PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177594
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

a w komiksie było

ocenił(a) serial na 8

Powiem wam kilka rzeczy z czasów, gdy jeszcze Rick z innymi znaleźli to więzienie.
Glen znalazł te armory więzienne, Rick dostał jeden, przy pierwszej akcji zombie go dziabnął, ale w armor więc sprawdził się strój.
Jak zobaczyli helikopter na niebie, to poszli sprawdzić co się stało. Dotarli do Gubernatora. Zamienili kilka słów i już na wstępie wiedzieli, że to psychopata. Gubernator ot tak uciął prawą dłoń Rickowi, a murzynkę z kataną zamknął w budynku i wpadał do niej każdego dnia i ją gwałcił mówiąc, że będzie to robił tak często, jak tylko będzie mógł i aż ona znajdzie sposób na samobójstwo.
Później jak uwolnili się wszyscy, murzynka poszła do domu gubernatora, penisa przybiła mu do podłogi, wyrywała paznokcie, obcięła mu prawą dłoń, wierciła dziury w ciele, łyżkę wsadziła mu w tyłek, a potem wydłubała mu łyżką oko. Później goryle się zjawili więc uciekła (swoją drogą, ona była dawniej prawniczką, ćwiczyła też szermierkę, stąd jej umiejętności władania kataną. A katanę "pożyczyła" z domu kolegi, z którym ćwiczyła szermierkę).

A Carol jak była z Lori w więzieniu, to mówiła jej, że kocha ją i Ricka i chciałaby się z nimi ożenić. Lori ją wyzywała od wariatek.

Wg was Rick bez dłoni i Gubernator bez dłoni (obciętej do łokcia) byliby ciekawszymi postaciami, czy nie?

ocenił(a) serial na 9
Nimr

XDDDDDDDDDDDDDDD

Nimr

Wole Ricka z obiema rękami.

ocenił(a) serial na 8
Nimr

Gdzieś czytałem (prawdopodobnie na tym forum) że sam twórca komiksu żałuje, że pozbawił go ręki. Dlatego pewnie przy tworzeniu serialu pominięto tę ważną część. Byłoby o wiele trudniej przedstawić różne sytuacje i ogólnie przetrwać.

ocenił(a) serial na 9
Nimr

Rick bez ręki ? Nie, zdecydowanie mi to nie pasuje, ale los jaki spotkał Gubernatora bardzo mi się podoba, chociaż może troszeczkę jest mi go żal ale to psychopata był i sam się o to prosił. Zdecydowanie wolę wersje gdy obydwaj mają ręce.