Wiem ze to nie forum GRY ale czy ktoś grał w grę oparta na tym serialu? Prosiła bym o kilka slow na temat swoich odczuć co do gry.
Ta pierwsza, która wyszła w ,,sezonach". Zakupiłam, zainstalowałam i kurcze zamiast grać w nią to nabijam poziomy w Diablo 3:)
Czyli od Telltale.
Ona nie jest na podstawie serialu, a komiksu, a konkretniej - jest osadzona w uniwersum TWD. Są całkiem inni bohaterowie. No są smaczki nawiązujące do komiksu w postaci dwóch postaci, ale to tylko tyle.
Moim zdaniem choć to gra, to jest lepsza od serialu. Fabuła jest ciekawsza, jest survival, są elementy zaskoczenia i horroru. Przede wszystkim wciąga i ma klimat, a dzięki temu że aktywnie uczestniczymy w tej historii bardziej w nią "wnikamy" i zżywam się z bohaterami. Postacie są ciekawe, każdy ma jakąś rolę do odegrania.
Tak że polecam.
Dzieki:) I o to mi chodziło, pomimo iż czytałam dużo dobrego o tej grze wiadomości z pierwszej reki są najbardziej wartościowe. Jeszcze raz bardzo dziękuje.
Gra jest świetna,bardzo emocjonalna.Zdecydowanie najgorsze są sceny walki,poza tym miodzio.To nie jest typowa strzelanka,Naprawdę warto.
Jesli chodzi o ta od Telltale Episodyczna, aktualnie sezon pierwszy sie skonczyl, na steam mozna zrobic przed zakup juz drugiego S epsiode 1 jest poprostu swietna. 9/10 warto kupic/zagrac. Jesli ci sie podoba gameplay to polecam The Wolf Among Us episode 1 wlasnie wyszedl niedawno episode drugi jakos kolo grudnia.
Jesli chodzi o ta druga Survival Instinct........udajmy ze nigdy nie wyszla -.- i nie dotykaj 5 metrowym patykiem
Dla mnie gra telltale o NIEBO ciekawsza niż serial i sam się sobie dziwie, bo jestem raczej fanem seriali niż gier, w które prawie nie gram. Fabuła gry wymyślona przez tych samych twórców co komiks i serial, ale nie ma [albo ma mało] tego co mnie drażni w serialu, czyli absurdów logicznych, tandetnych melodramatów, czy nadmiernego hamletyzowania. O wiele bardziej wczuwam się w bohaterów i to nie tylko w tego którym się kieruje. Wczucie jeszcze bardziej wzmacnia to że samemu trzeba podejmować różnego rodzaju wybory. A postać Clementine jest wręcz urzekająca, choć jest to w sumie melancholijna i smutna opowieść o świecie, w którym nie wiesz czy większym zagrożeniem tak na prawdę są zombie czy inni ludzie. Z niecierpliwością czekam na kolejne dwa odcinki 2 sezonu.
Prawda, Telltale stworzyło świetną przygodówke, klimat, postacie, fabuła biją na głowę serial. Cóż serialowi została dobra charakteryzacja i scenografia, reszta kuleje od 3 sezonu.
Co do gry Survival Instinct, po Activision można się było tego spodziewać, czyli byle czego. Gra zrobiona na szybko, spory potencjał poszedł na marne, jedynie jedna z misji była okej i brakowało misji z innymi postaciami. Dodatkowo masa bugów, twórcy nawet nie raczyli wydać patcha. Gdyby powstawało kolejne TWD FPS to powinien być to remake od nowych twórców i gra w stylu zapowiadającego się Dying Light + State of Decay + Przygodówka TWD w jednym i oczywiście z otwartym światem.