PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177864
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Serial a komiks

ocenił(a) serial na 7

Hej! TWD jest naprawdę dobry ;) W mgnieniu oka obejrzałem wszystkie sezony. Nie mogłem przestać i zarwałem dwie noce :D Więc myślę ,że skoro serial jest taki dobry komiks ,także się nie umywa ... Więc mam pytanie do kogoś obeznanego.
Skończyłem na ostatnim odcinku, i chciałbym jakby kontynuować historię czytając komiks. Więc, który numer komiksu jest chronologicznie po wydarzeniach pokazanych przez serial ,(ostatni odcinek)

ocenił(a) serial na 6
Viny

Serial nie jest kropka w kropkę, odzwierciedleniem komiksu, jednak znacząco od niego odbiega, więc papierowe TWD lepiej jest zacząć czytać od początku. Tym bardziej że nawet ciężko by było wskazać konkretny zeszyt od którego należało by zacząć.

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

Tak jak kolega wyżej napisał, najlepiej zacząć od początku. Główny wątek jest ten sam, ale w między czasie dzieje się dużo ciekawych rzeczy, których w serialu nie ma. Ja bym radził czytać od początku. Poza tym, moim zdaniem serial się chowa w porównaniu do komiksu. :)
Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 4
Viny

Jak już tutaj wspomniano wyżej, ciężko jest wskazać dokładnie od którego numeru mógłbyś zacząć czytać. W serialu większość wątków jest zachowana, aczkolwiek mają troszeczkę inne "ubarwienie", poza tym twórcy robią swoisty miszmasz tzn. jedne wątki są wcześniej, drugie później, a są również i takie, które nie pojawiają się w komiksie, a są w serialu, czyli czysta inwencja twórcza. Osobiście radzę zacząć od początku.

ocenił(a) serial na 7
tomb2525

Dobra! Dziękuje za odpowiedzi :) Czytanie zaczne od pierwszego numeru, tymczasem, zabieram się jednak za "narodziny gubernatora" ;)
Dzięki za porady

ocenił(a) serial na 4
Viny

Z "Narodzinami..." radziłbym Ci się wstrzymać :D To taka mała rada. Doczytaj komiks do wątków Gubernatora i dopiero później zabierz się za książkę. Wierz mi, nie pożałujesz :)

ocenił(a) serial na 7
tomb2525

Za późno :( - :D

ocenił(a) serial na 5
Viny

Jest jeszcze 5 odcinkowa gra. która nie jest dokładnym odzwierciedleniem ani komiksu ani serialu, ale KLIMAT ma niepowtarzalny.

ocenił(a) serial na 7
zenek_8

Ta gra jest dostępna na steamie?

ocenił(a) serial na 5
durendalos

Teraz to nie wiem, ale jakiś czas temu była za grosze.

ocenił(a) serial na 7
zenek_8

Trzeba by się zaopatrzyć. :)