PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177864
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

odpuściłem sobie oglądanie po 1 sezonie. Przypadkowo w tv zobaczylem finał 2 sezonu i
był całkiem całkiem. Teraz nadrobiłem trzeci.
Serial jest głupi. Bardzo głupi, ale da się go oglądać, bo nie jest nudny(choć czasem
przynudzają, staraja się zrobić dramat...)
Nie wiem jak czarny samuraj znalazł-a- więzienie ale ma chyba GPS w dupie razem z 6
zmysłem.

Ale największa głupota serialu to sam akt zarażenia. Jeśli wirus przenosi się tak jak HIV /
AIDS to znaczy przez wymianę płynów to oni wszyscy zginęli by po jednej potyczce z
zombie. Jak walą im nożem po ryju i leci ta bajeczna struga krwi to za którymś razem
dostaje się ona do ust i mamy trupa, żywego trupa. NO chyba że "jad" jest tylko w ślinie
albo gdzieś w zębach.

Wiem, że może za bardzo szukam medycznej logiki, bo wiadomo, że nie może isnieć
wirus który ożywia martwe ciała, które potrafią żyć z bez głowy, ba, sama głowa może żyć,
ale jeśli tworzymy jakąś historie, że zarażają się przez wymiane płynów (w serialu jedynie
ślina zmieszana z krwią ofiary) to bądźmy konsekwentni.

Żeby nie było hejtów: serial lubię, czekam na 3x09 ale głupot tutaj niczym w dexterze ;p
zapraszam do dyskusji o zarażaniu bo może ja sie poprostu nie znam xD

ocenił(a) serial na 6
bartusezg

Ja uwielbiam ten serial :)Wiadomo przecież że mózg po śmierci i jego tkanki natychmiast umierają wiec nie mógł 'zmartwychwstać' no chyba że Bóg miał coś innego na myśli mówiąc o zmartwychwstaniu :D

ocenił(a) serial na 4
bartusezg

Głupotą wykazałeś się Ty i to w dodatku nie lada.

Ad1. Michonne dobitnie wiedziała gdzie leży więzienie o czym sama wspominała. Kręciła się z Andreą przez ogromną część czasu w tamtych okolicach (prawie 8 miesięcy) więc jest możliwość, że natknęła się na niego w trakcie ich wędrówki. Sam Gubernator wiedział również o jego istnieniu w okolicach. Nie chcę wspominać o fakcie jej zdumienia na wieść o oczyszczeniu tego miejsca, a co za tym idzie, miała wiedzę w jakim stanie znajdowała się placówka.

Ad2 Twoje czepianie się części medycznej TWD to istny absurd. Oglądałeś serial uważnie? Chyba nie, skoro twierdzisz, że wirus roznosi się tak jak HIV. Otóż nie. Po pierwsze to w serialu ani razu nie padło takie stwierdzenie, a co za tym idzie jest ono czystym urojeniem. Jenner w odcinku 6 pierwszego sezonu powiedział, iż wirus atakuje jak zapalenie opon mózgowych i to tyle co wiemy. Nie wiemy natomiast jakim cudem doszło do masowego zarażenia. Możemy sobie jedynie gdybać, ale droga zarażenia HIV już od razu jest wykluczona. Po drugie wirus siedzi już w każdym z osobna i aktywuje się dopiero po śmierci. Skoro kontakt z krwią nic nie powoduje, to od razu można wywnioskować, iż nie ma on takiej siły aby doprowadzić organizm do śmierci. Śmierć osobnika można wywołać postrzałem, uduszeniem itd, tak aby całkowicie wyłączyć pracę mózgu, bądź poprzez ugryzienie, którego wywołuje wysoką gorączkę.

Tyle w temacie.

ocenił(a) serial na 9
tomb2525

Też mnie zastanawia to, że dopiero po ugryzieniu jest ta gorączka. Jak np w prawdziwym życiu ugryzie Cię pies to da się wyleczyć(chyba, że ugryzie Cię świnia, po świni trudno się goi), więc taka zarażona krew zombich jak dostaje się do jamy ustnej czy do spojówek to nic się nie dzieje, a jak zombie zadrapie to już wiadomo, że człowiek jest żywym trupem, trochę to bezsensu.

ocenił(a) serial na 4
Slowianin

Jako, że wirus jest już w organizmie człowieka, możemy przyjąć, że w jakimś stopniu neutralizuje działanie możliwych bakterii bytujących w krwi zombie, bądź nawet w tejże krwi znajduje się tylko ten wirus, bez żadnych innych "nieproszonych gości" :D

W przypadku ugryzienia zombie do ciała człowieka dostaje się gro różnych bakterii śmiertelnych dla człowieka. Już nawet nie chcę wspominać o tym że same robactwo bytujące na ciele robi swoje. Jama gębowa, ze względu na dogodne warunki jest idealnym miejscem do rozwoju wszelkich wirusów itd. Nie ma co porównywać tego do ugryzienia psa.

ocenił(a) serial na 6
tomb2525

Dałam sobie spokój po:
"Serial jest głupi. Bardzo głupi, ale da się go oglądać, bo nie jest nudny(choć czasem
przynudzają, staraja się zrobić dramat...) "

Ręce opadają...

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Sam sobie zaprzeczył...wiesz jakby, to Otis powiedział ;).

ocenił(a) serial na 4
Tortuga033

Nawet nie zauważyłem tego bubla, tak się zająłem odpowiedzią.

ocenił(a) serial na 6
tomb2525

Btw, czy tylko mi nie przychodzą powiadomienia?

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Mi też się nie pokazują :<

ocenił(a) serial na 5
Vangelis7

Zatem nie jesteśmy same.

ocenił(a) serial na 4
Tortuga033

Nie przejmuj się, mi również :D Znowu nie potrafią zapanować nad stroną. Znając życie za dwa bądź trzy dni wszystko wróci do normy i znowu będę miał 100 powiadomień.

ocenił(a) serial na 6
tomb2525

Też czuję ile będę mieć wiadomości.

ocenił(a) serial na 7
ocenił(a) serial na 10
bartusezg

haha... ty nie wiesz co piszesz albo pierwszy odcinek tylko widziałeś a nie sezon...

ocenił(a) serial na 7
bartusezg

,,Serial jest głupi. Bardzo głupi, ale da się go oglądać, bo nie jest nudny(choć czasem
przynudzają, staraja się zrobić dramat...) "
Hahaha...... dawno nie czytałam czegoś tak głupiego. Pozwól, że Cię oświecę - TWD to przede wszystkim dramat. Wiem, że jest to dla Ciebie szok, ale niestety taka jest prawda. Więc jeżeli spodziewasz się non stop sieczki, to lepiej sobie odpuść i daruj sobie zakładanie głupich tematów.

ocenił(a) serial na 7
anita23_fw

Miło, że jest grono osób które więdzą, że The Walking Dead to dramat a nie Resident Evil czy inna sieczka. Już mam dosyć czytania głupot np. w drugim sezonie czemu tam nie ma rozpierdzielu...