PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177572
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

czy tylko mi gostek wchodzący do wagonu w którym siedział gareth przypominal negana z wyglądy ? ;
O

ocenił(a) serial na 9
mateuszz27

Szczerze wątpię, żeby to był Negan. Trochę za wczesnie.
Wydaje mi się, ze jakby mieli go wprowadzać do serialu to powinni to zrobić z jeb**ęciem, żeby utkwił w pamięci.
Poświęcenie minuty przed napisami końcowymi to wręcz zniewaga dla postaci tej rangi. :> Tak uważam.

ocenił(a) serial na 10
mateuszz27

Też wątpię, żeby to był Negan - jeżeli to miałby być on, to zgodnie z linią czasową miałby być on pokonany przez takiego wymoczka jak Gharet, który pada po pierwszym strzale :D?

Zgadzam się z Szychą, za wcześnie i z byt małym WOW!nięciem na wejściu chociaż oczywiście - mogę się mylić, jestem tylko Pieseuem. Prezydentem Pieseuem. Uszanowanko!

mateuszz27

Fakt że niezgodnie z linią czasową komiksu i trudno sobie wyobrazić żeby Terminus przetrwało gdyby nabruździło Neganowi ale z drugiej strony to serial - być może twórcy chcą przedstawić Negana sprzed stworzenia zbawców.
W sumie niezły pomysł żeby połączyć w ten sposób kanibalów z Neganem.
Na Negana wskazuje postura i zamiłowanie do gwałtów.

ocenił(a) serial na 9
Grajcz

Co najwyżej to mógłby być człowiek Negana. Jak teraz się tak nad tym zastanowiłem, to w sumie miałoby sens.
Wątpię żeby bez przyczyny podkreślali przeszłość Garetha i jego paczki. Może jakimś cudem wywalili Negana z Terminusa, a jak wiadomo Negan nie pozostawiłby czegoś takiego bez odpowiedzi. Wróci się zemścić (podobnie jak Gubernator) ale zastanie tylko zgliszcza. Postanowi znaleźć osobę, która przeszkodziła mu w zemście i zgodnie z jego logiką zemści się nie na Garethcie tylko na samym Ricku, który mu tę przyjemność odebrał. :>
Taka mała teoria, która jeśli się spełni oznacza, że...

(MINI SPOILER)

... Lucille w końcu spotka się z Glennem >:DDDDD

ocenił(a) serial na 10
Szycha0108

Przecież on zginał, siedział zamknięty w kontenerze, a kiedy go otworzyli został pogryziony.

ocenił(a) serial na 9
Catacombe

To co, że zginął. W moim małym głupim gdybaniu to byłby TYLKO CZŁOWIEK Negana, jeden z jego pionków, nie sam Negan. Śmierć tego typka nie przekreśla mojej dziwnej i wyssanej z palca wizji przyszłych odcinków/sezonów i sposobu na wprowadzenie Negana do rozgrywki. ;)
Kto wie, może jeśli za 2/3 sezony to co mówię się spełni ktoś tu wróci i posądzi mnie o podróż w czasie i spoilery z przyszłości MWAHAHAHAHAHHDAHSDAHSDAH >:D ....

ocenił(a) serial na 10
Grajcz

Nie porównujcie komiksu do filmu, bo to są dwa różne media i każde z nich idzie swoją linią czasową, inni bohaterowie, wydarzenia itp.

ocenił(a) serial na 9
Splitax

Nie porównuję, ale przy takiej ilości wspólnych elementów można przecież pogdybać.
Z drugiej strony, jak dotąd każdy kluczowy motyw z komiksu został w pewien sposób przeniesiony do serialu.

ocenił(a) serial na 10
Splitax

Zgadzam się, inni bohaterowie! W szczególności RYYYK, Gubernator, Glenn, Herszel, Dale, Andreu i Sophia! :)

ocenił(a) serial na 10
Einshaew

chodziło mi raczej o Daryl'a Merla itp.

ocenił(a) serial na 10
Splitax

Poza komiksowych bohaterów jest całe mnóstwo, po prostu się droczę :)

A wydaje mi się, że odpowiednik Daryleu zdążył już się pojawić w komiksie.

ocenił(a) serial na 10
Einshaew

nie, nie pojawil sie :P

ocenił(a) serial na 10
michaltadeusz975

a ten typ z obozu Negana, ze stopioną połową twarzy, który grał na dwa fronty? Nie przypomina Ci kogoś?

ocenił(a) serial na 10
Einshaew

to Dwight, nie Deryl ;)

ocenił(a) serial na 7
mateuszz27

Negan jak nic. Jakby jeszcze pokazali go z lucille to by w ogole nie bylo watpliwosci.

ocenił(a) serial na 6
mateuszz27

hmmm moje pierwsze wrażenie też było podobne :D
Negan i zamiłowanie do gwałtów ? wtf ? "we don't rape"

boooyas

Oczywiście że nie gwałci, jedynie zastrasza kobiety i "dobrowolnie" robi z nich swoje prostytutki...znaczy "żony".
Negan to miłośnik ruchania, zakładając że jest to jego wczesna wersja to możliwe że nie miał jeszcze tych swoich śmiesznych zasad odnośnie "dobrowolnego" tworzenia haremu.

ocenił(a) serial na 10
mateuszz27

niestety nie mam pamięci do twarzy więc może ktoś powiedzieć mi kim był ten facet po napisach w masce?

ocenił(a) serial na 10
nieznajomy43

Morgan.

ocenił(a) serial na 10
mateuszz27

Ten facet co zgwałcił Mary to ten sam, którego później Rick i Glen wypuszczają z wagonu, a po chwili zabija go walkers.

ocenił(a) serial na 9
mateuszz27

To nie Negan, oglądałam przed chwilą Comi Con z NY i ktoś tam się pytał Kirkmana o Negana w 5 sezonie, na to ten, że jest za wcześnie na niego. 5 sezon pewnie skończy się na ataku hordy albo na poznaniu Jezusa, więc Negan prawdopodobnie będzie w 6 albo dopiero w 7 sezonie.
Koleś, który wchodzi do wagonu na retrospekcji to najprawdopodobniej ten sam, którego Glenn uwolnił z wagonu, którego potem zabił chyba bejsbolem.
Poza tym Negan jakim psycholem w komiksie był (jest), to kilka razy podkreślał zasadę 'nie gwałcimy', a w retrospekcji dla tego kolesia to była 'podstawa', więc nie wydaje mi się, żeby aż tak zmienili komiks ;)

ocenił(a) serial na 10
mateuszz27

heh, komiks w nas silny, bo to samo pomyślałem (zapewne zachęcony teaserem z przed paru dni - Glenn & bejsbolówka)

ocenił(a) serial na 3
Bartes123_2

Nie bój sie to wszystko ma sens. Cos tu śmierdzi :D. Scena glena z bejsbolem, potem gość wyglądający jak negan. Ktoś chyba nam cos chce przekazać. Jeszcze ta historia gartha, ktora raczej nie była opowiedziana i pokazana od tak . Czuje ze szykuje sie niedługo wejście negana :D

ocenił(a) serial na 8
mateuszz27

To nie był Negan tylko jeden z gości z kontynera można było poznać po tatuażu na policzku . Chyba , że tak szybko chcieli Negana uśmiercić XD

ocenił(a) serial na 3
snajper12331

Chodzi o to ze twórcy lubią wprowadzać szybko postacie.. Przykład gubernator, który miał juz cały odcinek odrazu gdy ricki wsiedli do więzienia. A co do negana moze bedzie wyjaśnione ze sobie poszedł z terminusa gdzieś tam, przecież historia garetha jest ukazana tak, ze cos jest nie tak.

ocenił(a) serial na 8
mateuszz27

Tak ale chodzi mi o tego gościa co w terminusie wybiegł z kontynera i żucił się na Ricka i coś tam gadał ( on był cały wytatułowany ) i na końcu tego odcinka była scena w której to Gareth siedział ze swoją grupą w wagonie cali wystraszeni a jakiś gość tam wszedł ( do tego wagonu ) i to był ten sam gość można było poznać po tatuażach i tego gościa już gdy on zaatakował Ricka ugryzł sztywny więc jeżeli to był Negan to on już nie żyje a jeśli nie to się szybko pojawi ( chyba , że twórcy serialu go wykluczą ) ;)

ocenił(a) serial na 10
mateuszz27

Wątpię :( Negan pojawia się dopiero w podaje, że 17 tomie komiksu, serial jest jakos na 13.