PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177572
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Polecam inny serial: Z nation. Na filmwebie ma niską ocenę, co może odstraszać od oglądania, ale jest naprawdę ciekawy.
Serial pokazuje podróż grupki ludzi, którzy eskortują Murphy'ego - faceta, który jako jedyny przeżył ugryzienie zombie. Momentami bardziej w stylu komediowym, ale myślę, że jak ktoś lubi tą tematykę to się nie zawiedzie. W sumie gdyby trochę pozmieniać to grupę Murphy'ego można by było umieścić w świecie Walking Dead. Ale tak jak wyżej, myślę, że zainteresują się tym serialem tylko miłośnicy zombie.

carolotta

Oglądałem i powiem, że gdyby porównać tylko pierwszy sezon TWD i ZN to lepiej wypada TWD. Jeżeli porównać całość, to lepiej wypada ZN. Oczywiście całość, czyli to co dopiero wyszło...

ocenił(a) serial na 9
carolotta

Jeszcze nie obejrzałam wszystkich odcinków. Osobiście uważam, że jak na razie TWD jest lepsze.

ocenił(a) serial na 10
gwen1976

gwen1976 masz rację w 100%
Ja z niecierpliwością czekam na Spin-offa "The Walking Dead"
Niestety niewiele jeszcze wiadomo na temat tego serialu:(
Produkcja prawdopodobnie będzie rozgrywała się w LA "Los Angeles". Głównego bohatera spin-offa zagra Cliff Curtis (znany też jako Cobalt). W cieli się on w postać rozwiedzionego nauczyciela, a towarzyszyć mu będzie kobieta, która przed epidemią zajmowała się doradztwem zawodowym.A zdjęcia zaplanowano na początek tego roku ;)

ocenił(a) serial na 9
xD_aV_i_Dx

Też czekam i to bardzo niecierpliwie. dopiero zaczynają zdjęcia to ile będziemy czekać na pierwsze odcinki ?

ocenił(a) serial na 10
gwen1976

Dokładna premiera ani nawet oficjalny tytuł serialu wciąż nie są znane. „Cobalt” to tytuł pilotażowego odcinka serialu AMC, ze względu na brak oficjalnej nazwy tak też mówi się o całej produkcji...kto wie...czas pokaże ;) Piszą, że serial weźmie bowiem na tapetę najciekawsze wydarzenia podczas każdej epidemii zombie – pierwsze dni apokalipsy i świat jaki znamy, który wali się na naszych oczach...
Pomysł wydaje się o tyle trafiony, że stanowi kapitalną odskocznię od The Walking dead.

ocenił(a) serial na 9
xD_aV_i_Dx

Na to czekam. Te pierwsze dni świat jaki znamy nie przestaje istnieć ale ludzie nie od razu to zauważą, nadal czekają na powrót starego świata, świata ,który w obecnej sytuacji wydaję się oazą spokoju i bezpieczeństwa.

ocenił(a) serial na 5
carolotta

Ja od sobię poleciłbym serial The 100. Może nie o zombiakach ale klimat bardzo podobny. Ostatnio się bardzo wciągnąłem.

ocenił(a) serial na 8
carolotta

Pierwszy sezon Z Nation według mnie: 5.15
Pierwszy sezon The Walking Dead: 8.33
...

carolotta

Jestem po 4 odcinku i stwierdzam, że na ten moment Z Nation bije na głowę TWD. Jeszcze nie wydaję ostatecznej oceny, bo nie skończyłam sezonu, ale 4 odcinki Zetki dostarczyły mi więcej emocji, zaangażowania, śmiechu i po prostu zwykłej rozrywki, niż kilka ostatnich sezonów TeWuDe. Bardzo mi się podoba niewymuszony sposób prowadzenia fabuły oraz budząca sympatię swoboda, widać jasno, że aktorzy mają radochę z występowania w tym serialu, w przeciwieństwie do mąk widocznych na twarzyczkach ekipy Walking Dead.
Wreszcie jest komu dopingować!

Luzacki, surrealistyczny serial o zombi z ujaranym dziadkiem, killer-dzwonem, czadziarskimi laskami i scenami, na których można boki zrywać >>>>>>>>>>> "dramat ludzki w czasach zombi apokalipsy" :D

emo_waitress

Update:
oglądam dalej, w Z Nation pojawiają się rozwiązania, które postulowałam do zastosowania w TWD! :OOO Nawet takie szczególiki jak zamykanie pokojów, żeby uniemożliwić nagle zmarłym mieszkańcom atakowanie żywych! jestem pewna, że twórcy Z Nation czytali moje komentarze na tym forum i zastosowali się do nich przy produkcji swojego serialiku :D