PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177126
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Shane

ocenił(a) serial na 10

Shane najlepszy z aktorów i jedyny który zachowywał ludzkie odruchy nie żyje.. masakra ;x
Ludzie zobaczcie co bedzie się działo w ostatnim odcinku sezonu.. MASAKRA NIE MOGE
SIE JUZ GO DOCZEKAĆ, ale dobrze że to tylko tydzień:)
Najlepszy serial jaki w życiu oglądałem, każdy odcinek jest zarąbisty !

ocenił(a) serial na 9
FrankMir19

Jak dla mnie nie jest najlepszym z aktorów. Bardzo irytowały mnie jego ciągle otwarte usta. Jak Bella w Zmierzchu ;P
Może była jego inspiracją...

użytkownik usunięty
Martusia_18

Tiaa, otwarta buzia i co chwila drapu drapu po włosach :P Jak dla mnie też średnia gra aktorska ogółem.

ocenił(a) serial na 7
FrankMir19

następnym razem - SPOILER QWA!!!!!!!

FrankMir19

mnie np zastanawia jak to się stało że Shane i chłopak którego więzili zamienili się w zombie bez żadnego kontaktu z nimi O.o

ocenił(a) serial na 9
GreenLight_2

Na tym forum od dawna prowadzone są dyskusje o tym, że każdy ma w sobie wirus i po śmierci zostaje szwendaczem...
Coś jak w filmie "Fido" :P

Martusia_18

już widzę, zauważyłam dopiero po tym jak zapytałam o to tutaj ;P

ocenił(a) serial na 9
GreenLight_2

w którymś odcinku Shane opatrywał sobie ranę/zadrapanie od zombie (nie pamiętam, który to odcinek). nie umarł od tego, ale chorobę w sobie juz miał. drapnął Randalla, zarażając go, i go zabił. obaj po śmierci przemienili się w zombie. problem solved :P

wookkash

No chyba nie.

ocenił(a) serial na 5
FrankMir19

'' jedyny który zachowywał ludzkie odruchy nie żyje.. ''

Jakie ludzkie odruchy? Podaj przykład, bo jestem bardzo ciekawa.

BeeBee61

Chodzi o to że większość ludzi w stresujących sytuacjach zagrożenia życia wypaliła by z gnata do grubasa:D.

BeeBee61

jeden z niewielu, który nie bawił sie w rycerza w lśniącej zbroi..niekażdy bohater mógł być przedstawiony jako reaktywacja Chucka Norrisa w kowbojskim kapaleuszu...Rick chwilami jest tak moralny i przepełniony dobrocią, że mam ochotę go piieprznąć..Ludzkie odruchy to nie tylko te rozumiane w dobrym słowa znaczeniu...nikt nie jest dobry na wskroś, postać Ricka na tym etapie jest wręcz śmieszna. Osoby, które nie czytały komiksu, oparły ocenę tylko na obserwacji serialowych postaci Ricka i Shane'a. Na tej podstawie, uważam, ze Rick jest nudny, sztuczny i niewiarygodny,

ocenił(a) serial na 8
kingagutkowska

A Shane bezwzględny i amoralny.

mareczekp2

ahh ci obrońcy dobra i moralności..od kiedy wyidealizowany znaczy prawdziwy? w nim przynajmniej widać jakieś zróżnicowanie, nie jest wykreowany na super-bohatera, który pędzi na ratunek każdemu kto jest w opałach, Gloryfikujecie zachowanie Ricka i jego postawę, to zrozumiałe, bo "ten dobry" zawsze będzie bardziej popularny. Pytanie tylko w jakim stopinu można uznać jego postać za wiarygodną? Zarzucacie Shane'owi bezwzględność, ale gdyby popatrzeć na tę dwójkę z bliższej perspektywy, jego bohater mimo, że pełen sprzeczności , został przedstawiony w bardziej życiowy sposób, . Ma osobowość dualistyczną i tym samym bardziej realistyczną. Bohaterskich szeryfów bez skazy pełno w bajkach dla dzeci, mniej w prawdziwym życiu.

ocenił(a) serial na 8
kingagutkowska

Nie powiedziałem że Rick jest lepiej przedstawiony od Shane'a, tylko że Shane był bezwzglęny i amoralny. Tyle.

mareczekp2

odnoszę się do także do innych wypowiedzi, nie tylko Twojej.

kingagutkowska

Ojej jeden lubi Ricka a drugi Shane'a i każdy ma prawo do tego.Po co się niepotrzebnie spinać. Zarówno komiks jak i serial to tylko fikcja, bajeczka. A to że ktoś nie przeczytał komiksu nie znaczy że jest blee i nie może się wypowiedzieć na temat postaci z innej perspektywy.
I nie uwierzę że nie oglądałaś Texas Ranger w dzieciństwie! :P

cryingslave

haha oglądałam, i na tym właśnie się opieram...i właśnie ojej! ja tu nie o lubieniu kogokolwiek, tylko o zdroworozsądkowej ocenie. I o wspomnianym spinaniu się...oczy mnie już bolą od tych wszystkich natarczywych pseudo-altruistycznych komentarzy..jaki ten Shane zły, paskudny, samolubny..etc..powinni dodać jakiś epizod pod tytułem " Shane ratuje niemowle z pożaru" albo " Shane ratuje potrąconą kobiete na przejsciu dla pieszych", byłby wtedy taki superhero jak Rick haha:P

kingagutkowska

Ja Ci mówię szczerze prosto z serca i jak najbardziej zachowując zdrowy rozsądek. Żadna kobieta na świecie nie chciałaby mieć do czynienia z takim charakterkiem jak Shane, bo by się go nad zwyczajniej bała, no chyba że uprawiałaby kick boxing i potrafiłaby mu spuścić łomot :) Ale okej dla Ciebie Rick to być może pseudo bohater a dla mnie ideał :)

cryingslave

nie przeczę..zależy jakie ma się wzorce..tak dla ścisłości, ja nie uznaję Shane'a za miłego człowieka czy dobrą partie na męża...nie popadajmy w skrajności.!.Rick ma ponoć pokazać swoją drugą twarz w nadchodzących odcinkach, może wtedy się do niego przekonam, póki jest piękny giętki i nic pozatym dla mnie pozostanie marną kopią Chucka Norrisa:P

kingagutkowska

A no widzisz nie mów hop! Może się przekonasz do Rysia (ach oby oby:D ) A Chuck Norris to po prostu Chuck Norris i nie śmiem nawet porównywać kogoś do niego:)

cryingslave

wybacz, zapomniałam, ze legenda jest nietykalna!

ocenił(a) serial na 6
FrankMir19

Shane? Ludzki? Napewno ogladamy ten sam serial? ;)

ocenił(a) serial na 4
dawid1420

Właśnie nad tym samym się zastanawiałem :)

dawid1420

Wszyscy oglądamy ten sam serial ale jak to zwykle bywa gdzie dwie osoby tam trzy opinie:) Dzięki temu jest interesująco. Shane postać, która można by nazwać czarną owcą. Mógłby wykorzystać swoje walory w bardzo konstruktywny sposób dla grupy ale nie mógł sobie poradzić z tym, że nie jest przywódcą a jeszcze bardziej z powrotem Lori do Ricka. Dodatkowo Lori mieszała mu w głowie a jemu już tam się mocno gotowało. A na koniec muszę stwierdzić, że albo nie chciał zabić Ricka albo był bardzo głupi. Były a w zasadzie ciągle policjant próbuje w dziwaczny sposób zabrać broń osobie którą chce zabić. Po co? Rick ma ręce w gorze a broń w kaburze, Shane ma go na celowniku wystarczy pociągnąć za spust i po sprawie. Rick okazał się sprytniejszy w tej rozgrywce:)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
AldusPL

Miej żal do siebie, że nie jesteś na bieżąco z serialem (!)

FrankMir19

Powiem tak.

Będzie mi brakowało postaci Shane'a, ale należało mu się i dostał to na co zasługiwał ze strony Ricka w odpowiednim momencie (który zresztą zmajstrował sam Shane)