PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177106
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Telefon

ocenił(a) serial na 10

Co to ma byc? Lori zmarła i zaraz dzwoni do Ricka i sobie rozmawiają jak gdyby nigdy nic... bez sens.. Wszystko do tej pory w serialu bylo idealne ale ten telefon to mnie rozwalił

ocenił(a) serial na 10
KaczorS93

Rick oszalał to mu się wydawało ze ktoś dzwoni to działało w jego podświadomości!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
iwonka2954

No w sumie możliwe nie pomyślałem o tym

ocenił(a) serial na 7
iwonka2954

Chyba trzeba być kaczorem, żeby tego nie zrozumieć... A tak w ogóle to iwonka2954 nie kłam, bo wszyscy wiedzą, że Lori pracuje teraz w TP i dzwoniła, żeby wcisnąć Rickowi nowy plan taryfowy.

ocenił(a) serial na 5
KaczorS93

Idealny przedstawiciel ludzi z zanikiem mózgu.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
BeeBee61

ehh, co ja miałem napisać :(

ocenił(a) serial na 7
adamwis25

Można było się domyśleć że coś jest nie tak już w scenie jak do maszynowni wszedł Hershel i wymownym spojrzeniem zerknął na telefon - myślałem że jak podniesie słuchawkę to powie że nie ma sygnału

personboss

Nie musial mowic ze nie ma sygnalu bo bylo to wyraznie slychac, podniosl sluchawke i byl szum a nie sygnal, wtedy pojawilo sie to spojrzenie. Hershel nie jest taki glupi, widzial co sie dzieje z Rickiem i zostawil to dla siebie

ocenił(a) serial na 7
personboss

To samo pomyślałem:) zostawcie chłopaka, pisze że serial jest idealny, a do ideału jemu daleko, pomimo że ogólnie jest dobry.

ocenił(a) serial na 7
KaczorS93

Mam nadzieję że to był żart?Ale po prostu ktoś tu jest trollem albo ktoś jest dosyć tępy ?

ocenił(a) serial na 9
patryk250

czemu żart? ja komiks czytam to kojarzę, ale może kolega nie czyta i pytanie jest moim zdaniem na miejscu ;)

ocenił(a) serial na 7
fnh81

.....No comment....Takie sceny wystarczy skumać..a tym tematem ukazał tylko swoją głupotę..

ocenił(a) serial na 9
patryk250

spoko to jest Twoje zdanie, a ja nie mam zamiaru nikogo tu bronić, ale w tym serialu ostatnio się tyle dzieje, że wszystko się może zdarzyć :P

tak na dobrą sprawę Rick nie widział Lori itd. i widz który ogląda serial, nie zna komiksu i nie czyta spoilerów w pierwszej chwili może pomyslec ze żona gdzieś ocalała :P bo niby czzemu nie? to tylko serial ;)

ocenił(a) serial na 7
fnh81

Zapominasz o jednej istotnej sprawie. Wcześniej rozmawiał z osobami, które od dawna już nie żyja. Lori Wymienia ich imiona, wtedy Rick zaczyna sobie zdawać sprawę z tego, że rozmawia z martwymi ludzmi. Łatwo z tego wywnioskować, że to jego psychika zaczayna płatać mu figla i tak naprawde nikt do niego nie dzwoni. Nie trzeba znać komiksu, żeby wiedzieć o co chodzi z tym telefonem. Kaczor widocznie nie oglądał uważnie, dlatego też zadał tak bezsensowne pytanie.

ocenił(a) serial na 9
anita23_fw

być może ale jeśli zostaniemy tylko na początku tej "rozmowy: Ricka to mówcie co chcecie zmyłka jest ;)

ocenił(a) serial na 7
fnh81

Oczywiście, jeśli ktoś nie czytał komiksu i nie wie o co chodzi z tymi telefonami, to może być na początku nieco zdezorientowany. Jednak w momencie kiedy Rick rozmawia z Lori, wszystko staje się oczywiste.

ocenił(a) serial na 8
fnh81

Ale ktoś kto nie czytał komiksu mógłby pomyśleć że po apokalipsie nie ma prądu,linii i innych rzeczy pozwalających dzwonić. Myślenie nie boli, a ten temat był masę razy wałkowany na forum, ale jak się czegoś nie rozumie to od razu trzeba założyć nowy z kolejnym głupim pytaniem bo czegoś się nie zrozumiało. Dla mnie to kompletny idiotyzm.

ocenił(a) serial na 7
mareczekp2

Telefony stacjonarne z tego co wiem nie są na prąd:) nie potrzebują go, aby działać:)

ocenił(a) serial na 9
maximus01

otóż to, telefon widać że jest starodawny ten taki z obracaną tarczą ;)

mniejsza z tym, pierwsze wrażenie mogło być mylące :P

ocenił(a) serial na 4
maximus01

Tak ale jest potrzebny człowiek, który przekazałby sygnał, a jak wiadomo w TWD mamy deficyt czynnika ludzkiego.

ocenił(a) serial na 7
fnh81

.......Nie ważne.

ocenił(a) serial na 9
patryk250

też tak myślę...

ocenił(a) serial na 8
KaczorS93

Tez mam nadzieję, że to pytanie to żart ale.. Odpowiem.
Rick potrzebował czegoś, co pomoże mu uporać się ze śmiercią żony, o którą się obwiniał. Jego umysł wybrał taką o to formę SPOILER (w komiksie Rick rozmawia z Lori o wiele dłużej, zabiera nawet telefon ze sobą by móc w każdej chwili to zrobić. Nawet podczas tej rozmowy "Lori" mówi mu, że to nie jest prawdziwe i umysł płata mu figle ;)).

ocenił(a) serial na 8
KaczorS93

Ojaaa serio?! o.O Zauważ w jakim stanie psychicznym jest Rick. W jednym dniu stracił żonę, narodziło mu się dziecko, stracił członka grupy.. jeszcze przed chwilą odrąbał nogę Hershelowi a ,,troszeczkę" wcześniej obudził się w szpitalu i wyszedl na zewnątrz, gdzie spotkał żywego trupa.. Apogeum po prostu. PSychika pozwala mu na odreagowanie, na porozmawianie ze samym sobą-czyli z Lori.

Iknowwhatkindofmenur

spoko nie pastwcie się nad kolegą, nie zrozumial i tyle, teraz setki osób mu będa tlumaczyć,

ocenił(a) serial na 10
milenasy

właśnie, po prostu nie zaczaiłem i tyle.. dzieki za super wytłumaczenie :)

ocenił(a) serial na 8
KaczorS93

przepraszam za offtop, ale padłem przy tym:
http://cdn.uproxx.com/wp-content/uploads/2012/07/tumblr_m7hbndPg9Y1ry0iqno1_400. jpeg
;]

ocenił(a) serial na 6
Skrzatan

Haha
Mnie rozwaliło jeszcze to http://www.vh1.com/celebrity/bwe/images/2011/10/Walking-Dead-Dale-Hats-131887109 6.jpg

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

taa;] ciekawe jest, że to właśnie Lori jest bohaterką największej ilości memów, który wybitnie podkreślają jej głupotę;] ale w sumie nie dziwota;p

ocenił(a) serial na 6
Skrzatan

No raczej nie ma się co dziwić, skoro jest najmniej lubianą postacią.

ocenił(a) serial na 7
Skrzatan

Hahaha. Padłam:>)
Tak na marginesie dodam, że szkoda że Dale'a nie ma już w serialu. Lubiłam dziadka:D

ocenił(a) serial na 8
anita23_fw

Oj tak. Pozytywny, choć nieco zbyt bardzo praworządny jak na mój gust. Mimo wszystko szkoda chłopa. Coś czuję w moczu, że podobny los spotka niedługo Carol, choć mam nadzieję, że jednak nie;)