PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177588
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Witam, czy też macie takie wrażenie że to już nie to samo co 1 sezon? Właściwie od 3 sezonu jest ciągłe łażenie po lasach. To co przyciągało mnie do tego serialu to opuszczone miasta, klimat rodem z Prypeci, ciągła niewiedza co się stało skąd ten wirus szukanie odpowiedzi gdzie jest rodzina Ricka itd Obecnie to jest tylko na takiej zasadzie, przemieszczanie z 1 pkt do 2, między sezonem zginie z parę osób, parę nowych dojdzie do obsady i tyle. Po prostu dla mnie to już się stało nudne, brak jakiegoś elementu zaskoczenia. Brakuje elementu zaskoczenia, od jak już powiedziałem 3 sezonu jest praktycznie to samo co mnie już nudzi, istna telenowela. Sezon 1 jak już powiedziałem mistrzostwo, 2 też bardzo ciekawy bo nie łazili po lasach i było parę momentów jak np z Sophii które poprostu były wzruszające... Sam nie wiem co się zepsuło w tym serialu ale jakoś zaczął mnie odpychać. Też macie takie odczucia?

Putis_K

"2 też bardzo ciekawy bo nie łazili po lasach" - no właśnie tam najwięcej łazili po lasach :P Szczerze? Zacznij czytać komiks, ja tak zrobiłem. Serial jest beznadziejny, a w komiksie masz o wiele więcej elementów zaskoczenia. Sam serial zaś, no cóż... mnie trochę męczy to, że bohaterowie nie mają żadnego celu. Widz im nie kibicuje, bo właściwie w czym ma kibicować? Większość postaci jest tak skonstruowana i tak mało jest im poświęcane czasu, że nawet nie żal mi potem ich śmierci (tak jak np. [SPOILER]śmierć Beth była mi całkowicie obojętna, bo praktycznie przez cały serial nic się nie odzywała[/SPOILER]),