PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177150
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Witam. Orientujecie się może skąd mogę ściągnąć książkę " Narodziny Gubernatora " w całości po Polsku ? Przeszukałem chomików i google i nie znalazłem. Jest dostępny tylko fragment 16 stron. Jakby ktoś dysponował polską wersją to dajcie znać

ocenił(a) serial na 4
Kostecky666

Ściągnąć, nie ściągniesz.. Ja szukałem baaaaaaardzo długo, aż w końcu miałem dość i zdecydowałem się na jej zakupienie. Szczerze, to nie żałuję tego kroku. Książka jak najbardziej warta tych 32 zł. Co najważniejsze kilkakrotnie do niej wracałem. Wciąga czytelnika maksymalnie.

tomb2525

Wciągająca, brutalna, dość przerażająca i... zaskakująca (ja nie znałam komiksu, stąd moje totalne zdziwienie na końcu).
W sprawach "technicznych" - przyczepiłabym się do beznadziejnej korekty ;-)

ocenił(a) serial na 4
kingi1

Wyobraź Sobie, że gdybyś znała komiks to jeszcze bardziej byś się zdziwiła. Możesz mi wierzyć :D Ja osobiście byłem w szoku. Co do określeń, które wymieniłaś to ja bym dodał jeszcze "dramatyczna" oraz "tragiczna". No nie oszukujmy się, ale te cechy wiodą prym w niejednym rozdziale książki. Co zaś się tyczy korekty to nawet nie mów. Niby błahostka ale ile ja na tym nerwów straciłem.

tomb2525

Haha, ja nawet zastanawiałam się, czy nie napisać do wydawnictwa, żeby może sobie tych "redaktorów" zmienili. Albo zatrudnili osoby, które z przyjemnością poczytają sobie takie powieści, robiąc przy okazji korektę ;-)
A wracając do książki, to tak, masz całkowitą rację - tragizm sytuacji, tragizm postaci dominuje nad wszystkim. Philip budzi i przerażenie, i odrazę, a jednocześnie bezgraniczne... współczucie (nie mylić ze zrozumieniem).

ocenił(a) serial na 5
tomb2525

Chyba sama się skuszę.

ocenił(a) serial na 6
Kostecky666

A czemu nie możesz kupić?.Potem się dziwicie ,że już nie będą pisali tej książki bo mała sprzedaż.

walker666

Może w maju ubiegłego roku nie było jej na półkach... Ja zamówiłam na empik.com, bo w normalnej sprzedaży nie było.

ocenił(a) serial na 4
kingi1

A ja ją wczoraj na półce w empiku dojrzałem :D Jeden samiuteńki egzemplarz, ale był :D

tomb2525

To pewnie go przeoczyłam ;-)
(Szukałam też "Wojny zombie" Brooksa i "Jestem legendą" Mathsona, ale w księgarniach nie uświadczysz.)

tomb2525

To tak jak ja, kilka tygodni temu w Empiku zakupiłam ostatni egzemplarz. Szczęście :P
A książka ciekawa, aż nie mogę się oderwać :D

ocenił(a) serial na 6
Kostecky666

SPOILEROWATE PYTANIE :)

ocenił(a) serial na 6
Kostecky666

SPOILEROWATE PYTANKO

ocenił(a) serial na 6
ch0ryy

Czy w komiksie jest tak samo ,e Brian jakby to powiedzieć wariował i zmienił imię na Philip i zaczął opiekować się Penny ? Czy tak jest tylko w książce ? Bo nie powiem zszokowało mnie to okropnie :)

ocenił(a) serial na 7
ch0ryy

Mamy "gotowego" Philipa bez jakiejkolwiek wzmianki o Brianie.W komiksie Gubernator to prawdziwy schizol.Najbardziej zapadla mi w pamieci scena gdy wyrywal zombie-Penny zęby by po chwili "pojsc z nia w slimaka".LOL.