

ocenił(a) serial na 9
Kabul

niby tak,ale pani Gubernator nie wie jacy potrafią być ludzie.Dopiero teraz Rick może ją uświadomić

ocenił(a) serial na 8
Kabul

Na razie nie spotkali żadnej bandy, więc chcieli mieć tylko jakąś osłonę przed zombiakami. W komiksie ten wątek był trochę lepszy, bo podkradali betonowe ścianki z budowy nieopodal. Niektóre były słabo umocowane, ale po zdobyciu zapasów cementu, zaczęli go wykorzystywać do dalszego wzmacniania murów( ale niektóre ściany pozostały słabe i bez wzmocnień.) Ten fakt sprawi Aleksandrii wiele problemów w przyszłości.

Gierrapa

Mam tylko 1 pytanie : Gdzie jest ksiądz? I kim mogła być osoba w oknie na początku odcinka?

ocenił(a) serial na 9
patryk9511

Osobą w oknie nie była przypadkiem ta dziewczyna co trafiła do Alexandrii kilka miesięcy temu, ta co leżała na łóżku i się prawie nie odzywała, to chyba ona wymykała się przez mury, a Carl za nią poszedł do lasu

patryk9511

to są 2 pytania

ocenił(a) serial na 9
suszyMie

:D:D:D

ocenił(a) serial na 6
paulina107

Mur jest faktycznie dziwnie zbudowany. Ogólnie interesują mnie kwestia organizacji i jakiejś obronności Aleksandrii. Jak na razie to zostało ukazane kuriozalnie, rządzi pani kongresmen, a za bezpieczeństwo, wypady odpowiada dwóch przygłupów...Rozumiem, że mieszkańcy Aleksandrii nie mieli doświadczeń z dużą ilością zombi czy wrogimi grupami, ale jednak ta beztroska jest przesadna. Być może w przyszłości, zostanie to bardziej rozwinięte.

Kwestia tego też, że zupełnie nie widać jakiś wart, czy strażnic na ogrodzeniu. Może mają dobrze rozpoznany pobliski teren i dlatego czują się tak bezpiecznie? Interesujące też, czy to Aron z partnerem obserwowali grupę Ricka, bo na szczególnie rozgarniętych tropicieli to oni nie wyglądają. Tym bardziej tamtych dwóch przygłupów by się do tego nie nadawała.

ocenił(a) serial na 9
forzaroma

Z tego co wiem i czytałam tutaj, to właśnie dzięki Rickowi i reszcie w Alexandrii powstać ma strażnica i wprowadzą oni ogólnie wiele zmian. Tak niby było w komiksie, ale jak będzie w serialu to już nie wiadomo

ocenił(a) serial na 9
forzaroma

Nie wiem czy widziałeś zapowiedź następnego odcinka, Rick przyglądał mi murowi, może oni jakoś "celowo" zbudowali ten mur w taki sposób, bo aż tak głupi chyba nie są żeby tak budować. Ogólnie mi coś ta Alexandria śmierdzi, jednakże niby ma być dobra, sama już nie wiem.

ocenił(a) serial na 8
paulina107

takze o tym pomyslalam zwlaszcza kiedy rick szwendał się koło muru. po co im podpory od tej strony? zwlaszcza, ze te sciany wcale nie są mocne.