PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177572
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Czy tylko mi wydaje się , że serial idzie w stronę dramatu-telenoweli gdzie dialogi są największą akcja? koniec 4go sezonu to wielka kpina. Monotonia ciągnie się już od dłuższego czasu. Jak przypomnę sobie pierwsze 3 sezony , czuje jakbym oglądał 2 zupełnie inne seriale. Czy może być gorzej?

KemoT86

Piąty sezon choć lepszy od czwartego również nie powala. Dalej podejrzewam będzie podobnie.,..
Ale ale... skoro tak, to skąd u Ciebie tak wysoka ocena tego serialu. U mnie po trzech sezonach ocena była 9. Po pięciu zjechała na 5...

ocenił(a) serial na 8
KemoT86

Nie ma żadnych wątpliwości, że sezon 5 wieje nudą - powtarzająca się akcja (walka z innymi grupami itd). Co do dramatu psychologicznego to nie mam żadnych przeciwwskazań bo lubię taki gatunek ale od czasu do czasu przydałoby się trochę dobrej akcji i nadanie bohaterom jakiegoś konkretnego celu - ale niestety ja na to wpływu nie mam...

Greg_Kmk

Dramat psychologiczny? Jeżeli miałbym ten serial oceniać w tym gatunku, to niestety wypada bardzo mizernie. Według mnie ktoś na siłę próbuje nam wmówić, że jest to dramat psychologiczny...

ocenił(a) serial na 8
KemoT86

Zgadzam się w 100 procentach. Ocenę 9 trzymam tylko ze względu na pierwszy sezon. Drugi i trzeci zasługują już tylko na osiem, a czwarty i piąty na pięć. Moim zdaniem powinni już zakończyć "Przygody grupy Ricka" i zająć się tworzeniem jakiegoś porządnego spin-offu z nowymi bohaterami, w nowym miejscu itd. To łażenie i walczenie z innymi robi się już nudne.

theMedicalDoctor

Ale co nam da spin-off? Twórcy ci sami, więc można domniemywać, że i pomysły podobne, tylko akcja będzie się działa gdzie indziej. Myślę, że temat został wyczerpany przez tych ludzi. Jedynym lekarstwem może być zmiana twórców na ludzi, którzy będą mieli świeże spojrzenie na ten temat... lub chociaż powrót Franka Darabonta.

ocenił(a) serial na 8
Gasza1910

Spin-off mógłby być o tyle ciekawy, że poznalibyśmy nowych bohaterów i przez kilka odcinków byłoby nawet ciekawe to poznawanie ich itd. Potem rzeczywiście mogłaby się zrobić klapa, ale jak już wspomniałeś, wszystko zależy od twórców. Mnie tam szczerze mówiąc grupa Ricka już nudzi. O bohaterach praktycznie wszystko wiemy, a nowi bohaterowie póki co nie wzbudzają u mnie większych emocji. Powrót Darabonta mógłby dać naprawdę dużo, ale koleś ściął się z AMC, a nawet jeśli teraz zaproponowaliby mu powrót, to wątpię żeby się zgodził, bo tego TWD już się nie da uratować.

theMedicalDoctor

Pierwszy sezon zasługuje na 9? Jak na moje to ledwo 5, miałem ochotę całkowicie sobie serial odpuścić tak wiało nudą. Szczęśliwie oglądałem wszystko pod rząd więc wiedząc że ma się rozkręcić jakoś przeżyłem ten pierwszy sezon. Później tak nudno było chyba tylko pod koniec 4. Odcinki 1 sezonu to wszystko czego można się było spodziewać, nic niespodziewanego ani specjalnie ciekawego. Gdyby ciągnęli motyw zombie jako głównego wroga dłużej to w ogóle byłoby nudno.