PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177156
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Nie dłuży Wam się już wątek gubernatora? Ja po finale 3 sezonu spodziewałam się ostatecznego rozwiązania konfliktu Woodbury-Więzienie, a tymczasem mój "ulubieniec" cały i zdrowy odjeżdża sobie z dwójką pomocników i zapewne kompletuje już nową armię. Ile można? Temat Woodbury jest tak przewidywalny, że niektóre sceny rozgrywające się w idylli Blake'a po prostu przewijałam. Socjopata trzymający swoją zombie-córeczkę z nadzieją na jej cudowne uzdrowienie. Bardzo oryginalnie. Mam nadzieję, że nie rozciągną tego wątku na kolejny sezon.

ocenił(a) serial na 5
MissChristie

Temat był wałkowany, ale 3 sezon okazał się najgorszym nie tylko fabułą, a brakiem logiki. Sama postać Gubernatora to typowa karykatura, rozciągnięcie jego wątku jest porażką, ma się go już dość. Co do tych innych postaci, Rick stał się jałowym bohaterem, zachowującym się jak mała niezdecydowana dziewczynka, to także wpłynęło na Daryla, który bez swojego brata zatraci się całkowicie. Do tego jeszcze ta Carol, irytująca kobieta i Tyreese pączek, w zwiastunie dostanie po głowie od Ricka nawet. Nie wiem gdzie ten serial idzie, ale w złą stronę, może jeszcze Hershel, Maggie, Sasha, Morgan coś przedstawią ciekawego, bo reszta leży. Po zmianie reżysera na Mazzare, aktorzy przestali mieć zdanie na temat ich postaci w fabule, scenarzyści obracają ich losami jak chcą. Szkoda, tylko, że tak charakterystyczne postacie jak Merle i Andrea zostali bezsensownie uśmierceni, zresztą oboje aktorów wyraziło się negatywnie.