Witam serdecznie wszystkich
W koniec w końcu zaczołem oglądać TWD jestem na etapie 2 sezonu odcinek 6 .Na razie jak to bywa początek jest niezły choć już widać powoli niedociągnięcia oraz schematyczność co kuję w oczy .Wiem że im dalej serial się ciągnie tym jest gorzej, sam zauważyłem oglądając parę odcinków w TV były nudne schematyczne i nic nie wznoszące istotnego do dalszej fabuły .
.Chciałbym mimo tego obejrzeć w miarę cały serial żeby dowiedzieć się co się istotnego działo w tym serialu i nic ważnego przegapić.Lecz chciałbym ominąć tych złych nudnych męczących odcinków co nie są istotne dla fabuły i są wręcz wkurzające.Czy ktoś byłby na tyle miły żeby mógł mi napisać jakie odcinki drugiego, trzeciego oraz czwartego sezonu muszę obejrzeć koniecznie żeby wiedzieć co się ważnego dzieje i które odcinki mogę sobie spokojnie odpuścić ? ( w sensie które dane odcinki danego sezonu są te BARDZO ZŁE i nie są ważne fabularnie )
Będę bardzo serdecznie wdzięczny :)
Hm, po polsku to ty pisać nie umiesz, więc zanim zabierzesz się do dalszego oglądania poducz się trochę języka.
Co do Twojego pytania: Obejrzyj drugi sezon do końca, a jeśli chcesz ominąć nudne odcinki, to możesz sobie odpuścić cały trzeci i czwarty sezon. Ale jeśli nie chcesz mieć zaległości w postaciach oraz ich miejscach pobytu obejrzyj te: "seed", "killer within", "hounded", "this sorrowful life", "too far gone" i "a".
Dziękuję bardzo za uwagi językowe :> . "seed", "killer within", "hounded", "this sorrowful life", "too far gone" i "a". Na pewno tylko tyle te odcinki są ważne fabularnie a co za tym idzie interesujące ? Oglądając te odcinki spokojnie będę wiedział co się dzieje kto przeżył kto zginoł itp Nic ważnego nie przeoczę ?
możesz jeszcze obejrzeć "walk with me" i ew. "made to suffer" . Te odc. które wymieniłem to te, w których dzieją się najważniejsze rzeczy, chociaż ogólnie we wszystkich coś się dzieje. Ja odpuściłem sobie 1. połowę 4 sezonu, resztę obejrzałem, sugeruję Ci też tak zrobić.
3 i 4 sezon? No chyba nie. 2 był nudny, i to bardzo, ale następne miały już wyższy poziom.
No wiem że powinienem cały serial obejrzeć ale jak mam przewijać co 5 min odcinek to nie ma to sensu.To nie taki np Breaking Bad że sezon jest dobrze zbalansowany że spokojnie fabuła się rozkręca do wielkiego finału ,w TWD początek sezonu jest spoko sródek dno a koniec sezonu znowu coś się dzieję (opinia na podstawie ludzi co na bieżąco oglądają serial ,czytając recenzję oraz oglądając losowe odcinki w TV)
2 sezon możesz odpuścić i obejrzeć końcowe odcinki bo nudy i jeszcze raz nudy, 3 oglądaj bo w każdym coś się dzieję i dochodzą nowi bohaterowie, lub wracają starzy ;> 4 też oglądaj bo mimo, że jest trochę nudny to jednak każdy jest ważny ;>