PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177616
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Nie wiem, czy już ktoś zapodał, w razie czego wklejam.

UWAGA
The people of Terminus are totally the cannibals from the comics, right?
Robert Kirkman: Assume nothing. I will say for the record that we're not revealing that these are the cannibals or outright denying that. You should plan for a surprise when we come back for Season 5.
Scott Gimple: I don't think there's anything in Episode 16 that showed them as definitely cannibals. One could suspect, but there are no eaten parts there.

WUT?

Czytacie na własną odpowiedzialność
http://www.tvguide.com/News/Walking-Dead-Season5-Spoilers-Kirkman-Gimple-1079817 .aspx

ocenił(a) serial na 6
emo_waitress

czyli w sumie nic nie mowia, oprocz tego ze bedzie duzo (ciekawych) lokacji, wiec terminus nie bedzie przez caly sezon, good news.
ale by bylo zdziwienie jakby to nie byli kanibale!

ocenił(a) serial na 6
sthrashne

Właśnie też ostatnio pojawiła mi się taka myśl. Wątpię, aby wprowadzono podwójny motyw kanibali: ksiądz kanibal i terminus. no chyba, że jakoś połączą to w logiczną całość (o ile można mówić o logice w tym serialu).

emo_waitress

Ciekawe!
Zastanawia na ile to prawda a na ile "trolling" twórców, mający rozbudzić ciekawość :)

ocenił(a) serial na 9
Valdoraptor23

dokładnie , niepierwszy raz wprowadzają zamęt a potem wychodzi coś zupełnie innego.

ocenił(a) serial na 4
Mikael82

Oni nie wprowadzają zamętu tylko kłamią fanom w żywe oczy. Nakłamią, tfu, naobiecują (w ich opinii oni OBIECUJĄ), ludzie się nakręcą (wystarczy spojrzeć na to forum) i robią tak jak sam napisałeś coś zupełnie innego.
Banda ściemniaczy i tyle.

Badly

Dokładnie. A pierwszy to raz jest dym, obiecanki-cacanki i potem wszyscy czujemy się głupio jak Terminusy po Rickach?

Valdoraptor23

Ale że nie było eaten parts? A ten smrodliwy backyard ze szczątkami to taka instalacja artystyczna? Performens niewyżytych artystów którym w duszy grało? Przecież tam były szczątki bez skóry, to jak to, co to ma znaczyć..
Z drugiej strony czemu tam leżą żeberka, przecież każdy człowiek wei, że nie to jak żeberka z cebulką, jak rany, mam ich uczyć jak żyć??

emo_waitress

No to co tam leżało to nie były eaten parts tylko not eaten parts :D Czaisz? ;)
Ok, przyjmijmy, że to nie kanibale.
Mieli Sanktuarium.
Przyjmowali wszystkich.
W końcu trafiła się grupa która ich wyrolowała i zabiła część ich ludzi. Jakoś spowodowali, że walkery dopadły grupkę Termitów i obżarły ich do kości. Reszta Termitów zabiła walkery i przeniosła szczątki towarzyszy do Terminusa i urządziła im pokój ze świecami ku ich pamięci (Never trust, We first).
Odtąd Termity zamykają nowoprzybyłych w kontenerach by ich "sprawdzić".

A teraz, co tu nie pasuje:
Zabicie Alexa jak gdyby nigdy nic i wyraźne oszczędzanie przybyszów.

Valdoraptor23

"No to co tam leżało to nie były eaten parts tylko not eaten parts"
myślałabym nad tym bardzo długo, pewnie przez całe następne 5 minut, gdyby nie twoja pomoc :) dziękujemy ci sc johnsson!

Albo Terminusy miały grupę, wszyscy cierpieli straszny głód i niedolę. Mała frakcja w grupie postawiła na własne przetrwanie "We first" i zabiła i zjadła resztę. Może już byli w Terminusie, a może co bardziej prawdopodobne w trasie i po przypływie sił z białkowego pożywiania dała wreszcie radę ruszyć w podróż, żeby tu ostatecznie dotrzeć. Postanowili kontynuować proceder, żeby już nigdy nie przeżyć tego wyniszczającego głodu. Może też coś się stało, może ktoś z wewnątrz ich zaatakował po nieudanej akcji kanibalistycznej, może ktoś udawał przystąpienie i coś odwalił "Never trust".

A kto to Alex?

emo_waitress

Alex to ten, który przeszukiwał Ricków i miał zegarek. Zabicie go ot tak a pozostawienie obcych przy życiu stawia Termitów w dziwnym świetle...

Valdoraptor23

To on zginou? Lubiłam go :D Chociaż nie znałam jego imienia, ale to nie moja wina :)
Kto go zabił Rick czy Terminusy, bo nie pomnę.

emo_waitress

Przeczytałem na wikii i podczas ponownego oglądania skupiłem się na tym momencie i wygląda na to, że to robota Mary. Rick się jakby z nim odwracał, padł strzał i Mary zwiała.

Valdoraptor23

No popacz, twórcy znowu zabijają kogoś, kto ma potencjał :DDD

emo_waitress

No fakt miał fajne teksty w swojej krótkiej scenie.

Valdoraptor23

Krótkiej ale epickiej! Nawet umrzeć zdążył! To więcej niż Daryl przez 4 sezony!

Valdoraptor23

Podaję foto z ponoć wyciętej sceny ostatniego odcinka: http://static4.businessinsider.com/image/533992dcecad04ba6fc92335-1500-1000/the- walking-dead-bones.jpg
Nie bywałam na forum, więc nie wiem czy ktoś już zapodał.

Mam więc teorię:
Me oka widzą tu łolkerów na łańcuchach i kości tak jak i w klatce.
Łolkery mogą być bliskimi grupy z Terminusa i to dla nich mogą palić się świeczuszki.
Łolkery mogą być dokarmiani nowo przybyłymi (którzy może faktycznie przechodzą "test" w kontenerach).
A może łolker dostaje jedną nogę, a ktoś z grupy drugą nogę. Żeby nikomu przykro nie było.

euzebia

Zaraz ktoś napisze, że to z innego serialu ;D
A poważnie - ten kadr otwiera nowe furtki. Dotąd nie mieliśmy okazji zaobserwować interakcji Termitów z walkerami. Ciekawa teoria :)

Valdoraptor23

I wtedy MOŻE mówią prawdę, że to nie kanibale. Pytanie tylko skąd mają mięsko na grilla.
Tyle pytań! Gdzie guru mateuszzzzzzzz, on wie wszystko.

euzebia

Pisał, że w trzy odcinki się rozprawią z Termitami.

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

Z tego co ja wiem (amerykanskie strony z wywiadami / zagraniczne fora dla fanow / wlasnych domyslach):

1.Ludzie w ''Terminus'ie'' to zgrana grupka ludzi ktorzy bardzo dobrze sie znaja . poczatkowo przyjmowali nowych . potem ocenili ze nie sa w stanie ich wyzywic . zakonczyli etap przyjmowania nowych . nastala era glodowa poniewaz brakowalo jedzenia .pierwsze zgony z zaglodzenia . wymyslono plan . w strategicznych miejscach (tory to najlepsza mozliwa lokacja - wielu nimi podrozowalo i w wiekszosci przecinaly lasy w ktorych ludzie szukali schronienia ) rozmieszczono tablice pamietajmy rowniez o komunikacie radiowym. ludzie przy wejsciu zostali nabierani na propagande. kwiaty , usmiechnieci ludzie , oplotowanie i usmiechnieta gotujaca pani . do tego wszystkiego stala regulka ktora slyszal kazdy nowy. nowi zostali umieszczani w kontenerach (ponumerowanych) nastepnie zabijani , ''gotowani'' i .. zjadani . ilosc ludzi ktora przybywala zaskoczyla ''termitow'' . wiec potem zabijano ludzi i mrozono ''na pozniej''. i tak Carl na poczatku byl czestowany ludzkim miesem . co do ''sanktuarium'' - ludzie widzac zombie apokalipse przestali wierzyc w Boga . stworzyli wlasna religi- dzialali na zasadzie sekty a prawa w niej panujace pomoagaly w utrzymaniu porzadku na terenie terminusa.

2.co do bohaterow wiemy tylko tyle ze przezyje : Rick , Carl , Beth , Ford , Espinosa , Porter , Gareth i Tara . z aktorami odgrywajacymi role: Tary , garetha i Forda podpisali kontrakty wiec mozemy spodziewac sie ich na dluzej ..

3. niestety najprawdopodobniej usmierca moich dwoch ulubionych bohaterow Daryla i Tyress'a . Norman Reedus powiedzial w wywiadzie ze bedzie musial przeprosic wszystkich fanow ale najprawdopodniej aby skupic sie na innych projektach bedzie musial zrezygnowac z serialu . podobno u niego teraz lawina propozycji . co do tyreesa - polubilem bardzo te postac i pozytywnie mnie zaskoczyli ze tak dlugo trzymaja ja przy zyciu (pamietamy co zrobiono np z oscarem). tlumacze to tak ze chca oslabic grupe. obecnie mamy w niej przynajmniej 6 ''super bohaterow'' ktorzy wlasnorecznie moga pokonac watahe walkerow. np Rick , michonne , tyreese , maggie , ford , espinoza , daryl czy sasha ..

4.tylko pierwsze 4 odcinki beda w poznanej lokacji . potem juz podroz do washington dc.

5.skoro podroz do dc logiczne ze espinoza , ford i porter musza przezyc .

6.wiemy rowniez oficjalnie ze do glownych bohaterow dolaczy zupelnie nowa postac. pewnie w polowie lub pod koniec sezonu - poznana w drodze.

ps.rzuce chyba post na glowna zobaczymy co ludzie mysla:)

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 5
rottweiler93

Podasz źródło? Od tak nikt ci nie uwierzy.

ocenił(a) serial na 9
Nogutek

Probowalem wkleic linki ale blad mi wyskakuje:// ze niby nie mozna..

ocenił(a) serial na 5
rottweiler93

(facepalm)

ocenił(a) serial na 9
Nogutek

moge poratowac linkami chyba tylko w wiadomosci prywatnej
- wait .