PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177904
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Podcasty TWD

ocenił(a) serial na 9

Sztuka podcastowania czyli radia w necie, nie jest szczególnie znana w naszym kraju
(przynajmniej w moim odczuciu). Dla znających anglicki przedstawiam jednak tutaj kilka
podcastów TWDowych, niektórych uskutecznianych przez osoby nieźle poinformowane.
Do wszystkich kieruję zapytanie: bylibyście zainteresowani tworzeniem jakiegoś polskiego
podcasta?

Wszystkie adresy to com, żaden z nich nie jest "oficjalny".

thewalkingdeadpodcast - najwięcej humoru, ciężkiego, pieprznego. Ciekawi prowadzący,
czasami problemy techniczne owocujące w niskiej jakości. Z reguły ten podcast ukazuje się
jako ostatni. Na stronie są dostępne też inne podcasty o TWD, nie kontynuowane, w ciekawej
konwencji (stricte o komixie czy też ogólnie o zombie). Dużo spoilerów które odnoszą się do
komiksu, prowadzący zawsze ostrzegają.

The Walking Dead - Hhwlod - chyba najbardziej "profesjonalny". Konkursy, etc. Profesjonalne
wykonanie, profesjonalni prowadzący. Konkursy. Ten z kolei pierwszy się ukazuje. Wiele
odcinków nie słyszałem a w tych których słyszałem, nie było żadnych spoilerów.

walkingdeadcast - coś pomiędzy pierwszym i drugim. Nieco żartów, nieco spoilerów i nieco
porównań do komiksu. Ci tutaj mają niezłe wtyki, tak mi się wydaje.

Każdy z rzeczonych podcastów ma na chwilę obecną odcinek o ostatnim epizodzie. Odcinki
trwają od godziny do dwóch. Polecam!

ocenił(a) serial na 8
Grendel69

Dzięki za adresy. Nie wiedziałam nawet, że coś takiego istnieje ;) Ja byłabym zainteresowana.

ocenił(a) serial na 9
gtagirl

Z dwie osoby by się jeszcze przydały. Im więcej kobiecego głosu w radiu tym lepiej, big time :D Zauważyłem to na przykładzie pierwszego podcastu który poleciłem. Co prawda dziewczyna przez większość czasu tylko się śmieje ale hej - jak ładnie się śmieje! Z tym że trzeba to wziąć pod uwagę rozważnie: zostały 3 epizody do końca. A gdzie hosting, obróbka audio, scenariusz? Mam nadzieję że ktoś z tej strony TWD która tak ładnie nam spoiluje się odezwie.

Grendel69

Przygotowanie tego na szybko może być problematyczne, przynajmniej jeżeli chodzi o zebranie ekipy, dżingle i sample, potem sama obróbka to już nie problem. Scenariusz to raczej jest luźno pisany - z tego co słyszę to jest to głównie improwizacja.
Najmniejszy problem to hosting.
Pozdrawiam ze strony co tak ładnie spoiluje.

Grendel69

Myślę, że lepsze byłoby przygotowanie czegoś takiego na 4ty sezon :)