tyle tu napisano o nielogiczności tego serialu- sama pisałam że głupi, zaczełam oglądać drugi raz z
tą właśnie myślą i w sumie większość "głupot" sobie uzasadniłam może właśnie to scenarzysta
miał na myśli, serial dosłowny nie jest, może właśnie liczy na inteligentego widza? ja pewne
kwestie pojełam i myslę że jest to serial i tak z najmniejszą ilością absurdów jak na taką tematykę i
taki rozmach. co sądzicie? jak chcecie podajcie sceny które są wg was absurdalen może da się jej
jakoś wytłumaczyć?
Tu jest sporo wyjaśnione:
http://www.filmweb.pl/serial/The+Walking+Dead-2010-547035/discussion/TWD+-+Wyja% C5%9Bnienie+wszystkich+absurd%C3%B3w+i+zagadek,2399164
;)
bardziej obśmiane sceny z wielu filmów ale fajnie się czyta dzięki :-) ja mam bardziej racjonalne wyjaśnienia niż tylko humorystyczne dotycząca TWD :-)
przedewszystkim jest kilka absurdow praw fizycznych, ale to juz prawa hollywoodu. :)
mnie najbardziej zrazila do serialu pierwsza czy druga scena w ktorej rick zostaje postrzelony, nie ma opcji zeby zaraz po strzelaninie policjanci zaczeli sie smiac, w ogole nie sprawdzajac samochodu itd. wytlumaczyli to, ze niby mieli informacje o trzech napastnikach, a okazalo sie ze bylo czterech, taki bullshit xd ale jak juz sie odrazilam to pokochalam serial!
ten serial jest bardzo dobry , bo spina się jako całość - wiele rzeczy , które wydają się nielogiczne i głupie w jednym odcinku jest wyjaśnione w dalszych , a czasem nawet w finale.Wtedy można na daną sytuację sporzej inaczej - przykład - zachowanie Ricka w więzieniu , kiedy to pracuje jako farmer nie przejmując się zbytnio zapewnieniem bezpieczeństwa - jego zachowanie zostało wyjaśnione bodajże w ostatnim odcinku 4 sezonu.
Serial mimo kilku błędów jest kapitalny!