Gdybam, gdybam i wygdybać nie mogę - jakim sposobem te świetnie uzbrojone chłopaki ( http://i.imgur.com/6w12o.jpg ) zostały zarażone? Wiem, że to nic nie wnosząca kwestia, ale jednak intryguje mnie ona :) jakieś pomysły? Ktoś ich nadgryzł wykorzystując przestrzeń pod hełmem? Czy może zginęły od strzałów i wirus uaktywnił się po śmierci?
Ehh gdybyś poczytał/a wcześniejsze i te jeszcze bardziej wcześniejsze tematy to byś wiedział/a że każdy jest zarażony i bez względu czy zosatnie ugryziony czy nie po śmierci staje sie zombie, mozliwe że zginęli od strzałów, z głodu czy pragnienia a może jednak zostali gdzieś ugryzieni.
Wiem o zarażeniu, myślałam że to wynika z mojej wypowiedzi ("wirus uaktywnił się po śmierci") :)
Czuję się źle zrozumiana - chodziło mi o gdybanie, nie o faktyczne powody dla których zostali szwendaczami, bo wiem, że takich w serialu nie było. No nic, tak czy siak wciąż mnie to ciekawi ;)
Mam wymienić w punktach powody? Proszę:
-ugryzienie przed założeniem kombinezonu (w więzieniu zapanował chaos, strażnicy zostali pogryzieni, jednak ci zbagatelizowali problem, i ubrali się w pełen rynsztunek, po czym w pewnym momencie padli i później powrócili)
-samobójstwo
-śmierć głodowa
-ogólne wycieńczenie
-zgniecenie naporem trupów w więzieniu (bloków jest trzy, z czego pewnie na jeden z nich przypada około 200 więźniów {przynajmniej tak mi się wydaje})
-jakieś wewnętrznie rozwijające się choroby śmiertelne, o których mogli nie wiedzieć
itd, itd. Powodów może być więcej
PS. faktycznych powodów podać nie można. To wszystko to jest gdybanie, i na tym właśnie polega cała analiza TWD. Jedynie niepodważalne fakty są tylko w przypadku oceniania bohaterów.
s_blueberry ten drugi w tle zombie chyba ma uszkodzoną szyje - chyba się wykrwawił.
Tak na boku: sam fakt że zombie mają takie same zęby jak ludzie(a nawet gorsze bo w wyniku rozkładu już się tak dobrze nie trzymają zęby ciała) to w zupełności by wystarczył plastikowy pancerz (chociażby taki plastik z którego jest wykonana klapa do sedesu) - człowiek, a tym bardziej zombi by go nie przegryzło.