PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177864
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Dawno żaden serial nie wciągnął mnie tak bardzo po "Skazanym na śmierć". Uwielbiam takie przygodówki. Zawsze kręciły mnie filmy, seriale gdzie świat się wali i trzeba walczyć o przetrwanie. Nigdy nie wiadomo co spotka bohaterów, zwroty akcji a także ciekawe nakreślone postaci. Czekam z utęsknieniem na dokończenie 3 sezonu i mam nadzieje że Deryl przeżyje bo fajnie rozwija się ta postać , a także Rick, Carl, Glen jego dziewczyna Megi oraz cała dotychczasowa grupa więzienna. Strasznie irytuje mnie Andrea:P już w czasie drugiego sezonu czekałem aż zginie, wolałem już żeby Shane przeżył, liczyłem po cichu że pogodzą się z Rickiem i będą dalej walczyć, jakby nie patrzeć był bardzo pomocny grupie choć narwany. Liczę również że załatwią gubernatora i to całe chore miasteczko. Czy ktoś wie ile jeszcze odcinków nas czeka tego wspaniałego serialu?

ocenił(a) serial na 6
sw09

Jeszcze 8 odcinków do końca 3 serii.

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

Dzięki! To świetnie, zapewne chcą rozwinąć motyw z miasteczkiem i więzieniem:) Ciekawe czy to już będzie koniec czy może uszykują jeszcze 4 sezon? jakby nie patrzeć historie może rozwijać w nieskończoność:)

ocenił(a) serial na 6
sw09

You must be new here...
Serial 4 sezon będzie miał na bank. Ile dokładnie będzie sezonów, to tego nie wiadomo, bo w dużej mierze zależy to od stacji, która serial nadaje. Poza tym serial jest adaptacją komiksu, więc jeśli chodzi o pomysł na fabułę, raczej w tej materii można być spokojnym;]

ocenił(a) serial na 7
sw09

Czwarty sezon będzie na pewno. Z tego co wiem będzie w nim kontynuowany wątek więzienia i Gubernatora.

ocenił(a) serial na 9
anita23_fw

kurcze, więzienie się ma jeszcze ciągnąc przez 4 sezon ? tyle się tam wydarzyło według komiksu??

ocenił(a) serial na 6
Mikael82

No i dobrze, bo jakby mieli wszystko zamknąć w jednym sezonie to była by zbyt wielka rozpierducha, a w końcu nie o to tu głównie chodzi.

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

nie czytałem komiksu , także nie wiem co tam się jeszcze wydarzy, ale jakoś tak myślałem, że będzie to tak podzielone, że jak skończy się sezon to kończy się pewien rozdział z życia bohaterów.1 sezon -tułaczka bohaterów wokół Atlanty, 2 sezon - farma , trzeci sezon - więzienie ,4 sezon - nowe otoczenie , ale ok - jak będzie akcja w więzieniu w stylu pierwszych 8 odcinków przez następne 24 odcinki to spoko.(8 III sezonu i 16 IV sezonu)

ocenił(a) serial na 9
Mikael82

Też nie czytałem komiksu, myślę że lepiej się wtedy ogląda, wydarzenia są bardziej niespodziewane. Mam nadzieję że w kolejnych sezonach pozostaną bohaterowie którzy pojawili się w I sezonie, wiele razem przeżyli i są bardziej zżyci, bo co chwila ktoś dochodzi i na końcu dojdzie do momentu że zostanie sam Rick:P

ocenił(a) serial na 6
sw09

Nie zostanie sam :) ma jeszcze Carla i Andrea z 1sez. na dzień dzisiejszy jeszcze żyją.

ocenił(a) serial na 9
sw09

z wypowiedzi czytających komiks wnioskuje, że tam co chwila ktoś do kogo się przyzwyczajamy ginie - także duża rotacja bohaterów obowiązuje - i od tego sam serial chyba nie będzie odbiegał - jakoś szczególnie mi to nie przeszkadza. Nawet jeśli uśmierca Daryla, Merla , Glena , Megii to spoko, ale tylko jak wprowadzą innych super wypasionych bohaterów,którzy oczywiście pożyją ze dwa - trzy sezony.

ocenił(a) serial na 9
Mikael82

Rick jako fundament tego serialu musi żyć i podobno żyje w komiksie, reszta do rotacji:)