PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177890
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Mam takie pytanie, w sezonie pierwszym, Doktor którego spotkali w tym "laboratorium" powiedział iż czas przemiany w zombie od śmierci to od 3 min do 8 godzin. A czemu jak oni przemieszczają się drogami, to w autach są trupy ? Czemu te
trupy nie zamieniły się w zombie? A na pewno tam leżą już dniami jak nie tygodniami :) Niedopatrzenie scenarzystów? Reżysera ?;) Jakieś pomysły ?

ocenił(a) serial na 10
bajtak

Jedynym logicznym wyjaśnieniem jest to, że te trupy w samochodach umarły od uderzenia w głowę. Np. był sobie wypadek, ktoś dostał śmiertelnie w głowę, bo nie zapiął pasów (??) i po nim. I leży sobie w samochodzie, bo nie było nikogo, kto wyjąłby jego truchło ze środka. Ale to raczej słabe. Też mnie to zastanawia.

ocenił(a) serial na 8
lati

Raczej to nie mógł być wypadek samochodowy, biorąc pod uwagę jakie korki musiały być gdy wszyscy z miasta uciekali :) zresztą widać to było po zatłoczonej ulicy.

ocenił(a) serial na 10
bajtak

No właśnie, dlatego sama uznałam to za słabe : )
Czy ktoś kiedyś rozwiąże tę tajemnicę? D:

ocenił(a) serial na 10
bajtak

No właśnie mnie też to zastanawia. A może wpakowali sobie kulki w łeb.. Choć nie, to jest niemożliwe. Pewnie niedopatrzenie scenarzystów, innego sensowniejszego wytłumaczenia nie widzę. ;]

ocenił(a) serial na 6
Chloe_Carter

Może ich wojsko potruło?

ocenił(a) serial na 8
bajtak

To pytanie padło podczas "The Talking Dead" po którymś z odcinków zeszłego sezonu. O ile dobrze pamiętam, to tłumaczenie twórców było takie, że u tych osobników nastąpiło uszkodzenie mózgu na skutek wysokiej temperatury w zamkniętych samochodach.

użytkownik usunięty
blu_pola

W sumie to byłoby logiczne. "Żywi inaczej" nie potrafiliby wydostać się z auta.

ocenił(a) serial na 8
blu_pola

bardzo dziwne, bo obok tych trupów które były w samchodach jakiś koleś znalazł mnóstwo wody w ciężarówce:) a nie wierze żeby w takim kryzysie nawet gdyby było opuszczone to auto nikt nie szukał wody :)