Dopiero zaczynam ogladac i pytam czy warto sie wciagac,czy jest tak interesujacy i zajmujacy jak chocby LOST czy FARSCAPE?
Ten serial na pewno jest wciągający. Pierwszy sezon jest bardzo "action packed" w następnych często akcja spowalnia. Nie narzekaj na małą ilość zombie bo w komiksie na którego podstawie jest serial walki z truposzami jest jeszcze mniej. Niektóre postacie są słabo napisane albo zagrane np. żona Ricka. Nie oczekuj rozwiązania jakiś wielkich tajemnic, spisków itp. Bohaterowie po prostu żyją z dnia na dzień i nie zastanawiają się co wywołało epidemię ani co się stało w pierwszych miesiącach. To rozczarowuje.
No wlasnie chodzi o jakas tajemnice bo jak oni tylko chodza i strzelaja do zombie to pier... taka akcje.
Nie wiem co masz na mysli piszac tajemnice- ogolnie cala akcja serialu bazuje na tym, jak ludzie postawieni w sytuacji rozpadu struktury calego swiata radza sobie w zdobywaniu jedzenia i zapewnieniu sobie bezpiecznego miejsca do przetrwania kolejnej nocy, jak ich male nadzieje determinuja ich w walce z zombie oraz jak smierc bliskich zmienia ich psychike- niektorzy sie zalamuja niektorzy dostaja kopa i bardziej ich to jednoczy z innymi. Obejrzyj kilka pierwszych odcinkow a zobaczysz sam- gwarantuje serial warty obejrzenia
Oglądnąłem 1 odcinek i mnie zanudziło ale oglądałem dalej i naprawdę bardzo wciągający choć kilka nudnawych odcinków jest ale teraz czekam na 5 sezon
Uważam że trzeba samemu obejrzeć ten serial bo jednak nie każdemu może on podpasać dla mnie pierwszy sezon był ok, a później postacie zaczęły mnie irytować, a później zacząłem odbierać ten serial jak melodramat/obyczajowy z zombie w tle.