PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177616
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Pożywka dla mas ?

ocenił(a) serial na 2

Serio nie jestem w stanie powiedzieć, co ludzie w tym widzą. Aktorzy grający gorzej niż zombie,
sukcesywne chrzanienie GOTOWYCH wątków z komiksu i wprowadzanie irracjonalnych rozwiązań
przez tępych jak kłoda bohaterów. Toż to poziom polskich seriali detektywistycznych, tylko budżet
większy. Jedynie charakteryzacja trupów zasługuje na uwagę, za to ten dodatkowy punkt u mnie.
Interesuje mnie jednak opinia fanów. Co ten podrób ma w sobie takiego hipnotyzującego ?

ocenił(a) serial na 7
IszJii

To wszystko tłumaczy https://www.youtube.com/watch?v=oavMtUWDBTM .

ocenił(a) serial na 2
derylepl

No tak, wspaniałe świadectwo, ale czego się mogłem spodziewać.

IszJii

Oglądam, bo mi się podoba. Wiem, że serial ma mase błędów w fabule, mase niedociągnięć. Z aktorami to pojechałeś, bo co jak co, ale gra aktorska w TWD jest jak najbardziej na plus. Jeśli chodzi o komiks, to się nie wypowiem, bo nie czytałem.

IszJii

Zastanawia mnie, dlaczego tak powszechne stało się zadawanie pytań, na które tak naprawdę nie ma się najmniejszej ochoty poznać odpowiedzi.

Evangarden

Ten serial jest dobry na początku , pózniej jak bliżej poznajesz bohaterów robi sie coraz gorzej . Bohaterowie są tak irytujące że czasami ciężko wytrzymać przed monitorem, ale jak wyżej było napisane każdy ogląda to co lubi .Oglądałem dwa sezony , póżniej to juz nie miało sensu gdzyż twórcy tego serialu zabili najbardziej barwną postać czyli Shana .

nick_moze_zawierac

Poniżej spoilery z komiksu.

Charakter postaci jest w większości przypadków zachowany (w stosunku do komiksu) nawet pomimo postarzenia/odmłodzenia niektórych z nich (m.in. Carol i Otisa). Shane w komiksie ginie w finale pierwszego tomu, jeszcze przed opuszczeniem obozu pod Atlantą, a wszystko, co związane z jego śmiercią, jest w porównaniu do serialu absurdalnie uproszczone. Nie wiem też, co Shane miałby robić w grupie po tym, co zaszło pomiędzy nim, Lori i Rickiem, zwłaszcza że bohaterowie do więzienia dotarli głównie dlatego, że nick nie wchodził Rickowi w drogę w kwestii przywództwa.

Poza tym - na pewno chciałeś się podczepić pod mój post?

ocenił(a) serial na 8
nick_moze_zawierac

szkoda, że odpuściłeś, bo w kolejnych sezonach jest parę dobrych wątków (: ale ogląda się go dla zombie, klimaty postapokaliptyczne są naprawdę fajne.

ocenił(a) serial na 8
IszJii

Ludzi rajcuje przemoc, w tym mnie, do tego lubią filmy o zombie a Walking Dead jest to taki długaśny film o zombie i stąd jego sukces. Serial ma kilka lepszych momentów, ale też sporo słabych, gra aktorska nie jest zbyt wyrazista, a masa postaci po prostu wqrwia, ale coby nie powiedzieć o TWD jest to serial oryginalny i za to go lubię.

ocenił(a) serial na 8
IszJii

Fajny serial.