PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177572
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Pierwszy sezon przetrzymałem, a drugi? Co to ma być? Jakieś romanse, spowiedzi, opowieści, zdrady, wspominki, bzykania... żywego trupa ze świecą szukać... zero akcji... beznadziejna telenowela... na TVN zamiast "Na Wspólnej", lub "M jak miłość".... przyjmie się na 100%!

ocenił(a) serial na 6
ValeTudo

Ech...

ocenił(a) serial na 8
Arolowy

(y)

ocenił(a) serial na 7
ValeTudo

przewiń 2 sezon do ostatniego odcinka bo tylko to jest warte, skrócę ci 2 sezon cały .. Dale umiera z winy Carla, Shane ginie zabity przez Ricka, Otis ten gruby ginie pożarty przez trupy, po postrzale w nogę od Shane.

ValeTudo

poczekaj na sezony 4/5
Tam to już nie "Na Wspólnej" czy "M jak miłość" ale "Moda na Sukces"

Gasza1910

Dzięki! Odstawiam ten klimat!

ocenił(a) serial na 9
ValeTudo

Takiemu cymbalowi w berecie to az szkoda tlumaczyc czegokolwiek.

GanGstaRR

Chyba Cię ostro w szkole molestowali koledzy na przerwach w ubikacji, więc udzielasz się na czatach i chowasz wieczorem pod biurkiem na kolanach, bo na kolanach jesteś najlepszy!

ValeTudo

Nie zwracaj na tamtego uwagi.
Ja obejrzę piąty sezon do końca. Jak się nic nie zmieni, to też odpuszczam

ocenił(a) serial na 3
Gasza1910

Widzę lubisz chłopców :) niewinkam. :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 3
ValeTudo

Kretyn to ty sadzac po twoim avatarze :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
GanGstaRR

Riposta dziecka z podstawówki... i Ty mnie tes, i ja Ciebie tes, i Twoja matka tes... Buahahahha... wracaj bawić się swoją waginą!

ocenił(a) serial na 9
ValeTudo

A ty wracaj do studiowania elementarza, bo jestes zwykly prosty cep, z ktorym nie ma o czym pogadac konstruktywnym. PS Nie bede sie bawil wagina twojej matki :(

ocenił(a) serial na 2
GanGstaRR

A pomijając obelgi - muszę zgodzić się z kolegą wyżej, w serialu ,,TWD'' ambitnej fabuły szukać można na próżno. Serial jest popularny tylko dlatego ze ostatnio panuje jakaś dziwna moda na ,,zombie apocalypse'' a sam w sobie jest okropnym średniakiem.

ocenił(a) serial na 9
Asvers

A jakiej ambitnej fabuły się spodziewałeś po filmie/serialu o zombie? Opowiedz mi o tym bo jestem ciekaw. Serial jest genialny bo daje pewną iluzję rzeczywistości jaka może mieć miejsce. W dodatku jest mocno wciągający. Ukazane są różne wątki z życia tych, którzy walczą o kolejny dzień - to nie jest istotne czy wszystko jest realne czy nie (bo nie jest, w końcu to film), I wcale nie powiedziałbym, żeby niektóre motywy były płaskie, wręcz przeciwnie. W każdym sezonie były różne warianty szukania schronienia, przeciwdziałania temu co się stało, różne pomysły na wyjście z kłopotliwych sytuacji - to uważasz za brak ambitnej fabuły? Fakt, 2ga część strasznie była naciągana, ale rekompensowały to następne sezony, w których również bywał zastój - ale takie jest w końcu życie. Gdyby było inaczej, wszyscy narzekaliby, że to kiczowaty film o zombie w stylu "niezniszczalni", gdzie bohaterowie tylko biegają sprintem i prują w zombie albo przecinają je na pół. Krótko pisząc, nam polakom ciężko dogodzić z czymkolwiek, a podkreślam, że serial nie jest filmem instruktażowym do konkursu matematycznego, tylko ma być rozrywką, czasem intrygować lub dawać do myślenia np "co ja bym zrobił w takiej sytuacji". Podczas "zastania" akcji w miejscu dowiadujemy się natomiast o historii bohaterów, o tym jak myślą, o czym myślą, jakie są ich rozterki lub co ukrywają przed innymi. I na sam koniec - wcale nie uważam, że serial zyskał popularność od czasów mody na zombie, natomiast jeśli rzeczywiście tak jest to nie widzę w tym nic złego, była era frankensteina, draculi, psychopatycznych morderców, duchów-zjaw, wariatów i wynaturzeńców, a teraz jest "zmartwychwstanie" mody na Zombie. Krótko mówiąc robi się filmy, gry, opowiadania o tym co ludzi straszy bądź ciekawi, a nie o Myszce Mickey, żeby było na przymus oryginalnie.

ocenił(a) serial na 2
GanGstaRR

Aleś się rozpisał, a z twojej przemowy nic nie wynika. Komiks o dziwo również przedstawiał życie ludzi po apokalipsie, gra komputerowa od Telltale również, a wyszło to o niebo lepiej niż przeciętny serial który jest po prostu.... nie oszukujmy się, słaby, kilka lat temu kiedy seriale telewizyjne dopiero raczkowały może i przyjąłbym TWD z otwartymi ramionami, ale dziś, kiedy do wyboru mam tyle ciekawszych tytułów? TWD to tylko zabijacz czasu w przerwie od czegoś ambitniejszego. Do tego dochodzi okropna cenzura która sprawia ze niektóre wydarzenia z komiksów nie są ukazywane, takie ,,ugrzecznienie'' wersji telewizyjnej doprowadza mnie do szału.

ocenił(a) serial na 9
Asvers

Ty się za to nie rozpisałeś i tym bardziej nic z tego nie wynika. Daj niższą ocenę skoro cię nie zachwycił, albo się "odwal" bo ta dyskusja z tobą jest trochę mniej bezsensowna niż z tamtym pajacem u góry. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 2
GanGstaRR

Dla jasności - dałem 7 bo nie uważam ze serial jest zły, samo wykonanie techniczne zasługuje na kilka gwiazdek - jak na serial charakteryzacja zombie jest naprawdę niesamowita. Jak najbardziej serial zasługuje na taką notę, ale jeżeli ktoś szuka czegoś ambitnego i mądrego to może się przeliczyć.

ocenił(a) serial na 9
Asvers

To podaj mi seriale, które uważasz za ambitne, tryskające inteligencją, z niesamowitą fabułą. Zacznijmy od tego, że ja seriali nie oglądam bo ich zwyczajnie nie trawię, albo nie natrafiłem na takie, które by mi podeszły (co nie twierdzę, że są złe, po prostu może nie moja tematyka). Nie mam czasu ani ochoty ich wyszukiwać, stąd nie oglądam. Także czekam na propozycje

ocenił(a) serial na 2
GanGstaRR

No cóż. Od siebie polecam House of Cards - ostatnio zacząłem oglądać, naprawdę niesamowity serial. Breaking Bad - moim zdaniem arcydzieło, obejrzałem wszystkie sezony dwa razy Hannibal - również świetny tytuł, co prawda nie jest ambitny ale ma niesamowity, mroczny i gęsty klimat. :P Prawdę mówiąc tytułów jest mnóstwo, jedne lepsze, drugie gorsze, ale jest pośród czego wybierać, zależnie od gustu.

ocenił(a) serial na 9
Asvers

Dawaj jakieś tytuły, może jeszcze dziś coś obejrzę :)

ocenił(a) serial na 7
ValeTudo

bo to jest dramat obyczajowy huehue