PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177603
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Ta ładna Latynoska w takim militarnym stroju. Oglądałem
cały 4 sezon i jakoś ciągle mnie ona irytowała. Może w
następnym sezonie ją polubię, ale daję jej marne szanse.
Co za irytująca postać >:( jeszcze żadna mnie tak nie
irytowała w żadnym serialu. Nawet największe ślamazary
:/

Karirsu

Twoja irytacja nie potrwa długo, moje przeczucie mówi mi że Rosicie nie będzie dane przeżyć. :D

ocenił(a) serial na 9
Karirsu

i tylko dlatego że irytuje Cię jakaś głupia postać dałaś tak świetnemu serialowi ocenę 1 ???

ocenił(a) serial na 2
Wojownik1990

Nie "dałaś", a "dałeś". I nie z powodu wnerwiającej Rosity serial ma u mnie 1/10 (jakby co, to z serduszkiem z sentymentu do sezonu 1) , zwyczajnie nie uważam TWD za "tak świetny serial".

Karirsu

tyle że "1" oznacza absolutne dno - chociażby za aspekty techniczne, muzykę czy grę aktorską (przynajmniej niektórych postaci) serial zasługuje na więcej.

ocenił(a) serial na 2
Resvain

Dlatego też dostał ode mnie serduszko.

Karirsu

serduszko daje się za sentyment albo kiedy coś jest złe, ale wciąż się to lubi. Nie ma to nic wspólnego z tym co napisałem wcześniej.

ocenił(a) serial na 2
Resvain

Czyli, że złamałem prawo filmweba? Jaka kara mnie czeka?

Karirsu

rzucenie na pożarcie zombie. Wali mnie to co robisz na filmwebie, ale przez takich jak ty filmy i seriale często mają zaniżone oceny, które są wtedy zmyłką dla ludzi sugerujących się nimi w jakimś stopniu.

ocenił(a) serial na 2
Resvain

Mówisz jakby wszyscy musieli oceniać filmy według twojego uznania. A wszystko co ocenione gorzej/lepiej to zaniżenie/wywyższenie. To trochę przeczy z twoją teorią "wali mnie co robisz". Gdybym rzeczywiście zawyżał/zaniżał oceny dla frajdy/z nudów to byś miał niewątpliwą rację, ale ja nic takiego nie robię, a TWD to w moim przekonaniu nieporozumienie/dno.

Karirsu

to nie jest jakiś mój wymysł, w taki sposób oceniane są filmy, gry, cokolwiek, przez recenzentów i krytyków właściwie wszędzie. Na ocenę końcową składa się ocena poszczególnych elementów + ocena ogólnych wrażeń. A TWD zasługuje chociażby na 3 czy 4 właśnie za to co wymieniłem wcześniej. Ocenianie "podoba mi się to 10, nie podoba to 1" jest kretyńskie i infantylne. "Teorią"? Znasz definicję tego słowa? To było zwykłe stwierdzenie, bo chociaż irytuje mnie takie zaniżanie ocen, to w ogólnym rozrachunku wali mnie to, bo sam nie zwracam na nie większej uwagi. I patrząc na 10 dla Harrego Pottera czy Klątwy 2, wygląda jakbyś jednak dla frajdy zawyżał i zaniżał oceny.

ocenił(a) serial na 2
Resvain

I tak oto powstała 11-postowa dyskusja z gościem, którego uważasz za "jednego z tych, co zaniża oceny" na temat ocen filmów, które go podobno jebią. A większość nawet się nimi nie sugeruje (choć uwarzam, że są dobrze zbilansowane, wystarczy spojrzeć ile osób zawyrza ocenę TWD, z nadzei, że się poprawi). A oceny innych filmów to nawet nie jest argument, zwłaszcza, że Harry Potter to film dla dzieci i się go ocenia jak film dla dzieci.

Karirsu

no widzisz, coś w sobie masz. Taa, dla dzieci, tyle że jako ekranizacja książki jest dość kiepski. Nie powiem, lubię ten film, ale arcydzieło? Wolne żarty. Dalej nie rozróżniasz pojęć. Mogę się wymienić paroma postami, nie znaczy to jednak, że nie śpię przez to po nocach.

ocenił(a) serial na 2
Resvain

Harry Potter, Spiderman i inne tego typu filmy to Arcydzieła wśród filmów dla dzieci. Ja mam tak, że oceniam pod kategorie Horror, Dla dzieci, Komedie, i takie tam inne.

ocenił(a) serial na 10
Karirsu

Karirsu - dziwne masz powody którymi się kierujesz przy ocenie bo jak już wspomniano choćby za muzykę (a ta w TWD jest naprawdę dobra), za montaż, za grę aktorską, za niektóre choćby wątki serial zasługuje na wyższą ocenę. Fakt że 4 sezon spadł poziomem mocno od poprzednich, co również mi się nie podoba ale to nie znaczy by dawać od razu serialowi 1...

Karirsu

Prawa filmweb'a nie złamałeś ale to trochę dziwne dawać 1/10 i serduszko...

Karirsu

Ok tylko że ona zazwyczaj stoi z boku i nic nie mówi :D

ocenił(a) serial na 6
Karirsu

Rozumiem cię. Śmiesznie wygląda taka wydepilowana, wymyta, wypachniona laska na wysoki połysk w świecie zombie, w świecie bez prądu, ciepłej wody, kosmetyczek i wosku. Taki już urok tego serialu.