PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177890
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Hej, do znających fabułę komiksu. Myślicie, że Rick straci dłoń? W zwiastunie 13 epizodu Rick ponownie pojawia się w Woodbury i wszystko wskazuje na to, że nie wróci
stamtąd w jednym kawałku. Osobiście liczę jednak na to, że twórcy nie pójdą drogą Kirkman'a i oszczędzą głównego bohatera. Do tej pory nie mogę zrozumień, co autor miał
na myśli pozbawiając Ricka prawej rączki.

ocenił(a) serial na 6
hitman90

Co wskazuje na to że Rick nie wróci z Woodbury w jednym kawałku? Ponoć Kirkman zaniechał tego pomysłu i powiedział że żałuje że pozbawił w komiksie Ricka ręki.

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

Co wskazuje? Już sam fakt, że ponownie się tam znajdzie jest niepokojący, w dodatkumówi do Andrei: "You told me, he was willing to talk". A jeśli zwabił tam Ricka, to chyba nie po to, żeby napić się whisky:) J.W. liczę na to, że ręka zostanie na swoim miejscu, bo to było po prostu głupie.

ocenił(a) serial na 6
hitman90

Ale Rickowi mogło po prostu chodzić o to że spodziewał się dojść do jakiegoś kompromisu, a Gubernatorek mu wyjechał z jakimś groźbami czy coś w ten deseń.

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

Wiem, że Rickowi chodzi o kompromis. Ale najważniejsze jest, o co chodzi Gubernatorowi. Skoro już zwabił go do siebie (a wiadomo, że chce ich wszystkich zabić - i prędzej czy później zniszczy więzienie), to jaki miałoby sens wypuszczenie go na wolność bez żadnego uszczerbku na zdrowiu?

ocenił(a) serial na 6
hitman90

No też racja, ale myślę że Rick zdaje sobie z tego sprawę i ma jakiegoś Asa w rękawie ;]

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

Oby, bo pozbawienie go ręki będzie zwykłym błędem, przynajmniej w mojej opinii:)

hitman90

Nie no, myślę, że nie pozbawią go ręki w końcu już jeden ręki nie ma - Merle, nie ma go w komiksie więc może to tylko on będzie tym co ją stracił.

ocenił(a) serial na 6
hitman90

Tak jak zauważyła Adrastea - w serialu to Merle stracił rękę. Tak samo w serialu to Hershel traci nogę, a nie tak jak w komiksie Dale czy Allen. Więc można to traktować jak pewnego rodzaju zamiennik i tym samym Rickowi oszczędzą jego łapę. Przynajmniej tak myślę :D

Tortuga033

Zgadzam się z Wami. Poza tym , jak dla mnie, nie miałoby to sensu, tak, jak nie miało w komiksie. NIe zapominajcie też o kwestii czysto technicznej - to postać pojawiająca się baaardzo często na ekranie. Skoro stacja chce oszczędzać na serialu, o czym nieraz się tu mówiło (na forum ogólnie), to czy zgodziłaby się na "czyszczenie" odciętej dłoni za każdym razem, kiedy Rick znajduje się w kadrze? Byłoby to pewnie nieco kosztowne.

ocenił(a) serial na 9
hitman90

Zwykla zagrywka psychologiczna ... zaprosil go i powiedzial mu wprost co czeka jego grupe ... niech sie martwia, boja i wszystko co tylko mozliwe ...

A co bedzie to zobaczymy w poniedzialek :)

ocenił(a) serial na 6
hitman90

Wydaje mi się, że spotkanie Rick - Gubernator odbywa się w innym miejscu. Tak wynika ze zwiastunów, jest to chyba jakieś neutralna lokacja.

TonyMontana_fw

Nawet na pewno spotkanie nie odbywa się w Woodbury.

hitman90

w jakich okolicznościach Rick traci rękę w komiksie?

ocenił(a) serial na 6
szczep551

Gubernator mu ją odciął na "dzień dobry" po tym jak Grimes zjawił się w Woodbury.

ocenił(a) serial na 8
szczep551

Rick nie chciał powiedzieć, gdzie jest więzienie;P

ocenił(a) serial na 9
hitman90

Na 100% Rick będzie cały. Chciałbym zobaczyć reakcje Merla na widok Ricka bez ręki :D

ocenił(a) serial na 6
RogalX5

http://media.moddb.com/images/groups/1/6/5169/Merle_Dixon_-_The_Walking_Dead_-_W alk_With_Me.jpg

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Albo :

http://media.tumblr.com/tumblr_lwkbdgAdqd1qf69t3.gif

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Lub:

http://media.tumblr.com/tumblr_m1fhcv1nl21r7l90q.gif

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Hhahaha jak wspaniale rechocze :D. Tak, ta reakcja jest najlepsza.

ocenił(a) serial na 9
Kassandra85

Nie można zapominać o tym że Merl może to wziąć za coś smutnego. Może wtedy zaproponował mu braterskie siłowanie na rękę :D

ocenił(a) serial na 5
RogalX5

Merle nawet za swoją tak bardzo nie rozpacza, a co dopiero za "rickowską" ;D.

ocenił(a) serial na 9
Kassandra85

Niby nie rozpacza, ale gdyby odcięte ręce zamieniały się w zombie mielibyśmy ładną rodzinę Adamsów w więzieniu.

ocenił(a) serial na 6
RogalX5

Hahaha może ręka Merle'a jeszcze powróci

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

Może znajdą ją w tym pomarańczowym plecaku? Merl i Daryl będą się upierać by została, ale Rick i reszta grupy uznają że to zbyt niebezpieczne...

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Jak nie rozpacza? Przecież na każdym kroku jojczy że ni ma ręki :D

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Jojczy, jojczy, ale żeby rozpaczał, to chyba nie. Bardziej tęskni ;D

ocenił(a) serial na 9
Kassandra85

Może tęskni bo to jego dziewczyna była? :D

ocenił(a) serial na 5
RogalX5

Jego dziewczyna się zwie Tortuga033 :D