PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177179
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Zauważyliście zależność pomiędzy zombie w pierwszym sezonie a teraz? Obecnie są tępe jak powinny być zombie, napierają na siatki dopóki jej nie rozwalą, nie umieją się wspinać ani nic, natomiast w pierwszym sezonie umiały otwierać drzwi (ta żona kolesia z pierwszego odcinka próbowała otworzyć drzwi) używały cegieł do rozwalenia szyby, wspinały się po drabinie oraz po płocie... Jedno wielkie WTF. Jedynym usprawiedliwieniem jest to że twórcy jeszcze się tak bardzo nie znali i były to zombie wersje beta xD

domelutek

W tym temacie możesz przeczytać różne argumenty i spostrzeżenia odnośnie tych różnic:
http://www.filmweb.pl/serial/The+Walking+Dead-2010-547035/discussion/Ewolucja+zo mbie+-+celowa,2405843

ocenił(a) serial na 10
domelutek

Dzisiaj zrobiłam sobie powtórkę z pierwszego sezonu i też mnie to zaskoczyło. Zombie biegające za pożywieniem, zombie przeskakujące ogrodzenie sprawniej niż Rick i Glen, zombie używające kamienia do rozbicia szyby. A w kolejnych sezonach zombie to bezrozumne bydło kierujące się tylko za stadem lub w kierunku, skąd rozległ się hałas. Jak dla mnie ta druga wersja jest znacznie ciekawsza :D

ocenił(a) serial na 6
domelutek

Zaciekawiłeś mnie. Aż pokuszę się o ponowne obejrzenie serialu od 1-go sezonu :)

użytkownik usunięty
domelutek

Takich "gaf" był więcej np w scenie gdy Glenn uciekał z więzienia rzucał koktajlami mołotowa i zombie szły w kierunku ognia, co jest sprzeczne z wszelką logiką i instynktem nawet przegniłego mózgu :). Na forum też często pojawiał się wątek prędkości poruszania się zombie, w niektórych odcinkach było szybciej - prawie bieg, a w innych ślamazarne włóczenie nóg - co jest zgodne z kanonami kina grozy z chodzącymi trupami :). Brak logiki i konsekwencji niestety jest wizytówką tego serialu, ale i tak go lubię.

domelutek

Irytuje mnie to, że pośród zombie nie ma "grubasów". Różne źródła podają, że amerykanie to najbadziej otyli ludzie, średnio co trzeci amerykanin jest z nadwagą, jednak w serialu praktycznie nie widać ani tych "grubych" ani tych "bardzo bardzo grubych" zombiaków. Wszytkie zombi są przeciętnej masy ciała...Czemu tak jest?

ocenił(a) serial na 9
zqec21

Bardzo ciekawe spostrzeżenie, faktycznie sami szczupli wbrew stereotypowi typowego Amerykanina :)

zqec21

Może dlatego, że grubi za wolno uciekali i zostali zjedzeni a nie przemienieni? ;)

Valdoraptor23

:D :D :D dobre

ocenił(a) serial na 6
Valdoraptor23

http://ecx.images-amazon.com/images/I/41hEV75h8zL._SX300_.jpg

zqec21

Według mnie przegnite, martwe mięśnie nóg nie utrzymały tylu kilo i te "grube zombie" sie nie poruszają. Albo czarna dziura wciągneła wszystkich grubasów dzień przed apokalipsą

mejbirdus

A z praktycznego punktu widzenia charakteryzacja osoby otyłej zużyła by zapewne więcej materiałów.

Valdoraptor23

co racja to racja. Lubię jednak snuć mniej oczywiste teorie :D