PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177916
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Cześć. Chciałam poruszyć pewien temat - czyli pewne podobieństwa czarnych charakterów w TWD.
Przyjmijmy tutaj Shane'a i Gubernatora. I trochę o Neganie. UWAGA: Długa lektura. :)

[ SPOILERY ZE WSZYSTKICH ODCINKÓW SERIALU, SPEKULACJE DOTYCZĄCE PRZYSZŁYCH, ORAZ Z KOMIKSU]

Shane
18 epizodów życia - co daje 1,5 sezonu (no może bez jednego odcinka i biorąc pod uwagę długość pierwszego
sezonu)
W obozie obok Atlanty: Lider grupy ocalałych, społeczeństwa - zanim nie pojawia się Rick.
Na farmie Hershela: Liderem staje się jego przyjaciel. Stara się odzyskać władzę, by chronić bliskich. (Lori i Carla) W
tym celu próbuje zabić lidera, mimo więzi między nimi.
Śmierć: Chcąc przejąć władzę, zabity przez Ricka, (czyli grupa Ricka) dobity (mimo wszystko jako zombie) przez bliską
mu osobę, Carla.

-- przerwa 3 odcinki--
• Dale umiera (śmierć ważnej postaci)
• poznajemy grupę więźniów
• przenosimy się na nowy teren (więzienie) gdzie pojawia się...

Gubernator
22 epizodów życia - niecałe 1,5 sezonu - bez dwóch odcinków.
Woodbury: Lider grupy ocalałych, społęczeństwa - zanim nie pojawia się grupa Ricka.
Obóz Martineza: Liderem staje się jego przyjaciel, jeśli można go tak nazwać. Stara się odzyskać władzę, by chronić
bliskich. (Lilly i Meghan) W tym celu próbuje zabić lidera, mimo "więzi" między nimi. Tylko, że jemu się udaje. I szybko
się mści, ale tutaj...
*BOOM* Śmierć: (Kto by się spodziewał?) Chcąc przejąć władzę, spowodowana przez Michonne (grupa Ricka) dobity
przez bliską mu osobę, Lilly.

-- przerwa x odcinków --
• jeśli schemat nas nie zawiedzie, śmierć ważnej postaci, o ile Hershel nie wypełnił tej luki
• poznajemy grupę "The Hunters" - możemy to przetłumaczyć na Myśliwych, lub Łowców.
• podążając za schematem oraz komiksem, przenosimy się do Strefy Alexandrii, a tu nagle...

Negan!
Prawdopodobnie pojawi się jeszcze w 4 sezonie. Ale poczekajmy chwilkę, naprawdę krótką swoją drogą, Gubcia też
nie wyczekiwaliśmy długo.
Ile epizodów życia będzie miał poświęconych? Jeśli kierujemy się spekulacjami, będzie to finał 6 sezonu.
Sanktuarium, czyli fabryka, gdzie sobie żyją: Lider grupy "The Saviors" - Wybawicieli/Zbawicieli. Nie gdybajmy zbytnio
nad stratą i powrotem do władzy, bo komiksowy Negan jej nie stracił i póki co nie zbiera się na to, by także się stało.
Zaraz zaraz... Czyżby Negan zboczył z toru? Jej! Przed nami jeszcze prawdopodobnie jeden tom z jego udziałem, więc
nic nie wykluczajmy. Chociaż on nie wygląda na takiego, który władzę mógłby stracić.
Śmierć: No tego nie wiemy. Ekhm, prognozy mówią, że przyczyni się do tego ktoś z grupy Ricka, może Carl, który stał
się tak twardy, że nawet sam Negan go podziwia, może Rick, który zadziwiająco przestał się pojawiać na okładkach
przyszłych wydań. (znajduje się grafika, okładka zeszytu 126 - 127 to nowy tom - która przedstawia walczącą Michonne, Carla z pistoletem, przestraszonego Negana na kolanach, oraz nieznaną osobę trzymającą Lucille, stojącą właśnie przed nim) Później
powinien zostać dobity przez kogoś bliskiego. Może przez jedną z jego żon?

Cały moment poświęcony Neganowi to tylko spekulacje:)

Tak poza tym
Różnica długości życia (biorąc pod uwagę, że 1 sezon miał tylko 6 odcinków): 1 odcinek
Czas zanim pojawił się drugi zły charakter: 3 odcinki
Oboje spali z Andreą, Negan już nie ma okazji. No chyba, że z komiksową.

Podzielcie się swoimi uwagami/spostrzeżeniami/podobieństwami między czarnymi charakterami oraz spekulacjami
na temat Negana. Jestem bardzo ciekawa, czy macie podobny tok myślenia do mojego. :P

ocenił(a) serial na 7

dale zginął przed shane'em

użytkownik usunięty
derylepl

Hm, faktycznie.

ocenił(a) serial na 8

Zastanowiłbym się trochę, zanim nazwałbym Shane'a czarnym charakterem. Święty nie jest, to fakt, ale daleko mu również do Gubernatora czy Negana. To raczej taki cwaniaczek, lekko głupowaty koleś który podwala się do laski swojego kumpla, ale zdecydowanie nie czarny charakter. Co do reszty to zdecydowanie wolę Gubernatora od Negana, który zabił Glenna ( w komiksie! wierzę, że w serialu przeżyje, bo niby Sophia już zginęła więc życie za życie.)
A co do śmierci Negana to mam nadzieję, że będzie cholernie spektakularna i krwawa.

użytkownik usunięty
theMedicalDoctor

Racja, to złe określenie. Mimo wszystko ma cechy typowo odpowiadające antagonistom, więc uznałam go tj. za czarny charakter.

--tak trochę komiksowo-- Negan umrze w zeszycie 126, prawda? I co mnie dziwi na wcześniej wspomnianej okładce (zapowiedzi) tego zeszytu Lucille jest nieuszkodzona. Masz jakąś teorię?

ocenił(a) serial na 8

Tak daleko w komiksie nie doszedłem, ale myślę, że umrze i że zabije go Maggie (za Glenna) albo Carl. Być może wezmą Negana jako zakładnika i wtedy go zabiją. Lub Carl i Michonne spotkają go gdzieś, on będzie chciał ich zabić i wtedy wejdzie Abraham i go zabije (lub kto inny), albo tak jak wcześniej- Carl i Michonne spotkają go gdzieś i wtedy zabiją.
Jutro będe mieć trochę wolnego czasu więc spróbuję przeczytać komiks i wtedy zobaczę, spróbuję jeszcze dorobić jakąś teorię.

ocenił(a) serial na 4
theMedicalDoctor

Wiesz ciężko byłoby ci dojść do 126 zeszytu zważywszy na fakt, że 12 lutego wyjdzie 121.

ocenił(a) serial na 8
Badly

Spoko, ja mówiłem o 100 zeszycie itd.

ocenił(a) serial na 10
theMedicalDoctor

Śmierć Negana powinna być epicka - takie tortury na Gubernatorze podniesione do nieskończonej potęgi :]