PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177813
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Liczyłem na powrót z przytupem, a przez pół odcinka zastanawiałem się o co w ogóle chodzi.
Na pewno jest lepszy niż niemal cały drugi sezon, ale do pierwszego to mu strasznie daleko.
No i przez brak odrzutu broni miałem banana na gębie przy wszystkich akcjach :P
Wygląda to żenująco. Czemu cholera nikt przy obróbce nie zwrócił na to uwagi ???

pigmejmen26

<SPOJLER>
Błąd - fakt, ale odcinek sam w sobie nie był taki zły.
Pojawiła się nowa postać, bohaterowie są w nowym miejscu.
Mi osobiście podobało się, że zombie ugryzł Hershela :-)
Odcinanie nogi trochę sztuczne, ale to już moja opinia.

Poza tym to dopiero pierwszy odcinek. Sezon pierwszy był bardzo fajny, ale nie wiesz jaki będzie trzeci.
Dzisiaj drugi odcinek, może wniesie coś więcej.

Mr_W

No fakt to pierwszy odcinek. Mam tylko nadzieje że się rozkręci i choć w połowie będzie tak dobry jak pierwszy sezon.
A Michonne mi jakoś nie podeszła. Czytałem komiks (nie wszystkie odcinki jeszcze), ale ta w filmie jest jakaś sztuczna.
Wygląda jak aktorka tanich filmów XXX :P Ale to moje subiektywne zdanie.
Dziś kolejny odcinek. Ale pewnie dopiero za tydzień zobaczę. Oby się rozkręcał.

Tak w zasadzie myślę, że jakby 3 sezon rozkręcał się w takim tempie jak pierwszy, to w trzecim odcinku nie mieliby kogo uśmiercać hehe :)

pigmejmen26

Z tymi filmami XXX to żeś dowalił :D Mi też na razie nie przypadła do gustu, chociaż pojawiła się na 3-4 minety.
No według mnie zawsze odcinek jest lepszy, jak zombie kogoś dziabnie, albo ktoś zginie.
Problem w tym, że teraz mamy zawężoną grupkę bohaterów, są ostrożniejsi - co było zresztą widać na samym początku odcinka.

Pierwszy zabłysnął jak dla mnie od samego początku. Odcinek w mieście, potem akcja walki z zombie w obozie.

Mr_W

Widzę że u Ciebie również minuta, równa jest minecie :P

Wracając do tematu.
SPOJLER
Wkurzający jest też motyw, kiedy puszczają "młodego" (strasznie mnie wpienia ten gówniaż :P) samego w tym domu. I nawet nie zareagowali kiedy walczył z zombie..
Tutaj tak dbają o siebie nawzajem, a nie interesują się, czy syn głównego bohatera poradził sobie gdzieś tam w ciemnościach :/
Trochę to kiczowate co ??

Ale poza tym fajnie że TWD wróciło :P
Już nie moglem się doczekać jeśli mam być szczery :D

pigmejmen26

[Taki żarcik branżowy :D]

On chyba każdego wkurza xD Mnie jest po prostu obojętny, nie zwracam na niego większej uwagi,
natomiast lubię Glenn'a, taka przyjemna postać :)
Też nie mogłem się doczekać i również nie będzie mi dane dzisiaj obejrzeć, tylko za 2-3 dni.
Może i kiczowate, ale jakby na to tak spojrzeć z drugiej strony, to powinien tylko siedzieć i się przyglądać, a Shane go czegoś nauczył w końcu.
Przypomniała mi się Lori - jestem strasznie ciekaw co urodzi, czy w ogóle urodzi i czy zginie podczas porodu.

Mr_W

Bania byłaby gdyby urodziła martwy płód, a co za tym idzie dziecko zombie.
W kolejnych odcinkach nie byłoby "ciężaru", a pier..cie byłoby jak w przypadku Sophii :P
Do teraz pamietam jak wypełzła ze stodoły :P
Dobry motyw.

pigmejmen26

Mnie ciekawi jeszcze Gubernator, nie czytałem komiksu, wiem tylko, że to będzie czarna postać.

ocenił(a) serial na 10
pigmejmen26

Bez przesady! Świetny odcinek! Dużo akcji, fajna mroczna miejscówka ^^ Jeśli serial pójdzie tym torem to będzie super! Mam nadzieję że to nie tylko pierwszy odcinek i ostatni będzie taki jak to zwykle bywało.

Mati86

Jak zwykle bywało ??
Tak było tylko z drugim epizodem :P
Ale wiem o czym mówisz. Z tego co czytałem, producenci chcą nawiązywać do komiksu. Tylko zbytnio rozwinęli przygodę u "Herszcwela" :P
Ale mając budżet który wystarczyłby na dwa odcinki "Mody na sukces" i tak się chłopaki i dziewczyny spisali. Przynajmniej fajnie się oglądało :P

pigmejmen26

Kurde drugim sezonem :P
Sorki :)
Mam "Baniaka" :P

ocenił(a) serial na 10
pigmejmen26

Chodziło mi ogólnie o seriale... zwykle pierwszy i ostatni odcinek są super! pierwszy po to by zachęcić w ogóle do oglądnięcia, a ostatn by zachęcić do sprawdzenia kolejnego sezonu itp. :) Tak że ostatni odcinek drugiego sezonu był niesamowity moim zdaniem ^^ ale fakt ogólnie 2 sezon był zbyt przeciągnięty, za dużo gadania za mało akcji. Pierwszy sezon był najlepszy. Mimo wszystko liczę że 3 sezon będzie żywszy ^^ a ile ma być sezonów w ogóle? 3? czy więcej? wie ktoś?

ocenił(a) serial na 6
Mati86

więcej, mi sie zdaje ze zaplanowane około 7

Bardzo śmieszyła mnie sytuacja przed więzieniem gdy spotkali "opancerzonych" zombie, sytuacja jak w grze rpg multiplayer. Nowy boss, najpierw go okładamy aby sprawdzić jakie ma słabsze punkty, gdy ktoś ten punkt odkrył ( w tej sytuacji Maggie) zaciesz ! Jakby trudno było się domyślić aby trafiać w głowę pod maską xd

Mati_Hardcore

No śmiechu warte to było :)
Co mysleli że ich wystraszą czy jak ??
W wielu filmach jest tak, że jakiś hiroł okłada opancerzonego kolesia a ten pada jakby nic na sobie nie miał.
To jest doprawdy żenujące :P
Kamienie i kule nie są mu straszne, ale kopniak z półobrotu jest zabójczy hehe \
Masakra :P