Czy aby rozumieć serial trzeba KONIECZNIE oglądać wszystkie serie? Czy można zacząć od, w tym momencie 3 sezonu? Czy jak to wygląda?
Muszę obejrzeć też poprzednie sezonu? Echm... no... tak średnio u mnie z czasem, żeby to wszystko ogarnąć. Może... no nie wiem. Mówicie, że nie da rady zacząć od 3 sezonu?
Między sezonami zachowana jest ciągłość wątkowa/historyczna, więc nie, nie możesz zacząć od 3 sezonu, dlatego, iż pewne rzeczy mogą wydać Ci się dziwne, nielogiczne itd co może wywołać niezadowolenie i falę bezpodstawnej krytyki. To tak jakbyś film rozpoczynał od połowy.
A zaczynaj sobie od którego chcesz, po prostu tego nie rozumiem. I szczerze wątpię, aby Ty rozumiał seriale, które oglądasz od 11 odcinka 5 sezonu.
Nie masz czasu ? litości... A co za miesiąc umierasz że jest gdzie się spieszyć ? Myślę że jak się już zabierasz się za serialidło i to się chronologicznie ogląda , to nie są gwiezdne wojny. Myślę że można poświęcić czas 1 odcinek - 1 dzień i wtedy dogonisz typów co są na bieżąco i będziesz zorientowany w fabule ogólnie lepiej będzie sie oglądać bo zaraz i tak przerwa w serialu i jak fanatyki będą płakać to ty akurat nadgonisz.
Po czasie mogę powiedzieć, że bez oglądania całości nie ma sensu. No a przede wszystkim WARTO obejrzeć każdy odcinek! Znakomity serial, trzyma w napięciu cały czas, pasjonujące relacje między bohaterami (mój ulubieniec Shane)... czekam już na nowe epizody! :)
a nie mówiłęm :D wszystko najlepiej zacząć od początku by się zgrać z serialem, postaciami , historią :))
Dokładnie. Kończę II sezon i nie mogę zdzierżyć, że mój ulubieniec zginie... Nie wyobrażam sobie tego serialu bez niego :(
Shane był Twoim ulubieńcem? A to dziwne:>) Mi bardziej jest szkoda Dale'a. Szkoda, że zginął i to w tak głupi sposób.
Oj Tortuga..... Ja wiem, że mają się dobrze, ale nie wszyscy są tak dobrze poinformowani jak my, więc bez spoilerów proszę:>D
Hmm, chwila, o co chodzi? Wiem, że Dale i Shane zginą. "mają się dobrze" - o co kaman? :)
Ten należy oglądać od początku, a np.: w American Horror Story pierwszy sezon nie ma nic wspólnego z drugim (oprócz wielu aktorów grających w jednym i drugim różne role)...