PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177844
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Z kim on gadał przez ten telefon ?

ocenił(a) serial na 6
Filip10

http://www.filmweb.pl/serial/Walking+Dead%2C+The-2010-547035/discussion/kim+sa+b yli+Jim%2C+Amy%2C+Jacqui%2C+bo+jakos+przypomniec+sobie+nie+moge,2061165

Filip10

ze swoimi znajomymi z dawnych lat oraz z Lori

ocenił(a) serial na 7
Baztian

Czyli wychodzi na to, że mu już odbija...

Filip10

to tylko jednorazowe szaleństwo, na końcu było widać, że wszystko wraca do normy, no i w zwiastunie kolejnego odcinka też to widać

ocenił(a) serial na 7
Baztian

Łeee to taki wątek bez sensu .... :/

ocenił(a) serial na 7
Filip10

Właśnie z sensem. Jak można tego nie widzieć?

ocenił(a) serial na 7
Vangelis7

Nic by się nie stało, gdyby tego wątku nie było.

ocenił(a) serial na 7
Filip10

Stało by się, bo pokazuje w super jak Rickowi odbiło. Wg mnie genialny motyw z tym telefonem.

ocenił(a) serial na 8
Filip10

W dodatku pokazuje, że nie mógł sobie z tym poradzić, ale taka ,,rozmowa`` sprawiła, że wybaczył sobie to jak traktował Lori. Takie podejście pożegnania się. Teraz są psycholodzy a on znalazł inny sposób. Dziwy i obłąkany ale pomógł. A podświadomość zawsze wie czego potrzebujemy. W dodatku zdał sobie sprawę, że mu się przywidziało. A jednak jeśli nie byłoby tego wątku to co? Zona mu umarła a on sobie po prostu dalej żyje jak gdyby nigdy nie istniała. Uważam, że akurat ten wątek był potrzebny.

ocenił(a) serial na 8
Baztian

Jacy znajomi z dawnych lat? Sory ale jak Wy to oglądacie? Lori mu wyraźnie powiedziała z kim gadał. Wszystkie martwe kobiety z ich gupy od Atlanty po Lori.

mareczekp2

To byli znajomi z ich dawnego życia, kiedy jeszcze apokalipsa nie wybuchła, przecież to jasne i było już tłumaczone wiele razy. Widać jak ty oglądasz, za dużo popcornu, za mało myślenia.

ocenił(a) serial na 8
Baztian

Amy - siostra Andrei
Jim - ugryziony w ataku na obóz (sezon pierwszy)
Jacqui - postanowiła zostać i umrzeć w ośrodku z końca pierwszego sezonu.
Lori

Widać jak oglądasz, za dużo popcornu za mało myślenia... :D

ocenił(a) serial na 8
Baztian

Zacytuj cokolwiek świadczącego o ich znajomości.
PS: Nie lubię popcornu. Wolę myśleć.

mareczekp2

Oglądnij sobie pierwszy odcinek, jak jest mowa o ich znajomych. Wolisz myśleć jak każdy, czy samodzielnie? Podpowiem: druga opcja jest bardziej opłacalna.

ocenił(a) serial na 4
Baztian

Hęęęęęęęęęęęę?

ocenił(a) serial na 8
Baztian

Oglądałem kilka razy. Może zacytujesz, bo póki co nie ma w Twoich słowach żadnego oparcia.

ocenił(a) serial na 7
Baztian

Albo masz zwidy albo prowokujesz :)

Filip10

Heh w sumie jak dla mnie bezsensu, że gadał z Jimem a nie np. Shane'm. Nawet temat rozmowy na to wskazywał (dopytywania o to kogo zabił, co z jego żoną). Wkręcili Jima, który dla Ricka znaczył tyle co nic, tak samo Ami i Jaqcui. Znacznie ważniejsi dla Ricka byli np. Dale (zarzucał mu sposób dowodzenia grupą, uważał, że pod jego przywództwem się rozpada) czy Shane (wiadomo :)). Nie wiem czemu scenarzyści zdecydowali się przedstawić ten proces przy ukazaniu akurat tych bohaterów.

ocenił(a) serial na 6
Colos

Z tym się zgodzę. Jeśli chcieli tutaj "wkręcić" nieżyjące już postacie to powinni to być Dale, Shane i oczywiście Lori. To było osoby, z którymi Rick miał jakieś szczególne kontakty, bądź był bardziej istotnymi postaciami.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

W pierwszym sezonie grupa się podzieliła i kilka osób pojechało w inną stronę, po tym jak zwinęli obóz. Może sobie teraz jaja robią przez telefon. A tak serio, to mi się wydaje (i może już ktoś to napisał), że Rick pod wpływem ostatnich wydarzeń miał haluna lekkiego już. W sumie nie ma się co dziwić...

ocenił(a) serial na 6
carlosss00

Yyy..ale przecież Jim, Amy i Jacqui nie żyją, więc to jest chyba oczywiste że to wyobraźnia Ricka.

Tortuga033

Dale i Shane nie pasowali by do tego. Za bardzo ich Rick znał, domyślił by się po glosie, tak jak to było z Lori.

ocenił(a) serial na 6
michau1234

E tam, mogli mieć trochę zdeformowany głos jak to przez taki telefon bywa.

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Ale wtedy jakoś od razu by się skapnął, że wariuje, a tak mieliśmy dużo dramatyzmu, gdy narobił sobie nadziei itp..

ocenił(a) serial na 6
Vangelis7

No w sumie Ty i Tomb macie rację.

ocenił(a) serial na 7
ocenił(a) serial na 4
Tortuga033

Uważam, że wprowadzenie tutaj Amy, Jima oraz Jaqui było dobrym krokiem. Przynajmniej uwiarygodniło to całą sytuację. Dla Ricka te postaci były czasem przeszłym. Zapewne całkowicie o nich zapomniał o czym może świadczyć jego reakcja na wieść, z kim rozmawiał przez telefon. Bądźmy szczerzy, czy Grimes kiedykolwiek wchodził w jakieś głębsze korelacje z wspomnianymi postaciami? Z Amy zamienił raptem kilka słów. Jima widział może przez nie cały dzień po czym bum i go zostawili. Najdłużej przebywał z Jaqui, ale to też nie było nie wiadomo jak wiele. Od ich spotkania minęło prawie półtora roku. To były jedynie znajomości przelotne. Podobnie było w komiksie, aczkolwiek chodzi mi o inną sytuację. Rick podczas jednej z wypraw wspomina o "gościu, który mu pomógł na początku, ale nawet nie pamięta jego imienia". Gdyby wprowadzili tutaj właśnie Shane'a czy Dale'a wyszłoby to lekko karykaturalnie i naciąganie. Najbliższe mu osoby, a on ich nie pamięta?

ocenił(a) serial na 8
tomb2525

Jakich wypraw? Mówisz o komiksie czy serialu bo nie pamiętam czegoś takiego. Też myślę że to dobry krok, chociaż wydaje mi się że w komiksie gadał tylko z Lori. Pewności nie mam.

ocenił(a) serial na 4
mareczekp2

No przecież pisze cyt. "podobnie było w komiksie"

ocenił(a) serial na 8
tomb2525

Faktycznie. Nie umiem czytać :)