PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177572
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Podsumowanko 05x10

ocenił(a) serial na 6

Podsumowanko:
"Dobro ucichło po dziewiątym odcinku? Spoko, teraz nakręcimy kilka nudnych scen, powinny się spodobać, ponieważ będą podobne do poszukiwania zapasów itp, nie? No! ... Co tam się drzesz? Kibel tryska wodą? To go naprawcie! McDermitt ma już nigdy więcej z niego nie korzystać... A wodę sprzą... Chwila! Mam pomysł co do scenariusza... Nie zapowiadali deszczów ostatnio? Okej. Zbierzcie wodę do wiader! Aha! Zróbmy nawiązanie do tych 50 twarzy... Wrzućmy kochankę Grey'a do bagażnika. ... Hue Hue... Zmbie bondage... Tego jeszcze, kurde, nie było... Rick niech walnie w końcu porządnego teksta. Reszta grupki go słucha. Dobra, sceny ze stodołą na chwilę wstrzymamy! Zróbmy imprę!
...
O bosz...e... Ale poniósł nas melanż! Musi skręcić... to znaczy nakręcić resztę odcinka... Co to za pobojowisko?! Statystów rzeczywiście poniosło! Zostawcie ich w spokoju! Kręcimy to! Yeah! Teraz niech te dwie pindy usiądą sobie i uruchomią pozytywkę... Wprowadzić pedała!!!"

Odcinek mnie się podobał ( na 64,8 % ). Ten komentarz "tfurcy serialu" jest mocno subiektywny. ;D

BONUS - "Że co? Prawie cała obsada ma wrzody na jęzorach? Czyja to win... Aha..."

Arolowy

Jestes tak bardzo toksycznie sflustrowany ze nie potrafisz postrzegać tego serialu w sposob w ktory jest prowadzadzony , może cie naprostuje w skrócie serial jest ten oparty na apokalipsie wirusa tzn zombie bohaterowie musza liczyc na samych siebie i z nieba im manna nie spadnie , tworcy probuja ukazac w realistyczny sposob jak by taka apokalipsa wygladala , ale ty i reszta szczekajacych szczeniakow oczywiscie musi płakać i hejtować smutnym żalem nie mając pojecia o fabule , radze nabrać troche rozumu do głowy poczekać kilka lat a potem udzielać sie na forach.

ocenił(a) serial na 6
szeregowy91

Ale ja to wszytko wiem. Przeczytałem cały komiks, wiem co będzie i takie tam... Jestem przeciwnikiem hejterów. Często nie wyrabiam i się z tego ich całego szajsu naśmiewam. "Podsumowanko" to takie nawiązanie humorystyczne, ukazujące "bardzo luźne" podejście jakiegoś fikcyjnego "tfurcy" do tego serialu. Po prostu, może niektórzy będą mieli ubaw? Bardzo lubie survival, nawet jeżeli rzeczywiście jest on trochę obity ( jak to było przez parę odcinków temu). :D
;D Jakieś poczucie humoru mam, sprawdzam tylko jego zrozumienie... Myślę że już będziesz w stanie to dostrzec, że to taka "mała satyra" :)

ocenił(a) serial na 6
Arolowy

BONUS 2 - "Weźcie kilka kundli, schronisko jest obok, wyświadczymy przysługę naturze, zrobimy mały ubój..."

Arolowy

Haha, 9,67/10 ;D

ocenił(a) serial na 8
Arolowy

jak dla mnie ten odcinek to nędza totalna.

ocenił(a) serial na 8
dzikudzina

A dla mnie odwrotnie ten i poprzedni były znośne, bo fakt faktem, że TWD dawno przestało (według mnie) mieć to coś co pierwsze 2 sezony. Teraz oglądam to, bo zabijam sobie czas przed snem, aczkolwiek przyznaje, że ten odcinek i poprzedni były dużo lepsze, niż reszta 5 sezonu, który jest bardzo słaby, gorszy jest chyba tylko 4.

ocenił(a) serial na 8
Romek2348

ja trochę źle podchodzę do serialu, bo to serial dramatyczny a mnie interesuje w nim jedynie akcja i ciekawe wątki. Jeśli podejść jak do dramatu to owszem, odcinek ma cos do zaoferowania, jednak ja go oceniam pod kątemj tego czego sama oczekuje.

ocenił(a) serial na 8
dzikudzina

Ma coś do zaoferowania, aczkolwiek nie jest to wykorzystane zbyt dobrze. Serial nie buduje napięcia, zombie to jakieś karaluchy, które byle kto może zdeptać i w ogóle nie stwarzają niebezpieczeństwa. Dopiero w tych dwóch odcinkach widać jak zdesperowani są pod względem pożywienia i bezpiecznego schronienia, a w pozostałych sezonach jakoś tego nie czułem, ale może to przez to, że jestem przyzwyczajony do innych serialów, które moim zdaniem miażdżą TWD na głowę pod względem i dramatu i akcji (Breaking Bad, Dexter, House Of Cards). Jednak wciąż wierzę, że w końcu przywrócą serial na dobre tory i chociaż w połowie będzie tak dobry jak sezon 1 i 2.

ocenił(a) serial na 8
Romek2348

Mi się nawet ten nudny odcinek podobał (7/10) poza ostatnią sceną - takie zwroty akcji przypominają mi seriale typu Prison Break itd.

Arolowy

Hahaha .. Jebłem po przeczytaniu tego kom.. ;D 2/10

ocenił(a) serial na 6
Deathstrroke

VERY GOOD :D Tak trzymaj!