PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177878
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

1. Czemu Glen zamiast chudnąć, nabierać miełśni, postanowił tyć?
2. Czy minęły już czasy 1-gryzeniowych, szybkich, sprawnych zombie? Czy już skończyły się one?
3. Czemu Carl stara się pocieszyć grupę? 15-latek robiący to grupie dorosłych może conajwyżeć
wkurzyć lub zdołować.
4. Nie kumam sceny jak Terminusi mówią, że odzyskają Asylum. Przed kim mają je odzyskać?
Chcą się zemścić? Jeśli tak to głupiutcy ci ludzie.

ocenił(a) serial na 10
Karirsu

co do pytania 4. Ta scena dzieje się na długo przed przybyciem Ricka i grupy do Terminusa. Wynika z niej to, że na samym początku Terminus rzeczywiście był Sanktuarium i schronem dla wszystkich ludzi. Jednak w pewnym momencie przyszła grupa ludzi, która postanowiła przejąć Terminusa dla siebie, a Garetha i jego grupę, która "władała" Terminusem zamknęli w tych wagonach i "bili, gwałcili i wyśmiewali się". Wtedy też Gareth mówi swojej matce, że odzyskają Sanktuarium z rąk tych właśnie ludzi. Tak też się stało i wtedy to oni stali się tymi złymi, jak to sam powiedział - lepiej być rzeźnikiem niż bydłem. I wtedy do Terminusa dotarła nasza grupa z więzienia.

ocenił(a) serial na 10
Karirsu

co do 3. nikt tego nie wie :D

co do 2. to nie minęły nadal są tylko oni już umieją unikać ugryzień :) [czyt. albo mają broń ,albo szybko wieją, albo przebierają się za jednego z nich]

1. a czemu gościu z LOST nie chudnął będąc miesiące na bezludnej wyspie??? :D

Karirsu

1. Równie dobrze można zapytać czemu Daryl i Rick mają już takie włosy, że wyglądają jak kloszardzi, grzebiący w śmietniku u mnie pod blokiem podczas gdy Glen ma praktycznie ciągle takie same, a Abraham wygląda jakby niedawno przystrzygł trawnik.
2. Nie rozumiem pytania.
3. Dlaczego Carl się tak zachowuje? Tego nie wie nikt.

ocenił(a) serial na 9
AlexaM

co od jedynki - Glen ma kobitę - ona o niego dba - strzyże i trzyma go w ładzie, za to Daryl i Rick to wyraźnie omijają szerokim łukiem fryzjera:)
Abraham to wojskowy - oni panują nad swym ciałem i mogą zakazać włosą rosnąc:)

Karirsu

2. A to kiedykolwiek takie były?
4. Gdybyś oglądał uważniej, wiedziałbyś, że w przeszłości mieszkańcy Terminusa prowadzili sanktuarium. Któregoś dnia wpuścili obcych ludzi do swojego obozu, za co zapłacili wysoką cenę - nowo przybyli pojmali ich, więzili i znęcali się nad nimi, a ich kobiety gwałcili. Sceny pt. "Then", jak sama nazwa wskazuje, to retrospekcje. Gareth składa swojej matce (Mary) obietnicę, że odzyskają to miejsce. Jak widać, odzyskali. Bardzo możliwe, że w następnych odcinkach dowiemy się, jak się to stało.

ocenił(a) serial na 2
Evangarden

Spoko, nie ogarnąłem, że tamta scena jest ze przeszłości.