PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177813
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Mam pytanie odnoście ksiązki Narodziny Gubernatora - czy może mi ktoś podać wszystkie tytuły jakie juz się ukazały?

z komiksem jestem na bieżąco, a widzę że w książkach jest wszystko dokłądniej opisane i chciałabym nadrobić luki w poczynaniach bohaterów :)

ocenił(a) serial na 4
fnh81

Jeżeli chodzi o książkę, to cóż, skupia się ona w głównej mierze na Gubernatorze. Naszych bohaterów tam nie uświadczysz, aczkolwiek nie znaczy to, że tytuł w jakimś stopniu traci na wartości. Wręcz przeciwnie. Uważam, że twór Kikrmana i Bonansinnga jest rewelacyjny i w żadnym stopniu nie odstaje od poziomu jaki wypracował sobie komiks.

Tak naprawdę to Kirkman planuje trylogię. Pierwsza część, będąca genezą zmian Gubernatora już się ukazała i figuruje ona pod dość jednoznacznym tytułem "Narodziny Gubernatora". Durga z kolei ukazała się 16 października i nosi nazwę "Droga do Woodbury". Ona wszakże skupi się na historii Lily, ale sam Blake odegra tam znaczne i kluczowe zadanie. Jest jednak jeden problem, a mianowicie taki, iż nie wyszło jeszcze polskie wydanie. Kolejna część w przyszłym roku.

ocenił(a) serial na 9
tomb2525

OK dzięki :) myślałam, że jest ich więcej i jeszcze przed Governore, ale poszukam obu :0 nie przeszkadza mi że po angielsku, dzięki raz jeszcze :)