Muszę przyznać, że przed serialem nowe, ciekawe perspektywy. Nowi bohaterowie są całkiem sensowni i jestem przekonany, że z czasem Sierżant Ford mnie do siebie przekona. Co prawda kilka rzeczy dało się przewidzieć, zaś inne są naciągane, to jednak nie jest już ten sam "The Walking Dead", co kiedyś. Ciekawi mnie, czy kiedyś jeszcze ujrzymy Beth, choć podejrzewam, że raczej nie. Od początku sezonu serial ewoluuje, może nawet polubię go bardziej. Odniosłem też wrażenie, że Carl, którego szybko i bez chwili wahania pomogłem umieścić w "Hall of Shame" stał się inny, bardziej przekonujący. Ogólnie wszystko zmierza w nowym, dobrym kierunku, towarzyszą mi bohaterowie, których chcę oglądać. Być może w tym sezonie dowiemy się szczegółów o przyczynie zombie apokalipsy, oby jednak zostało to wyjaśnione właściwie, znaczy nie w sposób banalny. Ogólnie po trzech ostatnich sezonach, które uważałem za wyjątkowo słabe (nie licząc ewolucji postaci Daryla i Hershela, większości ich poczynań oraz tego, że zginął Dale - wtrącalski dziad + pojawienie się Michone). Teraz wierzę, że sytuacja się zmieni na lepsze. Obym miał rację.
Beth pojawi się na pewno, przecież nie porzucą tak po prostu wątku bohatera. A co do genezy zombie to po mojemu wiele się nie dowiemy, bo na moje całe te lekarstwo to ściema, doktor chce po prostu zapewnić sobie bezpieczeństwo.
tak, carl jakis mniej irytujący, zeby tak jeszcze zdjął ten durny kapelutek z głowy kiedys. Beth zaloze sie ze sie jeszcze pojawi. Tez sie obawiam ze wymysla jakis pomotany banal na wyjasnienie apokalipsy.
Odcinek mi się podobał. Krwiożerczy Rick mi bardzo podszedł (choć chyba tylko na chwilę taki się stał), a Tyreese to obecnie największy badass serii (no, należy też pamiętać o jego szarży z młotkiem przez chmarę zombie sezon czy dwa w tył).
Fajnie, że w serialu pokaże się kolejna postać ze świetnego serialu The Wire. Pierwszą jest Tyreese, drugą będzie ten ksiądz z drugiego odcinka. Robi się z tego trochę Arrow, które masowo importuje aktorów ze Spartakusa.
Czekam z niecierpliwością na drugi odcinek.
Koffam *.* Odc. Mega XD Nareszcie poniedziałki znów mają sens XD Beth pojawi się na 1000000 % XD Nw czy to spoiler ale ----------------------------------- SPOILER --------------------------------------Jest w jakimś szpitalu z którego będzie próbowała się wydostać. Na zwiastunie widać jakąś policjantkę uderzającą Beth,kobietę leżącą na stole z krwawiącą ręką i Beth która ją przytrzymuje. Na końcu widać jak dziewczyna wybiega ze szpitala a za nią biegnie jakiś człowiek / walker XD
http://www.youtube.com/watch?v=b0uph2VCf94
2.37 - 2.50