PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177624
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Po tej akcji w finałowym odcinku czwartego sezonu. Myślałem,że ktoś przynajmniej zginie z tej całej
ekipy, ale i tak spoko :)

ocenił(a) serial na 7
kryszti

Toż zginął przecież ktoś.
Btw, S04E08 jeden z najlepszych epizodów w całym serialu.

Szkoda Gubernatora, tak swoją drogą. Lubiłem jego charakter i dwulicowość.

MuffinTaste

Zgadzam się co do "Gubcia", jeden z moich ulubionych złoczyńców :D Muszę przyznać, że wracam poczytać forum po długim czasie i jestem zdziwiona opiniami na temat serialu gdyż jedynym powodem dla którego chciało mi się tu wchodzić jest właśnie to jak pozytywnie zaskoczyła mnie 2 połowa tego sezonu. Wiem, że serial ma swoje "przebłyski" akcji i melodramatu, tego drugiego w szczególności, ale jednak przynajmniej w moim przypadku budowanie niecierpliwości podziałało. Nie czytałam komiksu, spoilerów itd stąd pewnie moje wrażenia, wiadomo można było się domyśleć że nie będzie kolorowo zwłaszcza jeśli akcja zbiega się z końcem sezonu, jednak dla "niewtajemniczonych" istniał jeszcze cień szansy na odratowanie świata i powrotu do wątku z 1 sezonu, zwłaszcza że poznaliśmy postać naukowca. Tak więc dla laika jakiś tam element zaskoczenia jest. Postać Ricka wyprowadzona w stronę widzów w sposób, że to tak ujmę breakingbadowy ;p Co również mnie miło zaskoczyło, kiedy ktoś kogo nie darzymy sypmatią bądź na odwrót sprawia, że zaczynamy mu kibicować/ nienawidzić nie przechodzi niezauważenie w oczach widza i o to chodzi, brawo. Podsumowując i pomijając króliki i tym podobne, uważam że twórcy (co prawda powielając schemat z pozostałych sezonów) zadbali o nasze przywiązanie do grupy a myślę że chcąc nie chcąc właśnie to nas skłania do jego oglądania.

ocenił(a) serial na 8
butterfly24

Jeszcze bardziej by Ci się Gubernator spodobał po przeczytaniu książki The Walking Dead. Narodziny Gubernatora jak dbał o brata córeczkę i nie był jeszcze takim potworem

ocenił(a) serial na 10
MuffinTaste

Kto niby zginął, przecież oglądałem ten odcinek wczoraj.
A mi go nie szkoda, szkoda że nie była torurowany i nie pocierpiał przed śmiercią, niesamowicie mnie irytował. Heh każdy ma swoje priorytety ja nie przepadam za dwulicowością :) A i rzadko coś inteligentnego miał do powiedzienia. Jest mnóstwo lepszych czarnych charakterów

ocenił(a) serial na 8
kryszti

Rick bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Niczym zombiak wgryzł mu się w tętnice. Z farmera mamy coraz twardszego przywódce który nakopie do dupy kanibalom z Terminusa. Nie mogę się doczekać kolejnego sezonu. Poziom serialu szczytuję najwyższą forma.

ocenił(a) serial na 10
Beven

No ogólnie pojechał po bandzie, zabawił się ze ścierwem :) Pedofila też fajnie załatwił. Miałem zawsze mieszane odczucia co do Ricka, ale teraz wzbudza we mnie sympatię. Piąty sezon może być świetny, nie mam jakichś niebotycznych wymagań jak co niektórzy

ocenił(a) serial na 9
kryszti

Słuchajcie a wiecie kiedy planują 5 sezon?

_anQa_

Październik.

ocenił(a) serial na 9
Valdoraptor23

Dzięki :)