PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177572
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Uwielbiam

ocenił(a) serial na 10

Uwielbiam ten serial. Nie dlatego, że pokazuje wylewające się flaki czy dlatego, że jest w nim mnóstwo krwi. Bohaterowie mają wspaniale zbudowane osobowości, serial idealnie ukazuje do czego jesteśmy w stanie się posunąć aby przeżyć. Niektórzy przed apokalipsą zombie nie byli w stanie skrzywdzić choćby muchy. A motyw sióstr i ich " odchylenia" jest dla mnie genialny, ale zbyt mało rozbudowany. Mogli to nieco rozwinąć aby był jeszcze ciekawszy. Nie zgadzam się z opiniami o Michonne jakoby była bezosobowa. Przecież ona ma grać osobę "odciętą" od własnych emocji, więc jaka ma być? Ma biegać po lesie, śpiewać i tańczyć?
Naprawdę polecam!

karolinaa155

Kolejna nawiedzona, która na siłe doszukuje się w tym dramatu i zmian psychologicznych u bohaterów. Porozmawiaj sobie z psychologami... szczególnie tymi, co zajmowali się ludźmi z trzeciego świata. Wyśmieją ten serial i te Wasze super przemiany bohaterów...

ocenił(a) serial na 9
Gasza1910

Ty tez porozmawiaj z psychologami, w szczegolnosci na swoj temat.

GanGstaRR

Rozmawiam codziennie. Mam w domu taką osobę...

ocenił(a) serial na 6
Gasza1910

Schizofrenia?

Arolowy

dowiedz się najpierw czym jest schizofrenia, bo błysnąłeś jak kostka w salcesonie

ocenił(a) serial na 3
Gasza1910

Odezwał sie mądry wszystko wiedzący .

ocenił(a) serial na 6
Gasza1910

Paranoidalna?

ocenił(a) serial na 9
Gasza1910

To moze psychiatra bylby bardziej skuteczny :P

ocenił(a) serial na 9
GanGstaRR

Widzę, że co temat to zawsze jakiś frustrat się trafi :P Masakra...

ocenił(a) serial na 10
Gasza1910

Nawiedzenie - człowiek opanowany jakąś manią; fanatyczny
Nawiedzona? Nie sądzę.
Z psychologami widuję się codziennie. Na razie nikt nie narzeka :) Bardzo mi Ciebie żal, skoro w tak oczywistym serialu nie dostrzegasz wątku dramatu ani złożonych osobowości. Ale cóż... jedni wolą zagłębić się w scenariusz, inni natomiast wolą te bardziej przyziemne wątki, nad którymi nie trzeba wiele myśleć.
Jak czytam Twoje komentarze to odczuwam dysonans poznawczy. Nie będę tłumaczyła co to jest, bo skoro masz w domu psychologa to z łatwością powinieneś wiedzieć o co mi chodzi :)
I nie rozumiem po co ta wrogość? Każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie, a jeżeli Tobie to nie pasuje, to jako dorosły człowiek powinieneś być w stanie to uszanować i przyjąć klatę a nie wypisywać od razu takie dyrdymały.
Poza tym, kto dał ocenę 5? Nie jest najwyższa, ale i nie najniższa, więc coś musiało Cię jednak urzec w tym serialu.

ocenił(a) serial na 8
karolinaa155

Zgadzam się, Ciekawie stworzone portrety psychologiczne bohaterów. Właśnie dlatego spodobał mi się ten serial. A wcześniej nie przeszłoby mi przez myśl, ze wciągnie mnie produkcja o tematyce zombie. Jednak wydaje mi się, ze twórcom wyczerpały się troche pomysły na mądre poprowadzenie postaci. Ale pierwsze sezony były super.

ocenił(a) serial na 7
karolinaa155

Najlepsze postacie zostaly zabite, tylko Rick zostal, ktory w miare trzyma poziom, reszta jest intelektualnym dnem