PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177633
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Jak przeczytałam na opisie finału z głównej strony TWD zginie Deryl i ktoś jeszcze pojawią się też
kanibale zapewne w tej niby oazie spokoju ... Dużo uwagi poświęca się także finałowi czwartego
sezonu określanego przez obsadę jako jeden z najambitniejszych oraz najbardziej kontrowersyjnych
epizodów jakie kiedykolwiek zrobili. Z tego też względu widzowie zaczęli zastanawiać się co też nam
tutaj twórcy przedstawią. Z racji tego, że mamy teraz do czynienia z bardzo aktywnym
ekranizowaniem komiksu,wszyscy stawiali na starcie z grupą “Hunters“-pomniejszymi antagonistami
po potyczce z Gubernatorem. Jak widać po informacjach zawartych powyżej, nikt się nie mylił gdyż
informacja ta została oficjalnie potwierdzona. Kontrowersyjność tego epizodu wiąże się ze sporą
brutalnością jego treści. W końcu jakby nie patrzeć mamy do czynienia z kanibalami. Po dzień
dzisiejszy wątek ten uznawany jest za najbardziej krwawy oraz najbardziej intensywny jaki
kiedykolwiek pojawił się na kartach komiksu. Jego zobrazowanie w serialu nie powinno nikogo dziwić,
gdyż oprócz swojego rozmachu jest także punktem zwrotnym w sposobie postrzegania innych grup
przez naszych protagonistów. Twórcy powiązali również ten motyw ze śmiercią kolejnego ważnego
dla serialu bohatera. Stwierdzili, iż zginie tutaj postać która w pierwowzorze nie umarła. Należy tutaj
zaznaczyć, że na uwadze mają oni także te indywidua, które w dziele Kirkmana nie występują. Lista
wygląda zatem następująco:

Rick
Carl
Michonne
Maggie
Beth
Sasha
Daryl
I tutaj wracam właśnie do Dixona. Jak wiadomo jest on obecnie w położeniu najgorszym z możliwych.
Wraz z Beth stali się bardzo łatwym celem do wyeliminowania, co też sugeruje jeden z trailerów, który
wypuszczono na przestrzeni ostatnich kilku tygodni. Jego zgon jest zatem niezwykle prawdopodobny,
co też było przez scenarzystów sugerowane. Dodatkowo o możliwości jego śmierci mogą świadczyć
zdjęcia z planu. Widać na nich Dixona w towarzystwie obcych nam bohaterów. Brak na nich również
córki Hershela co podpowiada, iż gdzieś się rozłączyli. Nowe środowisko równa się zatem nowemu
zagrożeniu. Są to oczywiście póki co domysły, niemniej jednak photo z “death dinner” które Norman
Reedus zamieścił na swoim twitterze nie nastraja optymistycznie co do losów odgrywanego przez
niego bohatera. Również nagminne wyeksponowanie budzi lekkie obawy. Każdy z widzów wie do
jakich tendencyjnych zagrań skłonni są scenarzyści.

Podsumowując, widzów “The Walking Dead” czekają naprawdę intensywne dwa miesiące. Jak
widać twórcy mają bardzo ambitne plany, które najwidoczniej udało im się zrealizować.
Towarzyszącemu temu wszystkiemu powszechnemu uczuciu ekscytacji ciężko się oprzeć, a co za
tym idzie nie pozostaje nam nic innego jak wyczekiwać tego gromko zapowiadanego świetnie
materiału.

ocenił(a) serial na 4
iwonka2954

Mogłabyś podać link do tego "spoilera", który są o ile się nie mylę przewidywania Tomba.

ocenił(a) serial na 6
iwonka2954

Jak już kopiujecie tutaj wpisy ze Strefy, to przynajmniej podalibyście źródło, a nie jeszcze dodatkowo piszecie tak jakby te teksty były waszego autorstwa...

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Garść informacji odnośnie drugiej połowy czwartego sezonu “The Walking Dead” Tak to były przewidywania Tomba :)

ocenił(a) serial na 8
iwonka2954

"Jak przeczytałam na opisie finału z głównej strony TWD "

Jasne bo na głównej stronie TWD spoilują która główna postać zginie w FINALNYM odcinku, tydzień przed premierą.
Nie zamieściłeś/aś nawet linka do źródła z którego to skopiowałaś.

ocenił(a) serial na 6
GERID

To był artykuł zamieszczony przed 2 połową sezonu. Tak że łohohohhoho temu ;]

Tortuga033

Aktualnie większość na tym forum chce "zabłysnąć" wyimaginowanymi/skopiowanymi/zdupywziętymi spoilerami, tak więc... ;)

ocenił(a) serial na 8
euzebia

@Tortuga033 więc jest tym bardziej niewiarygodny :)

@euzebia Ta "większość" to w większości przypadków jedna i ta sama osoba używająca multikont.

ocenił(a) serial na 3
GERID

co może mnie masz na myśli ? te multikonta to Ci chyba na mózg padły...powtarzam pierwszy i ostatni raz ! mam jedno jeb ane konto.

ocenił(a) serial na 8
mateuszz27

Oczywiście (ಠ⌣ಠ)

GERID

Wiem, wiem, że są takie podejrzenia.
Ale spoko, niech się taplają we własnym smrodzie bzdur, podnieceni, że wywołają jakieś poruszenie i ludzie zaczną wierzyć. ACH :D.

ocenił(a) serial na 9
iwonka2954

http://walkingdead.wikia.com/wiki/File:Emily_Kinney_as_Mallory_in_the_following_ corpse.JPG
http://walkingdead.wikia.com/wiki/File:Emily_Kinney_as_Mallory_in_The_following_ death.JPG
http://walkingdead.wikia.com/wiki/Season_5?file=Mallory_throat_slit_not_beth.jpg

???

ocenił(a) serial na 10
proogresywny

To zdjęcie Beth jest z innego filmu człowieku...

ocenił(a) serial na 4
proogresywny

Umiejętność czytania poziom: minus jeden.
Na górze JAK WÓŁ "Emily Kinney as Mallory in The following", nie no, ale po co sobie głowę zaprzątać jakiś opisem. Zupełnie jak z Normanem i Pandorum, aż dziw, że to ujęcie nie wraca przy tych wszystkich plotkach.

ocenił(a) serial na 6
iwonka2954

Rzadko czytam wszelkie podsumowania i dysputy na temat tego 'co będzie dalej' lecz Twoje podsumowanie, @iwonka2954, jest solidne, rzeczowe i widać, że wiesz o czym piszesz ;) Jestem pod wrażeniem, jako fan serialu, książki i komiksów które stoją na półce.

Bardzo jestem ciekaw jaką rolę odegra ekipa do której przyłączył się Daryl. Czyżby był to wstęp do wątku z panem N. w roli głównej czy może są to Huntersi Zaganiacze? ;)

ocenił(a) serial na 8
fe7ch

Jej tekst jest żywcem zerżnięty z tej strony: http://www.strefawalkingdead.pl/garsc-informacji-odnosnie-drugiej-polowy-czwarte go-sezonu-the-walking-dead/

Autorko - następnym razem racz podać źródło, bo to jest zwykłe złodziejstwo.

ocenił(a) serial na 6
Cleaa

Uuuuu. To się zapędziła, Koleżanka ;)

Dzięki, @Cleaa za sprostowanie.

ocenił(a) serial na 8
fe7ch

Nie ma sprawy; bardzo nie lubię, gdy ktoś kopiuje czyjąś wypowiedź jako swoją, dlatego wolałam uświadomić. ;) Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 6
Cleaa

Bardzo słusznie, @Cleaa :) Również pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 8
iwonka2954

Dixon albo Beth

ocenił(a) serial na 4
iwonka2954

Dziękuję bardzo za zacytowanie mojego artykułu, który jest już stary niczym świat. O ile się nie mylę to został opublikowany w styczniu. Teraz w gwoli wyjaśnienia chcę powiedzieć, że dotyczy on stanu serialu na "zaraz po półfinale". Do dnia dzisiejszego wiele się pozmieniało, w tym również sytuacja dotyczącą "A". Kilku bohaterów odeszło, kilku doszło. Dodatkowo pojawiła się sprawa Terminus. Na początku chcę powiedzieć, że to nie są żadne pewne spoilery i nie powinno się ich tak traktować. Jest to przykład jednego z prawdopodobnych cykli rozwoju zdarzeń, który ułożyłem w oparciu o to co udało mi się wygrzebać początkiem 2014 roku.Teraz wygląda to zgoła inaczej, ponieważ nie tylko grupy nie złączyły się do dnia dzisiejszego ze sobą, ale również Dixon spotkał Joe. Czy jego śmierć nadal wisi na tapecie? Jak najbardziej. Czy Kanibale nadal mogą się pojawić? Oczywiście. Problemem jest jednak sam wygląd i sposób zaprezentowania tych wątków. Jak już wspomniałem, scenariuszy może być wiele.

ocenił(a) serial na 6
tomb2525

W takim razie ukłony w Twoim kierunku, @tomb2525 :) Bardzo dobre podsumowanie.

tomb2525

Daryl zginie - nie oglądam dalej xDD

ocenił(a) serial na 9
iwonka2954

Zgodnie z serwisem IMD b w finale 4 sezonu pojawi się Lennie James grający rolę Morgana.