PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177864
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

W sieci pojawiło się już piąte promo TWD. Żeby nie byś gołosłownym podsyłam link: http://www.youtube.com/watch?v=5m4_9PGBOjA W zwiastunie widać, że Rick i spółka wprosili się na imprezę na arenie. Zapewne odbijając młodszego
Dixona starszy dołączył się do grupki lecz coś poszło nie tak i zginął.

ocenił(a) serial na 4
akolio_PL

Coś mi się wydaje, że Merla dobije sam Gubernator. W takiej sytuacji aż prosi się o nutkę dramatyzmu.

ocenił(a) serial na 8
tomb2525

Widać też spotkanie Ricka i Philipa w cztery... ups trzy oczy.

ocenił(a) serial na 4
akolio_PL

Do spotkania, według tego co udało mi się wyczytać, dojdzie w odcinku 15. Co najlepsze powodem tegoż spotkania będzie sama Andrea. Bitwa to temat poboczny. Ciekaw jestem jak to się tam rozegra.

ocenił(a) serial na 8
tomb2525

A jeszcze Tyreese i jego grupka biegnąca przez las jest jakaś duża. Czyżby to już była scena z jego zaklimatyzowaniem się w grupie ?

ocenił(a) serial na 7
akolio_PL

A to nie jest przypadkiem scena z 8 odcinka? Tak mi się wydaję:D

ocenił(a) serial na 4
anita23_fw

Dokładnie. AMC zaczęło łączyć w sobie sceny z pierwszej połowy oraz drugiej połowy.

ocenił(a) serial na 8
tomb2525

Trochę to głupie zagranie z ich strony. Każdy ogląda promo po to, żeby dowiedzieć się czegoś nowego. Ale AMC wie lepiej.

ocenił(a) serial na 4
akolio_PL

Nie wydaje mi się aby to było głupim zagraniem. Po pierwsze podsycają tym atmosferę, gdyż skrzętnie łączą to co było, z tym co będzie. Poza tym wprowadzają masę spekulacji wśród widzów naprowadzając ich na nowe tory.

ocenił(a) serial na 6
akolio_PL

Niby na jakiej podstawie piszesz z taką pewnością : "starszy dołączył się do grupki lecz coś poszło nie tak i zginął" ? Bo go nie ma na trailerze? To jeszcze o niczym nie świadczy. Nie wszystko pokazują w zwiastunach. Akurat kwestia Merle'a jest jedną z najciekawszych kwestii, więc możliwe że twórcy chcą utrzymać jego dalsze losy w tajemnicy.

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

Widać jak gubernator wyjmuje pistolet na arenie, a Merle raczej tak szybko nie uciekł by do Ricka. Dlaczego gubernator miałby zastrzelić Merla ? Ano dlatego, ponieważ nie chciałby, żeby Merle wyjawił wszystkie znane mu szczegóły dotyczące Woodbury.

ocenił(a) serial na 6
akolio_PL

To że Gubernator wyjmuje spluwę to nie żaden dowód. Równie dobrze może to robić dlatego, że wie że szykuję się rozpierducha, a nie po to żeby zastrzelić Merle'a. A nawet jeśli to nie ma pewności że go zabiję.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Musimy bronić ulubieńca ;D. A tak poważnie nie ma co pisać od razu, że zginie. Już niedługo się przekonamy.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Bronić jak lwice ;D
Właśnie o to mi się rozchodzi - to że stary Merle nie jest pokazywany na zwiastunie to jeszcze nie musi o niczym świadczyć. Tym bardziej że tak jak pisałam - to może być celowy zabieg, żeby zrobić widzom małą "suprise". Judith też nie ma na żadnym zwiastunie, a pewnie póki co ma się dobrze :D

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

My i tak możemy sobie gdybać, a pewnie zostaniemy tak zaskoczeni (oby merlowo pozytywnie), że szczeny Nam opadną.
Judith :D.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Jeżeli szykują w tej kwestii coś wbijającego w fotel, to oby to było pozytywne, bo chyba zejdę podczas oglądania jak Merle'a nam zaciukają.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Nie mogą. Kto Nam będzie dostarczał nowych rozkosznych min i wydźwięków? Niech poświęcą kogoś innego zamiast Merlinka.

ocenił(a) serial na 7
Kassandra85

Z nami Merle nie musi się niczego bać ;D obronimy go przed takim losem. Nie ma co, ale fanek to on ma teraz sporo. Niech sobie wybiorą innego kozła ofiarnego.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Do odstrzału jest tych dwch kolesi od Tyreese, nawet sam Tyreese, Morgan, Axel (aka Kleks, sorry nie mogłam się powstrzymać)... tak że jest sporo kandydatów.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Grupa Tyreesa łącznie z Nim niech będą do odstrzału. Musimy trochę pocieszyć z Axela aka Wąsą-Kleksa, ale wiadomo, że Merlin pobija wszystkich Ich na głowę.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

I jeszcze nie zapomniaj o Hershelku i Philipie. Oni też są bardzo pocieszni.
Co do Tyreese, to wiem że nie ma co chłopa jeszcze skreślać, bo ledwo się pojawił i w komiksie był dośc znaczącą postacią, ale wolałabym żeby okazał się T-Dogiem vol 3, czyli kolejnym statystą do odstrzału na rzecz starszego Dixona.

ocenił(a) serial na 7
Kassandra85

Axel aka Kleks:D
Tyreese aka pączuś niech sobie jeszcze troszkę pożyje. Może jest niepozorny, ale chętnie zobaczę jak wybija zombie za pomocą młotka. To może być całkiem interesujące:>)

ocenił(a) serial na 6
anita23_fw

Ale nie tak interesujące jak Merle patroszący zombiaki za pomocą swojej nożo-ręki.

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Merle'a nikt nie przebije. Nie ma szans.

ocenił(a) serial na 7
akolio_PL

Obejrzałam promo kilka razy i nie widzę starszego Dixona? Dołączam się do pytania Tortugi. Na jakiej podstawie stwierdzasz, że Merle zginie?:D

ocenił(a) serial na 4
anita23_fw

Nadzieja na pozytywne rozwinięcie sprawy wciąż jak widać żywa :D Aczkolwiek nie zaprzeczę, sam czekam na to jak to się potoczy

ocenił(a) serial na 6
tomb2525

Nie no, niech że dadzą chłopinie pożyć chociaż do końca sezonu :D

ocenił(a) serial na 4
Tortuga033

Dokładnie. Tyle napsuł krwi ludziom w około, więc mogliby mu dać kilka dni więcej :D

ocenił(a) serial na 6
tomb2525

No i pokazaliby w końcu braci w ducie!

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Jeżeli już ma zginąć, to mam nadzieję, że zginie w jakiś spektakularny i sensowny sposób. Oby nie zaserwowali nam powtórki z rozrywki i nie zafundowali Merle'owi śmierci a'la Dale, bo tego nie zdzierżę:D

ocenił(a) serial na 6
anita23_fw

Czy zginie zastrzelony jak pies, czy rozszarpany przez zombiaki, lub w jakiś inny komiczny i groteskowy sposób, to i tak pewnie dostane bulwersu niczym Wujek Adolf z słynnej sceny z "Upadku". Jednak jest jeszcze nadzieja że nie dednie "na dzień dobry" już w kolejnym odcinku i tego się będą trzymać, amen.

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Tyle czekałam aby w końcu zobaczyć braci razem. Naprawdę Merle nie musi jeszcze umierać, sercem jestem z nim i czekam jak to się potoczy. Gdyby zginął tak od razu, byłoby to bez sensu i też bym się wkurzyła. Niech sobie żyje, chociaż przez pewien czas.

ocenił(a) serial na 6
Lexa17

Pewnie że nie musi, ba! Nawet więcej - nie może! Naprawdę szkoda by było takiej postaci. Ma potencjał, który można było by jeszcze na wiele sposobów wykorzystać. Nie wspominając już o ukazaniu wzajemnych relacji między braćmi, których jak do tej pory jest tyle co nic, a uważam że to mógłby być bardzo ciekawy element, która urozmaicała by serial. Tak więc czekam z co raz większą niecierpliwością na 10 lutego.

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Oczywiście, że nie może i za to trzymam kciuki!
Zobaczyć braterskie relacje braci Dixon – bezcenne.
Nie wiem jak doczekam tego 10 lutego.

ocenił(a) serial na 6
Lexa17

Jakoś trzeba ;]

Tortuga033

Mi się wydaje, że Merle na bank przeżyje. Mam takie babskie przeczucie :] Poza tym jak piszesz ma potencjał i może się jeszcze przydać nie raz.

ocenił(a) serial na 7
cryingslave

Widzę , że wszystkie trzymamy kciuki, żeby Merle'owi się udało:D Ja również mam nadzieję, że jeszcze troche pociągnie. Przynajmniej do końca sezonu. Oby Twoja babska intuicja się nie myliła:D

ocenił(a) serial na 6
anita23_fw

Taa nagle wszyscy lubią Merlina, myślał by kto..:D Oby przeczucia Cryingslave się sprawdziły.

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Wiesz, sądząc po Twoich i Kassandry wpisach, z Merlina całkiem fajny chłopak jest, więc dlaczego miałabym go nie lubić:D

ocenił(a) serial na 7
anita23_fw

Ja też słyszałam, że Merla podobno niezły chłop jest. Jak kobieta może się takiemu oprzeć? Teraz każda z nas będzie go lubić i jeszcze mdleć na jego widok. Heh... pewnie to zwierzęcy magnetyzm.

ocenił(a) serial na 7
Lexa17

I ten jego słodki głosik. Po prostu ideał hahaha:D

ocenił(a) serial na 7
anita23_fw

Ach ten jego głos... i ta postura... Merle jest jedyny w swoim rodzaju. Drugiego takiego jak on ze świeczką szukać.

ocenił(a) serial na 5
Lexa17

Uwaga, bo Tortuga będzie zazdrosna ;D.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Przywykłam do tego że taki samiec Alfa przyciąga inne samice :D

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Co racja, to racja. Dixonowie są rozrywani wręcz ;D. Dobrze, że chociaż w Naszych historiach są zarezerwowani dla Nas ;D.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

I są i będą cali i zdrowi :D

ocenił(a) serial na 7
Lexa17

Widzę, że się zgadzamy:D Teraz pozostaje nam już tylko trzymać kciuki za Merlina. Niech moc będzie z nim!:D

ocenił(a) serial na 5
anita23_fw

Prawda? Porządny gość jak mało kto :D.

ocenił(a) serial na 7
Kassandra85

A jak. Jak napisała Lexa17, drugiego takiego jak on ze świecą szukać:D

ocenił(a) serial na 6
anita23_fw

Po naszych historiach to i nawet taki Szejn, nie jest straszny ;D

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Do Szejnasa jakoś nie mogę się przekonać. Będziecie musiały bardziej się postarać:D