PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177594
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Rick...można go nie lubić można kochać...ale ciężko przejść obojętnie obok tego co ten facet
wyprawia...od samego początku zabija praktycznie bez mrugnięcia okiem...tak an początku zombie a
później...kto mu pod maczetę wlezie i zazwyczaj jest powód...ale coś mi się kręci że On na prawdę
lubi "rąbać"...

ocenił(a) serial na 5
ernest2510

Eee na początku nie widziałam rządy mordu w nim. Teraz po przejściach (kolesie z baru z 2ego sezonu, Shane, Gubernator, Gareth) już wie, że nie ma co nikomu ufać i trzeba eliminować niepewnych kolesi. :)

ocenił(a) serial na 9
majcherka

Mówisz o barze..i odcinek "Nebraska"? nawet tera słucham muzy z tej sceny (wiesz jaka"?;)
Masz rację nie ufać , ale jakie On miny i groteskowe tworzy kiedy niszczy...a poza tym coś częściej rozdaje śmierć i nikt się nie sprzeciwia w grupie...powiedz sama Majcherka...

ocenił(a) serial na 5
ernest2510

Nie mam nic do min Ricka, dla mnie są normalne, ale miny i fochy Carla - ło jezuuu. No Rick teraz stał się badassem i rąbie jak leci, ale mi to nie przeszkadza, gorzej z Tyreesem, który oszczędził tego Terminusa - mógł pójść w ślady Ricka i pozbyć się chwasta.

ocenił(a) serial na 9
majcherka

No Tyress słaby jeśli porównać komiks...Rick się wyrobił...albo traci człowieczeństwo;)

ernest2510

Cóż, gdyby tych ludzi nie zabił to raczej on albo jego grupa by zginęła, także to zrozumiałe ;) Serial raczej pokazuje to, że to człowiek jest gorszym potworem i zagrożeniem niż zombie :D

ocenił(a) serial na 9
nutria_00

Masz rację...ale z obawą patrze na to co Rick robi...zauważ że to On głównie wydaje wyroki...wiem dla dobra grupy...ale...

ocenił(a) serial na 7
ernest2510

Na poczatku byl troche slaby, ale z czasem sie wyrobil, ciekawe ilu ludzi juz zabil

ocenił(a) serial na 9
heavyduty

Sam ustalił zasady i pyta ilu zabiłeś...może leci na High Score'a ?

ocenił(a) serial na 4
ernest2510

Nie, on pyta się o liczbę zabitych ludzi, aby ocenić pytanego. Jeśli zabił kogoś to jest ważne czemu, wtedy może ocenić jakie stanowi zagrożenie taka osoba. O przesłankach może świadczyć powód jak i ilość zabitych żywych.

ocenił(a) serial na 9
ernest2510

przypomnij sobie jego dylematy na samym początku: "we don't kill the living" . po tych wszystkich przejściach i spotkaniu ocałalych takich jak Gubernator jak napisała majcherka, nie ufa nikomu i wie, że żywi są bardziej niebezpieczni od zombiaków przez to że są nieobliczalni i wynaturzeni.. on już nie ma dylematów jedyny cel to zapewnić grupie bezpieczeństwo, "they're my family now"

ocenił(a) serial na 5
NobodyOne

Tak, bo ten serial nie jest o zombie - zjadaczach, tylko o ludziach, którzy w obliczu zagrożenia życia są w stanie zrobić wszystko by przetrwać, a zombie to taki dodatek dodający grozy. Po serialu widać, jak i w życiu bywa, że ludzie to najgorsze ściero i ich właśnie trzeba się bać.

ernest2510

Rick nie jest zły bo zabija. Jest ostrożny Zło to psychopatia, to morderstwa na bezbronnych i dla uciech.
Czegoś takiego nie robi nikt z paczki Ricka.
Na jego miejscu też tak bym robiła. Chodzi o to by uchronić siebie i swoją grupę. A skoro za każdym razem trafia na jakieś ludzie bestie to wszyscy mają chwiejne zaufanie do obcych. A tylko Rick, gliniarz który świetnie reprezentuje wg mnie postawę stróża prawa (chociaż te prawa same się ustanawiają w tak podłych czasach) ma dość jaj by zabić to co zagraża i potrafi nieraz spostrzec czające się zło.
No kto inny zastąpiłby Ricka?