PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177603
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

... muszę powiedzieć że ten serial jest naprawdę mega wciągający! Wszystkie 6 odcinków
obejrzałem od razu :) dobrze że już zaopatrzyłem się w drugą i trzecią serię, bo z tego co widzę to z
tym serialem pójdzie mi bardzo szybciukto! :)

ocenił(a) serial na 8
belamyszkow

Raczej tak :D choć właściwie pierwszy sezon najmilej wspominam bo to coś innego było niż reszta :)

belamyszkow

Też tak myślałem po pierwszym sezonie. Poddałem się gdzieś w połowie drugiego.

ocenił(a) serial na 9
belamyszkow

Na drugim się trochę ponudzisz ale za to 3 jest super bo Carl w końcu do kogoś strzeli, if you know what I mean ::::)))

ocenił(a) serial na 8
3dluks

bez spoilerów proszę! :)

ocenił(a) serial na 9
belamyszkow

Ale mają rację, ze pierwszy sezon najbardziej zaskakujący. Wiadomo, ze była to nowośc itp..potem już wiedzieliśmy czego sie spodziewać. Ale nie zrażaj się, wszystkie sezony są OK, II-gi może mniej akcji , bardziej przegadany.

ocenił(a) serial na 8
luizka3

jestem aktualnie po 6 odcinku 2 serii i faktycznie akcja trochę "siadła"...

ocenił(a) serial na 10
belamyszkow

być może stało się to z tego powodu, że pierwszy sezon to od początku do końca Darabont - jego koncept, styl i charakterystyczne wykonanie w postaci ujęć itd.

Głupie AMC zarzucało mu, że robi TWD w zbyt "filmowy sposób" (WTF AMC???) a potem to wiadomo, jak to wszystko poszło :)

Powiem Ci ciekawą rzecz, którą zauważyłem na sobie - oglądając drugi sezon też kręciłem nosem, twierdząc, "że to nie to samo"... ale po obejrzeniu całości i po powrocie do epizodów z drugiej serii muszę stwierdzić, że wraz z upływającym czasem te odcinki nabierają tego... "czegoś" :)

Nie wiem, czy wyjaśniłem, czy zamotałem, w każdym bądź razie intencje były szczere ;]

Pozdrawiam, Prezydent Pieseu:)

Einshaew

w 2 sezonie Rick zgwałć Carol to uważaj co oglądasz

ocenił(a) serial na 8
SeBo47

której części mojej wypowiedzi "bez spoilerów proszę! :)" nie zrozumiałeś gimbusie? kończę obserwowanie tego tematu... nie będę się zniżał do gimazjalnych metod psucia komuś przyjemności oglądania serialu... Boże co za burak. z ciebie (celowo z małej litery bo nie zasługujesz zdebie na więcej...)

ocenił(a) serial na 6
belamyszkow

Nie czytaj forum przez kolejnymi odcinkami, za wiele tu spoilerów :) Sezon drugi radzę obejrzeć do końca ;) Wierz mi, warto będzie

ocenił(a) serial na 8
gosia84_2

masz rację z tym czytaniem forum przed oglądaniem - ale chyba za bardzo ufam inteligencji użytkowników przegądających ten temat (wyraźnie napisałem w którym momencie oglądania jestem a do tego grzecznie poprosiłem żeby nie spoilerować) bo niektórzy mają jakąś dziwną satysfakcję w psuciu innym zabawy :)

Twój post daje dobry przykład - dyskusja na temat, bez spoilerów, i zachęca do dalszego oglądania :)

a co do oglądania to jeszcze jeden odcinek zmieszczę przed meczykiem Meksyk - Kamerun :P

pozdro :)

ocenił(a) serial na 2
belamyszkow

Prezydent Pieseu ma po części racje. Gdzieś na początku drugiego sezonu serial traci klimat i później znów otrzymuje klimat, ale inny niż ten z pierwszego. Zaś TWD robi się gorszy po... (Dalszy tekst nie jest przeznaczony dla użytkownika belamyszkow i wszystkich innych, którzy nie skończyli oglądać trzeciego sezonu)

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER śMIERCI ANDREI SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

belamyszkow

przecież powiedziałem żebyś uważał to po co tak spinasz pośladki

SeBo47

Oglądałeś wersję bez cenzury czy jak?

tiger31648

oglądałem wersje dla prawdziwych survivalowców XD

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

Zgadzam się. Gdy obejrzałam sezon drugi miałam mieszane uczucia. Po obejrzeniu go drugi raz, stał się dla mnie inny, bardziej ciekawy :)

ocenił(a) serial na 10
gosia84_2

Im więcej lat mija od premiery drugiego sezonu tym bardziej zaczyna mi się on podobać, nie wspominając nawet o pierwszym :)

ocenił(a) serial na 9
belamyszkow

Nie zniechęć się tylko mega nudnym drugim sezonem :P. Później serial wraca do formy z pierwszego sezonu :).

spiwi

Sezon drugi moim zdaniem nie jest nudny. Nie wiem czemu jest taka niechęć do niego. To, że jest mniej walki, nie oznacza, że się mało dzieje. Tylko, by w pełni cieszyć się tym sezonem trzeba się mocno wczuć w sytuacje, w której się znaleźli bohaterowie i starać się przeżywać to co oni i mieć te same wątpliwości. Moim zdaniem sezon 2 najlepiej ogląda się, gdy zacznie się od początku po obejrzeniu wszystkich odcinków, ponieważ bardziej się zna bohaterów i ich psychikę, co pozwoli na lepsze zrozumienie ich decyzji.

ocenił(a) serial na 10
TrishManUtd

Z perspektywy czasu muszę powiedzieć, że drugi sezon miał swój klimat - grupa dotarła na farmę Hersza, nie musiała już walczyć, rozglądać się wkoło za łokerami, i chyba wtedy dotarło do nich, że świat, jaki do tej pory znali, poszedł się WOW! :)

Dla Herszela i rodziny niewiele się zmieniło - oni całe życie żyli na farmie, jedyną zmianą była "strata sąsiadów" - a ludzie z Atlanty musieli uciec, by przeżyć, zostawiając za sobą całe swoje życie, by nigdy po nie wrócić. To daje impuls do wielu zmian w podejmowaniu decyzji, które świadczą o naszym człowieczeństwie - autor wątku jeszcze ogląda sezon drugi, więc bez spojlerów, ale widzowie, którzy znają TWD jako całość wiedzą, że to właśnie w drugim sezonie jest ten podział na jeszcze-normalne decyzje, i te, które zapewnią przetrwanie.

Pytanko: jeśli jakimś cudem udałoby wam się przetrwać pierwsze dni, a może tygodnie apokalipsy - to jakim typem charakteru bylibyście? Empatyczny, otwarty na pomoc dla innych czy raczej egoistyczny, survivalowy typ?

ocenił(a) serial na 8
Einshaew

wydaje mi się że byłbym jak Daryl, tylko kiepsko poluję :P

ocenił(a) serial na 10
belamyszkow

to zdanie ma taki sam wydźwięk jak np. "byłbym jak Shane ale taki przyjazny i dobry dla wszystkich" :D

ocenił(a) serial na 8
Einshaew

umiejętność polowania to nie cecha charakteru...

ocenił(a) serial na 10
belamyszkow

Wiem przecież ;) Czill maan!

ocenił(a) serial na 6
belamyszkow

Moim zdaniem pierwszy sezon i trzeci są lepsze od drugiego i czwartego, które były mniej ciekawe i nudniejsze.

ocenił(a) serial na 10
belamyszkow

W drugim sezonie się mega wynudzisz, ale trzeci sezon jest moim zdaniem najlepszy! Znam go na pamięć :D

ocenił(a) serial na 5
belamyszkow

Odwalcie się od sezonu drugiego! Właściwie też byłam takiego zdania jak wy, ale tylko wtedy kiedy nie znałam dalszych sezonów.. Moim zdaniem życie na farmie to kwintesencja tego serialu. Pierwszy sezon to takie świeżaki każdy szaleje, nieważne kto ginie, bo właściwie nikogo jeszcze nie znamy za dobrze. Zaś drugi sezon jest bardzo dobry. Znakomicie skupia się na kontaktach międzyludzkich i bohaterom nie brakuje jeszcze człowieczeństwa, tak jak brakuje tego w dalszych sezonach. Dodawało to idealnie smaczku temu serialowi, dobrzy ludzie w obliczu okropnej apokalipsy. Jeśli chodzi o nudę i brak akcji to chyba naprawdę powinniście cofnąć się do tamtych odcinków, bo zdarzyło się bardzo dużo...
<SPOILER S2><SPOILER> kto nie przejął się kłopotami Daryla w lesie, spiną na autostradzie, stodołą, misją w szkole, ostatnimi wydarzeniami, strzelaniną w barze ??? Później to już tylko marionetki nie posiadające w sobie nic więcej - tylko chęć przetrwania</SPOILER></SPOILER>

Obejrzałam 4 sezony w 3 dni, więc znam to uczucie! :D Pozdrawiam!