Witam serdecznie,
Czekam za napisami od Hataka do tego odcinka, ale chciałbym już znać jedną odpowiedz i proszę bez dalszego spojlerowania - czy Morgan jest w tym odcinku?
Yyyyyy? Oficjalnie zostało potwierdzone przez stację AMC, iż Morgan powróci w drugiej połowie trzeciego sezonu. Dokładniej rzecz ujmując widzowie ujrzą go już w następnym odcinku, zatytułowanym dość wymownie, "Home". Teraz mam pytanie, czytałeś cokolwiek o tej sprawie, czy po prostu od tak sobie wprowadzasz ludzi w błąd?
Czemu w błąd? Przecież pytam się uprzejmie, niedawno zakładałem podobny wątek i ludzie odpisali że będzie właśnie w 9 odcinku, to kto kogo wprowadza w błąd?
Czytałem, na comicbookmovie.com ale nie było napisane w jakim odcinku, za co Ci dziękuję!
Tytuł to sugeruję więc mam nadzieję że się pojawi bo bardzo lubię tą postać! :)
Osoba, do której odnosi się mój post (nie jest kierowana w pełni do Ciebie) wprowadziła Cię w błąd, gdyż stwierdziła iż Morgana nie będzie w tym sezonie. To raz. Dwa, trailer, zdjęcie etc (nie zagłębiam się w to co było na tej stronie), nie dotyczył stricte odcinka "The Suicide King". Wszystkie materiały wypuszczane po emisji epizodu "Made to Suffer" dawały nam zarys całego półsezonu, a nie danego odcinka, o czym ludzie najwidoczniej zapomnieli, choć dobitnie jest to powiedziane przez lektora.
Dokładnie tutaj o to pytałem : http://www.filmweb.pl/serial/The+Walking+Dead-2010-547035/discussion/Morgan+w+Su icide+King,2128967#post_9286748
W takim razie przepraszam bo nie wiedziałem ze morgan ma powrócić mój błąd szedłem droga komiksu a tam on pojawia się podobno po całej akcji z wiezieniem wiec myślałem ze go nie będzie w 3 sezonie a macie jakieś info na ten temat ?
Odcinek niezły widać rozłam w grupie takie moje odczucie po zobaczeniu odcinka doczekać się nie mogę następnego . Dużo emocji i trudnych decyzji.
Dokładnie, teraz będzie się działo. SPOJLER - Grupa zobaczyła w końcu zachowanie Ricka, który eksplodował z leksza. Hershel coś już wcześniej podejrzewał, ale chyba teraz już jest pewien, że trzeba pomóc Grimes'owi. Bycie liderem w takich czasach to straszny ciężar, zwłaszcza gdy kinie ktoś z jego rodziny. Dodatkowo tak widać zainteresowanie u Beth naszym szeryfem, co może skutkować lekkim konfliktem z Carlem, albo po prostu taki mały smaczek od twórców :D Daryl szybko wróci z Merlem i po w miare spokojnym odcinku znowu może jakaś rozwałka co zapowiada kolejne promo :)) Postać Tyreese'a już polubiłem, Sasha też fajna babka. Do Ben'a i Allena się nie przywiązuje, bo to raczej mięso armatnie, a Axel niedługo odejdzie. Myślę, też że niestety Hershel nie dożyje do 4 sezonu.
Muszę jednak sprostować moje newsy odnośnie Morgana. Owszem on powróci, ale dopiero dwa odcinku później czy w epizodzie 12. Zmiana ta wynikła z faktu, iż twórcą nie chcę odwlekać w czasie ponownej zemsty na więzieniu (ataków będzie co najmniej dwa, z czego trzeci finalny). Dopiero dzisiaj zostało to powiedziane, także przepraszam.
Jeżeli oprzemy się na komiksie jak i popatrzymy na okres w jakim jest on sprowadzany, to Morgan zapewne będzie służył jako czyste mięso armatnie, po to tylko by w finalnym pojedynku zaimplementować element totalnej porzogi wśród gupy, zachowując przy tym pierwotny stan grupy. Niemniej jednak wiadomym jest, że jakieś główne postaci pójdą pod młotek. Wracając jednak do Morgana. Nie jest to postać na tyle złożona by jego pobyt w serialu był niewiadomo jak rozciągany w czasie. Poza tym już sam jego bacground nie daje zbytniego pola do popisu. Jeżli wprowadzą śmierć jego syna, to jest to wątek, który mogą pociągnąć trzy góra cztery odcinki, przy czym i tak zostanie to zepchnięte na dalszy plan. No nie oszukujmy się ale okres farmy, gdzie było multum czasu antenowego mamy już dawno za sobą.