PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177174
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

http://www.youtube.com/watch?v=QQigbdYrWTI

W zwiastunie widać, że Gubernator jednak napadł na Michonne i Hershela. Mam złe przeczucia odnośnie Hershela... wydaje mi się, że to on z głównych bohaterów pójdzie do piachu. Wydaje mi się, że Beth może zginąć tak jak Lori w komiksie, chociaż nie wiem czy w serialu odważą się uśmiercić Judith. Najgorzej gdyby urwali tak po chamsku walkę o więzienie i na resztę trzeba by było czekać aż do lutego.

A jak w komiksie zginęła Lori?

użytkownik usunięty
Oskajg

Podczas walki o więzienie, Lori uciekała z dzieckiem, wtedy Lilly strzeliła do niej ze strzelby.

Ja już wolę jakby mieli urwać walkę o więzienie w połowie, żeby do tego lutego z niecierpliwością czekać, niż mieliby przez cały odcinek dyskutować w stylu "opuśćcie więzienie - nie - opuśćcie, albo was zabijemy - nie - odejdźcie - sam odejdź - macie godzinę czasu -okej, nie odejdziemy - to was zabijemy. uwaga zabijamy....... C.D.N", i później mam się wkurzać przez trzy miesiące, że nie potrafili zakończyć jednego wątku przez osiem odcinków.

ocenił(a) serial na 8
Oskajg

Z tego co pamiętam to tom 7 komiksu skończył się na tym jak Gubernator stał z czołgiem i podręczną armią pod bramami więzienia, także wszystko jest możliwe. Jak dla mnie skończy się sieką i rozbiciem grupy. Przeżyją pewnie tylko Rick, jego synalek , Daryl, Michonne, Chińczyk z swoją laską i pewnie ten murzyn z siostrą, a reszta do piachu.

użytkownik usunięty

Parodia zwiastunów The Walking Dead
http://www.youtube.com/watch?v=rNxvo8AcpQQ

ocenił(a) serial na 8

Najlepsze jest podsumowanie sezonu 2 :D

użytkownik usunięty
Shadow_4

podsumowanie drugoplanowych postaci też jest niezłe oraz miny Dale'a...

ocenił(a) serial na 10

dobre

ocenił(a) serial na 6

Niestety, ale obawiam się o żywot Hershela.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Raczej nie ma się co bać - Carol go uratuje.

ocenił(a) serial na 6
TakaJedna93

I zaraz po tym padnie z przestrzeloną potylicą. Ok, tak może być.

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Też obstawiam, że stary dobry druh padnie. Dwa odcinki temu dali mu niezły czas antenowy, był postacią pierwszoplanową,a to jak wiemy bardzo źle zwiastuje postaciom (co jest wg mnie śmiesznie amatorskie, no ale trudno :P ).

Tortuga033

jego dni są chyba policzone, w końcu widać jak na dłoni że gubcio do niego z bliska celuje, a później stoi obryzgany krwią.
mnie ciekawi ten drugi sneak peak, gdzie Megan znalazła jakiś właz?

W końcu odcinek, w którym się nie będziemy nudzić.
Czekam z niecierpliwością. Jak ten czołg przylutuje to już nie będzie wesoło. :D

Torres1993

Gubernator będzie chciał strzelić w ogrodzenie ale okaże się że lufa jest zatkana i czołg wybuchnie zabijając Gubernatora, reszta odjedzie i po bitwie.

ocenił(a) serial na 6
Grajcz

Mistrz.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

To nie prawda Gubernator będzie miał pocisk biologiczny, który wystrzeli z lufy. Spowoduje to nowe wirusy, a więc szybko wróci http://wanna-joke.com/wp-content/uploads/2013/11/funny-picture-the-walking-dead- carol.jpg by przeciwdziałać chorobą. Dalej chyba wiadomo co się będzie dziać. ;P

ocenił(a) serial na 7

Herszel ma niby shotgun z niekończącą ilością się ammo, ale Gubcio to pieprzony terminator. Czyli będzie walka równy z równym. A może i Carl będzie znowu największym badassem? Kto wie.

Underlife

Hershela nie pokazywali przez ostatnie dwa odcinki, gdyz przechodzil ciezka operacje przeszczepienia karabinu szturmowego w miejsce nogi, co jak wiadomo z filmu Planet Terror, sprawadza sie w 100%. Dowod:

http://bumscorner.com/coppermine/albums/userpics/planet%20terror_leg%20gun.jpg

Takze mimo czolgu Gubernator ma przej*bane.

ocenił(a) serial na 9

Myślę, że będzie bardzo podobnie jak w komiksie tylko inne osoby zginą. No ale to nie w tym odcinku przypuszczam, tylko po przerwie dopiero. Moje obstawienia to Hershell, Judith, połowa nic nie znaczących osób wśród ekipy Ricka i Gubernatora no i sam Gubernator.

ocenił(a) serial na 7
Madziara_3

Też obstawiam Judith, bo nie wydaję mi się, by dali radę SPOJLER po opuszczeniu więzienia uciszyć dziecinke i wykarmić.

ocenił(a) serial na 10

Cóż, obstawiam z całą pewnością, że ktoś zginie podczas walki o więzienie. Jak większość stawiam na Hershella, chyba że twórcy zrobią nam psikusa i ubiją Daryla. Bitwa o więzienie będzie, ale podejrzewam, że odcinek zakończy się w kulminacyjnym momencie, by nas trzymać w niepewności do lutego. Ponad to sądzę, że w lutym ekipa Ricka, coby nudno nie było, opuści więzienie (pewnie Gubernatorek ich wykurzy).

ocenił(a) serial na 8
czarna_mamba_9

Ustawili się tak taktycznie wszyscy w kupie w koło czołgu. Szacun miszcz taktyki Sun Tzu by sie uśmiał. "Geniusz strategi" a tyle w szachy grał. Jest szansa, że jednak Rick nie przegra.

ocenił(a) serial na 9
lufa102

Myślę, że nie będzie przegranych, więzienie opanują zombie na tyle, że ciężko będzie znów 'wyczyścić' i obydwie grupy w nim nie zamieszkają. Ważniejszy będzie bilans strat - kto ilu i jak ważnych ludzi straci.

ocenił(a) serial na 10
Madziara_3

Po zastanowieniu przyznaję Ci rację - taki scenariusz jest chyba najbardziej prawdopodobny. Chociaż kto wie co twórcy wymyślą.

ocenił(a) serial na 4
lufa102

To tylko "prężenie muskułów", głównie na rzecz "swoich ludzi".

ocenił(a) serial na 10
lufa102

Haha;) Ja jednak podejrzewam że obie grupy przegrają - grupa Ricka nie może wiecznie siedzieć w więzieniu.

ocenił(a) serial na 9
czarna_mamba_9

Pewnie, że nie może siedzieć wiecznie w więzieniu, trzeba będzie w końcu ruszyć. No i myślę, że ruszą jeszcze w drugiej części 4 sezonu, żeby poznać nowych ludzi (m.in. Abrahama) :)

ocenił(a) serial na 10

Wydaje mi się, że jednak akcja gubernatora się zakończy w kolejnym odcinku, a grupa po stratach (mam nadzieję, że Hershel jednak nie zginie, może jakiś Glenn albo, któraś panna) będzie musiała opuścić więzienie. W drugiej połowie sezonu, twórcy nas nareszcie zaskoczą czymś nowym, pojawią się nowe postaci, a guber będzie wtedy od dawna gryźć ziemię, albo murzynka zrobi sobie z niego tragarza.

ocenił(a) serial na 5
kfcboy

Ci co mają potencjał pójdą do piachu jeśli chodzi o Hershela, który obecnie jest jedyną dobrą postacią . Podobnie skończyli Merle, Andrea, Alex, Milton, Dale, te postacie można było dużej rozwijać. Także w 2 sezonie wg. Darabonta Merle miał się pojawić w 2 sezonie i pewnie dołączyć do grupy, a fabuła tak mocno nie była by przedłużana. Podobnie zresztą miało być z 3 sezonem, gdzie więzienie było by bardziej rozbudowane, a mniej Woodbury i niepotrzebnych wątków, ekipa miała robić wypady i więcej logiki. Teraz odgrzewa się poprzednie sezony, więc błędy pojawiają się nawet podobne nawet jeśli inaczej ujęte. Dodatkowo serial zaczyna być coraz to przewidywalny, ogląda się zwiastun i praktycznie prawie wszystko co przypuszczamy się sprawdza.

ocenił(a) serial na 10
LordWieslaw55

Ja tylko mam nadzieje ze moi ulubieńcy nie zgina czyli Judith i Carl.A co do o zakończenia mam nadzieje ze padnie gubernator od strzału Lili swojej panny jak w komiksie.Chociaż najpierw Michonne mogłaby go trochę potorturowac itp.

Ja to bym mu odcięła ręce i nogi i zostawiła gdzieś w dole jako posiłek dla zombie.

ocenił(a) serial na 3

Mi się wydaje że to będzie tak .

Pierwsza połowa serialu (00:00-44:20 ) : Gubernator zbiera mega ekipę pod więzienie , szykuje czołg , amunicje , obmyśla taktykę i ruszają . Za chwile Rick zbiera całą ekipę w jedno miejsce i obgadowywują plan obrony więzienia , zamkną drzwi od furtki od środka , przekręcą na dwa razy i będą myślec że są już bezpieczni .

Druga połowa serialu (44:20-45:25) : Wszyscy są już pod więzieniem i zaczyna się decydujący dialog między głównymi głównymi postaciami :

Gubernator : Oddajcie więzienie ale Was stamtąd wyp*******ole za wszelką cenę ! .
Rick : Nie ! .
Gubernator : Ok , jak nie to nie . Nareczka ! Wesołych Świąt ! .
Rick : Trzymka ! zobaczymy kto ładniej ubierze choinkę ! .

W tym wciągającym odcinku ginie Hershel , który potykając się przy grzybobraniu nabija się na miecz Michonne i Carol , przejechana przez własny samochód bo nie zaciągnęła ręcznego wchodząc do supermarketu .

Tak może byc , emocje lepsze niż w całym tym sezonie .

ocenił(a) serial na 6
KrzychuThe

Okey...widzę że fan fiction w formie :D

ocenił(a) serial na 10
KrzychuThe

a ja myślę, że będzie trochę inaczej.

3/4 odcinka będą dyskutować przed płotem, gubernator będzie się targował z rickiem :)

gdy wszyscy będą zaabsorbowani dysputą, zombiak a może i 2 zombiaki niepostrzeżenie wejdą do lufy czołgu, tym samym ją zatykając !

ocenił(a) serial na 9
Sholan

Haha :D Aż takiej kiepskiej 'wojny' się nie spodziewam. Liczę na to, ze będzie podobnie jak w komiksie, trochę strzelaniny, trochę trupów. No i niestety dużo dużo niepotrzebnego gadania - to jest to, na co zawsze można liczyć w tym serialu :D