Jesienią stacja Syfy wypuszcza 13-odcinkowy serial o Zombie pod tytułem "Z Nation". Wygląda to na dobrą alternatywę dla TWD, gdyby nie to, że za produkcję jest
odpowiedzialne studio The Asylum (tak to samo, które jest odpowiedzialne za słynne "Rekinado")
http://www.filmweb.pl/news/Aktorzy+z+"Zagubionych"%2C+"Southland"+i+"Nie+z+tego+ świata"+będą+walczyć+z+zombie-105725
Rany! To chyba jakiś żart! Serial od Asylum?!
Biedny Michealu Dawsonie, gdzieżeś Ty trafił z wyspy Zagubionych, wprost do Asylum... Do tego prezydent z "Dnia Niepodległości: katastrofy" i jakieś gwiazdy ze Zmierzchu...
Z pewnością TWD spadnie oglądalność przy tego typu hicie xD Ale brawa dla Asylum za dystans do otaczającego nas świata. Naprawdę... Czekam jeszcze na jakieś odcinkowe fantasy ich autorstwa w tajemniczej krainie, gdzie wszyscy walczą o władzę i tron.. Tytuł.. Niech pomyślę.. np. "T Fight" :D
Akurat Michael był w LOST jedną z najbardziej zmarnowanych postaci (mówię o jego wątku w czwartym sezonie), więc mi go tak nie szkoda :P Niemniej wolałbym jakiś porządny serial, który stanowiłby realną alternatywę dla TWD.
Aktorzy, którzy zaliczają epizody w filmach Asylum, dzielą się na dwie grupy:
- ci co wczuwają się w rolę i w jakimś stopniu bawią się swoim występem np Piraniokonda
- ci co wstydzą się patrzeć w kamerę, grają jedynie żuchwą lub całą twarzą wyrażają głęboki żal i wstyd (są różne mechanizmy obronne wyparcia gry w dziele Asylum xD) np. Wilki wojny, Atlantic Rim.
Z TWD jak z PKP - czasem narzekasz, ale i tak jedziesz ;D
Ależ ja nie narzekam :D No dobra, czasami, ale należę do wąskiego grona ludzi, którym podobają się "przegadane" epizody. W każdym razie nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby rezygnować z oglądania. Niemniej nie da się ukryć, że dużą popularność TWD zawdzięcza w pewnym stopniu temu, że ma "monopol" na zombiaki. Przydałby się jakiś serial, który to zmieni. Konkurencja działa stymulująco :D
To tak ogółem było, nie konkretnie o Tobie ;)
Ja narzekam tylko wtedy, kiedy postacie, które lubię, są spychane na dalszy plan, bo ktoś - tu nie będę wskazywał palcem - musi się napić ;>
Ty czasem narzekasz na TWD - a ja czasem - nie narzekam!
Ale w sumie nie mam na to żadnego dowodu, bo jedyny temat, w którym nie narzekałam na TeWuDe amba wcięła :D
W ogóle to nie wiem, czy się przyznać, ale finał 4 sezonu to se i czasem odpalę, coby pooglądać Rycha.
Oj bo Ty jesteś Bogę Narzekania, w panteonie stałaś między Puddingią, boginią logiki oraz Improwizjuszem, bogiem naciąganych rozwiązań fabularnych :D W starożytnej Grecji powszechnym zawołaniem było "Na litość Emo!", gdy jakiś aktor w amfiteatrze kiepsko zagrał cliffhangera i takie tam.
Ja bym chciała obejrzeć serial o babie, która przemierza.. no nich już będą te Stany, w poszukiwaniu żywego dentysty, który by jej zdjął założony przed apokalipsą aparat korekcyjny na zęby. Kobita jest troszku wredna, ma wyj*bane na ludzkość i ma tylko tego dentystę w głowie - i idzie po niego po trupach. Po drodze spotyka ludzi, którzy mają muczos problemos jak Ricki i ona jest wobec nich jak kot "co ja pacze".
Obowiązkowo pracowała kiedyś w obsłudze klienta, np. jako kelnerka w kejefsi, albo na kasie w łolmarcie i dlatego ma odpowiedni stosunek do mijanych po drodze osobników gatunku ludzkiego: zarówno świeżych, jak i nieświeżych.
I jest ogolona na łyso, bo tak "jest praktyczniej" i przez to jak się wyszczerzy tym aparatem, to wygląda z deczka makabrycznie, co wykorzystuje do straszenia ludziów :D
Niech ktoś zrobi taki serial, cooo? Bo w tym nowym serialiku to co - kolejna grupa pajaców będzie się snuła po jueseju? Z hakerem? Do czego on się będzie włamywał - do kurników?
Naprawdę ciekawy i oryginalny scenariusz. Ja wolałbym, żeby w serialu o zombie dali też zombie zwierzęta (nawet zombie-kurą nie pogardzę :D).
A co do hakera - to Asylum więc nie zdziwie się jeśli będzie włamywać się do mózgów zombiaków xD
Jak tak o tym piszecie, to myślę, że to może być jednak dobry serial. Jak myślicie - dadzą striptizerki uciekające przed zombi?
Striptizerki to oklepany motyw. Ja osobiście nie pogardziłbym zombi-rekinem. Asylum ma odpowiednie zasoby, wystarczy trochę teksturę w Paincie obrobić :)
Dokładnie striptizerki wyszły z mody (chociaż 2 lata temu wyszedł film "Strippers vs Werewolves" :D). Teraz robi się crossovery (albo mashupy) "Dumy i uprzedzenia" i filmów ze zombie...
http://www.filmweb.pl/film/Duma+i+uprzedzenie%2C+i+zombie-2015-554803
Jakbym wiedział (Premiera póki co 2015 rok :D), nawet nie wiem czy to w ogóle wyjdzie. Robią to od 2009 roku i nie mogą zrobić. Chyba, że chodzi Ci o ten film ze striptizerkami, ale go nie widziałem.
Duma i uprzedzenie i zombie z Emmą Stone i Natalie Portman?? Wygląda legitymacyjnie xD
Co jeszcze, Lot nad kukułczym gniazdem zombie? Ojciec chrzestny zombie??
Albo zhakuje pogodę i powstanie tornado ze zombiakami zwane...moment...Zombiechura lub Walkernado :P