serial trzyma poziom/klimat znany z gry? A może jest nawet lepiej? Mam nadzieję że to nie jest
zwykła rozwałka zombie...
Nie grałem więc nie mogę zrobić tego porównania. Nie, to nie jest zwykła rozwałka zombie(tzn. walkerów) czasami stanowią wręcz tło. Najlepiej obejrzyj 1 sezon(chyba większość uważa go za najlepszy) i zdecyduj co dalej.
Nie, to nie typowa nawalanka. Sezon 1 musisz obejrzeć obowiązkowo, on był najlepszy bo czuwał nad nim Frank Darabont. Drugi jest trochę gorszy, ale i tak trzyma poziom. Trzeci i czwarty oglądasz na własną odpowiedzialność, osobiście nie polecam.
To całkowita bzdura.
Serial to profanacja tej marki. Skończył się na 1 epizodzie, który jako jedyny chyba robił nadzieję na coś trzymającego poziom. Potem już tylko dno i metr mułu. Komiks jest świetny, chociaż na obecnym etapie zaczyna powoli się dłużyć. W grę grałem, świetnie oddaje klimat komiksu, więc zamiast tracić czas na to, sięgnij po papierowe medium.
Własnie postanowilem sprawdzic serial, dokladnie to pierwszy sezon, za sprawą właśnie gry, którą to kilka tygodni temu odkryłem. Grę oceniam, powiedzmy, 8+/10, mimo okropnej liniowości fabuła jest wciągająca, bardzo dobra, klimat trzyma w napięciu, a od monitora raczej trudno odejść. Pierwszy sezon serialu natomiast 6/10. Dało się obejrzeć, ale bez fajerwerków, zdecydowanie przeciętność. Nie wiem skąd popularność tego Walking Dead'a, bo od gry jest o wiele słabsze. Sprawdzę na dniach jeszcze drugi sezon, jeśli nie okaże się sporo lepszy od pierwszego, to dalsze sobie daruje.