PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177864
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Pytanie o Franka Darabonta

użytkownik usunięty

Dlaczego w tak niewielu odcinkach był reżyserem (1) i scenarzystą (4) ? I to na dodatek tylko w pierwszym sezonie.

ocenił(a) serial na 9

Może zaproponowano mu prace w do jakiegoś innego serialu przynoszącego lepsze zyski, ale to moje przypuszczenia, więc nie jestem pewien.

ocenił(a) serial na 7
LubieDuzeKlawiatury

Z tego co powszechnie wiadomo Frank Darabont został po prostu zwolniony przez szefów stacji AMC, nie odszedł z własnej woli.

użytkownik usunięty
Lexa17

Racja. Znalazłem o tym teraz trochę info. Rzeczywiście wywalili go przed drugim sezonem. Ale to nie koniec, AMC pożegnało też Glena Mazzarę, scenarzystę, którego nie uświadczymy w sezonie czwartym.

Co oni do cholery robią? Zwalniają ludzi, dzięki którym odnieśli sukces...

ocenił(a) serial na 10

Może ich na nich nie stać ;)

użytkownik usunięty
Godith

Byłoby to co najmniej dziwne, że serial, który odniósł wielki sukces, miałby kłopoty finansowe.

Zresztą jak wyczytałem, że sezon drugi miał mniejszy budżet od pierwszego, a liczba odcinków wzrosła przecież ponad dwukrotnie, to się włos na głowie jeży. Chcą więcej TWD, a dają mniej kasy. Przecież to jest chore. AMC to by najlepiej chciało znaleźć wolontariuszy, którzy by kręcili ten serial. Skąpiradła jedne. Oszczędzają na kurze znoszącej złote jaja.

ocenił(a) serial na 4

Drugi sezon miał mniejszy budżet, bo Weiner tupnął nogą i MM musiało dostać więcej kasy inaczej poszliby z serialem do innej stacji. Budżetowi TWD jak i BB się oberwało. Ot co.

ocenił(a) serial na 4
Godith

Wizja AMC co do prowadzenia serialu i tego w jakim ma iść kierunku różniła się od tej, którą miał Frank, a teraz Glen. Tyle. Tutaj nie chodzi o żadne problemy finansowe. AMC nie potrafi sobie poradzić z odnoszącym sukcesy serialem i tyle. Można rzecz, że pierwszy raz mają z czymś takim do czynienia.

użytkownik usunięty
Badly

Dzięks za wyjaśnienie. Szkoda, że tak się to potoczyło.

ocenił(a) serial na 4

Frank był producentem wykonawczym (show-runnerem) 1 sezonu. Widocznie nie chciał kręcić ani pisać do większej ilości odcinków.