GoT i House obejrzane, Utopia 2 sezony po 6 odcinków nie jestem pewien czy zakończenie mnie zadowoli więc nie oglądam, a Prison Break dropnięty, dawaj więcej
Bates na na bieżąco, Supernatural dropnięty gdzieś w połowie 6 sezonu, Fargo na bieżąco, SoA na 3 sezonie dropnięte, BB obejrzane, Hannibal na bieżąco
Breaking Bad, Game of Thrones, Doctor Who, How I met your mother, Better Call Saul, podobno dobry jest jeszcze House of Cards, chociaż go nie oglądałem, bo jest mega nudny i obejrzenie jednego odcinka zajmowało mi 2-3 dni.
zależy co lubisz:
- Gra o Tron, Better Call Saul, The Killing, House of Cards, Bates Motel - seriale przegadane i na akcję nie licz. W tych serialach nastaw się na dialogi, monologi, dialogi, monologi, etc. (nie polecam)
- Breaking Bad, True Detective, Fargo, Sons of Anarchy - seriale o większej dawce akcji niż powyższe, gadanie z akcją raczej są dobrze zbilansowane, wszystkie charakteryzują się dość mrocznym klimatem, który raczej preferują faceci (polecam)
- Peaky Blinders, Vikings, Spartacus - dużo akcji, typowy męski klimat, dużo przemocy, wulgaryzmów (dla mnie bomba)
- Hannibal - serial surrealistyczny, w klimacie gore, ciężki do trawienia (nie polecam)
- The Mentalist, Forever, The Castle, Elementary, Blue Bloods, Prison Break, Dr House - naiwna fabuła, typowe zapychacze czasu antenowego (nie polecam)
Z tych wymienionych to nie oglądałem The Killing, Better Call Saul, Elementary, Blue Bloods. Żaden z nich mi nie pasi ;-d. Jak znasz jakies jeszcze to pisz
Widzę Timothy Olyphant w obsadzie, skusiłbym się ale chyba serial nie ma zakończenia nie?
Dal Iana Mcshane trzeba to obejrzec, warto, zakonczenie jako takie jest ,zostaje tylko niedosyt , ale tam duzo gadaja i bluzgaja wiec nie dla wszystkich show
Mogę Ci jeszcze polecić:
Banshee - serial troszkę naiwny ale wciąga, wrzuciłbym go do worka z Breaking Bad, Fargo, Sons of Anarchy
Ray Donovan - z tej samej grupy co Banshee ale trochę gorszy
Shameless - serial typu czarna komedia, ostro pojechany ale pozytywnie :) dla mnie mega ;D
Zwróć też uwagę na Lights Out, Magic City, Blue Montain State...seriale nie najnowsze ale naprawdę warto !
Z tej listy nie oglądałem tylko Magic City ale też cancela dostał po 2 sezonach także nie wiem czy zakończenie jest warte oglądania ;-d
faktycznie z zakończeniem to słabo wyszło :/
Jeszcze przychodzi mi do głowy Marco Polo i The 100. To taka średnia półka ale w nudne popołudnie można obejrzeć.
The 100 na bieżąco jestem i mi się podoba (lubie post-apo klimaty) a Marco Polo zaledwie 1 sezon 10 epów?;s
wiesz zawsze to prawie 7h oglądania :D na 2 sezon jeszcze trzeba trochę poczekać :/
widzę, że Ci forumowiczka "nietuzinkowo" poleca Orphan Black...w sumie też jest ok
Co do Gry o Tron i Better Call Saul, jeśli to są dla ciebie seriale przegadane, bez akcji, to chyba przeczytałeś ich opis na filmwebie, jak można porównywać Gre o Tron do House of Cards? House of Cards to typowo same rozmowy i ani grama akcji, przez 5 odcinków nic się kompletnie nie wydarzyło, cały czas paplanina.
Kolejny fanatyk Gry o Tron widzę :P
----- SPOILER -----
W moich oczach Gra o Tron to:
- beznadziejny wątek rudej córki Starka, gdzie non stop prowadzone były jałowe dyskusje o...niczym,
- beznadziejny wątek bękarta na Murze, czy zakochanego grubego towarzysza. O dziwo pod koniec ostatniego sezonu W KOŃCU miała miejsce mała bitewka,
- beznadziejny wątek królowej smoków, która zamiast walczyć to gada, gada i jeszcze raz gada a smoków w serialu jak na lekarstwo,
- beznadziejny wątek czarownicy, opętanego władcy i jego wiernego przydupasa,
- beznadziejny wątek pozostałych dzieci Starka - sceny z tą dziewczynką machającą przed każdym szabelką i wygrażającą kogo to nie zabije są żałosne, sparaliżowany wyrostek kontrolujący wilka...ha ha
Suma sumarum w serialu pojawia się jedna scena bitewna na sezon a reszta to dialogi, intrygi, monologi, intrygi.
Better Call Saul - sześć odcinków za nami i wciąż daleko jeszcze do momentu gdy bohater przyjmie tytułowy pseudonim. Już w pierwszym odcinku dowiadujemy się, że Jimmy ma szalonego brata, nie ma klientów i marzy o wielkiej kasie. Dopiero w 6-tym odcinku dowiadujemy się nieco o Mike i pooowoli zawiązuje się współpraca z Jimmy'm. Serial ratuje dawka humory dzięki czemu i przydługie dialogi są wciągające.
House of Cards - w serialu podobnie jak w GoT jest multum intryg ale też raz na sezon pojawia się większa akcja np. zabójstwo reporterki, ucieczka prostytutki, etc.
Obejrzyj sobie jakiś serial, który poleciłem to przekonasz się czym jest AKCJA.
Nie jestem jakimś fanatykiem GoT, na poczatku sam sie nie moglem przekonać, ale caly czas sie cos dzieje, caly czas jakieś intrygi itd.,a w house of cards po 5ciu odcinkach nic sie nie wydarzylo, sama paplanina, ktora prowadzi do wiekszej paplaniny.
To ja mam takie pytanie. Czy Hannibal to serial, w którym każdy odcinek jest niezależny, czy jednak fabuła, scenariusz każdego odcinka są ściśle powiązane?
i jedno i drugie...każdy odcinek jest o innym morderstwie ale też wplata się bardziej lub mniej w główną linię fabuły (zgodną z tytułem)....
No to ja polecam dwa świetne seriale. Jeśli lubisz komedie kryminalne to Psych; dla mnie jeden z najlepszych seriali komediowych. A drugi serial to Person of Interest. Obecnie to chyba najlepszy serial w telewizji ogólnodostępnej w USA.
Orphan Black. Aż dziwne, że nikt o nim tu jeszcze nie wspomniał. Serial, do którego zabierałam się baaardzo długo, bo zapoznawszy się z fabułą, średnio byłam do niego przekonana. Po obejrzeniu pierwszego odcinka, absolutnie zauroczyłam się w nim. Naprawdę godny polecenia.
Fortitude jeszcze zapomnialem o tym bo dopiero to zaczynam ogladac wydaje sie ciekawy ;)
last ship jest beznadziejne
gotham jest w porzadku jezeli lubisz batmana
black sails (piraci!)
intruders
blacklist
episodes
Z jeszcze chyba niewymienionych:
Continuum
Hemlock Grove
Salem
American Horror Story
The Flash