Na Facebooku pojawiła się ostatnio ciekawa gra oparta na tym serialu. Według mnie jest bardzo
dobra - taktyczne starcia z zombiakami i klimatyczne udźwiękowienie. Jeśli ktoś interesuje się
serialem, to raczej nie powinien przejść obok tej gry obojętnie :)
Wystarczy wpisać w Facebooku AMC The Walking Dead Social Game.
Bardzo fajna, ale wykorzystałam już wszystkie naboje, a nie chce mi się z patelnią, kijem bejsbolowym itp. biegać i szwędy zabijać.
Mam 7 lvl z tego co pamiętam. ;]
The Walking Dead to stworzona przez studio Telltale Games gra przygodowa z rodzaju point'n'click bazująca na popularnym serialu telewizyjnym oraz komiksach autorstwa Roberta Kirkmana. Gracze kierują poczynaniami jednego z nielicznych ludzi, którzy oparli się epidemii zamieniającej wszystkich w krwiożercze zombie. Aby przetrwać muszą stawić czoła żywym trupom oraz nie przebierającym w środkach ocalałym, którzy zrobią wszystko by przetrwać. Rozgrywka polega głównie na prowadzeniu dialogów z bohaterami niezależnymi, eksplorowaniu lokacji, zbieraniu przedmiotów i rozwiązywaniu zagadek.
Dokładnie :) Jestem w trakcie grania i myślę, że jutro o tej porze bede dawno po zakończeniu gry. To jak film. Epizody owszem, oddzielają jakieś ważne wydarzenia ale nie można przestać grać.. Kiedy odchodzisz od komputera to masz wrażenie, ze oni tkwią w jakimś motelu albo błąkają się po lesie.. a Ty(czyli jeden z bohaterów) musisz im pomóc, szczególnie pewnej młodej damie. Jak dla mnie ta gra to definicja wciagajacej.
Chciałabym zapytać kogoś o tą facebookową grę. Jak to wygląda? Śmiało z subtelnymi spojlerami. Gry na facebooku to chyba nie najlepszy pomysł.. ale skoro TWD to może warto sie skusić :D
Jest całkiem spoko, ale przyznam że gdybym nie uwielbiał serialu to bym się nią nie zainteresował. Zacząłem grać parę miesięcy temu, potem przestałem i teraz wróciłem i wprowadzili parę zmian. Warto spróbować i zobaczyć czy Ci się spodoba. Wciąga :)
Po 5 epizodzie w takim razie skubnę i tej facebookowej rzekomej rozrywki :) Dzięki za opinię!