Dawno żaden serial nie wciągnął mnie tak bardzo po "Skazanym na śmierć". Uwielbiam takie przygodówki. Zawsze kręciły mnie filmy, seriale gdzie świat się wali i trzeba walczyć o przetrwanie. Nigdy nie wiadomo co spotka bohaterów, zwroty akcji a także ciekawe nakreślone postaci. Czekam z utęsknieniem na dokończenie 3 sezonu i mam nadzieje że Deryl przeżyje bo fajnie rozwija się ta postać , a także Rick, Carl, Glen jego dziewczyna Megi oraz cała dotychczasowa grupa więzienna. Strasznie irytuje mnie Andrea:P już w czasie drugiego sezonu czekałem aż zginie, wolałem już żeby Shane przeżył, liczyłem po cichu że pogodzą się z Rickiem i będą dalej walczyć, jakby nie patrzeć był bardzo pomocny grupie choć narwany. Liczę również że załatwią gubernatora i to całe chore miasteczko. Czy ktoś wie ile jeszcze odcinków nas czeka tego wspaniałego serialu?
Dzięki! To świetnie, zapewne chcą rozwinąć motyw z miasteczkiem i więzieniem:) Ciekawe czy to już będzie koniec czy może uszykują jeszcze 4 sezon? jakby nie patrzeć historie może rozwijać w nieskończoność:)
You must be new here...
Serial 4 sezon będzie miał na bank. Ile dokładnie będzie sezonów, to tego nie wiadomo, bo w dużej mierze zależy to od stacji, która serial nadaje. Poza tym serial jest adaptacją komiksu, więc jeśli chodzi o pomysł na fabułę, raczej w tej materii można być spokojnym;]
Czwarty sezon będzie na pewno. Z tego co wiem będzie w nim kontynuowany wątek więzienia i Gubernatora.
kurcze, więzienie się ma jeszcze ciągnąc przez 4 sezon ? tyle się tam wydarzyło według komiksu??
No i dobrze, bo jakby mieli wszystko zamknąć w jednym sezonie to była by zbyt wielka rozpierducha, a w końcu nie o to tu głównie chodzi.
nie czytałem komiksu , także nie wiem co tam się jeszcze wydarzy, ale jakoś tak myślałem, że będzie to tak podzielone, że jak skończy się sezon to kończy się pewien rozdział z życia bohaterów.1 sezon -tułaczka bohaterów wokół Atlanty, 2 sezon - farma , trzeci sezon - więzienie ,4 sezon - nowe otoczenie , ale ok - jak będzie akcja w więzieniu w stylu pierwszych 8 odcinków przez następne 24 odcinki to spoko.(8 III sezonu i 16 IV sezonu)
Też nie czytałem komiksu, myślę że lepiej się wtedy ogląda, wydarzenia są bardziej niespodziewane. Mam nadzieję że w kolejnych sezonach pozostaną bohaterowie którzy pojawili się w I sezonie, wiele razem przeżyli i są bardziej zżyci, bo co chwila ktoś dochodzi i na końcu dojdzie do momentu że zostanie sam Rick:P
Nie zostanie sam :) ma jeszcze Carla i Andrea z 1sez. na dzień dzisiejszy jeszcze żyją.
z wypowiedzi czytających komiks wnioskuje, że tam co chwila ktoś do kogo się przyzwyczajamy ginie - także duża rotacja bohaterów obowiązuje - i od tego sam serial chyba nie będzie odbiegał - jakoś szczególnie mi to nie przeszkadza. Nawet jeśli uśmierca Daryla, Merla , Glena , Megii to spoko, ale tylko jak wprowadzą innych super wypasionych bohaterów,którzy oczywiście pożyją ze dwa - trzy sezony.