PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177562
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

do spojlerowców

ocenił(a) serial na 7

widzę, że niektórzy z was są bardzo podnieceni i dumni z faktu że potraficie czytać i chcąc pokazać światu jacy to jesteście "oczytani" na każdym kroku spojlerujecie ludziom serial podpierając się komiksem. pamiętajcie że psujecie ludziom fun z oglądania. pewnie czytacie pl wersję więc i tak jesteście z fabułą do tyłu i zawsze ktoś może zaspojlerować WAM co nieco

ocenił(a) serial na 4
rogalo5

Jest tyle zmian w stosunku do komiksu, że to w gruncie rzeczy nie ma, aż tak dużego znaczenia (zaskoczę cię, czytam ang!). Poza tym jak ktoś się pyta, czemu tak wielu się podnieca Glennem, który podniósł kij baseballowy to jak mają odpowiedzieć nie nawiązując do komiksu? Skoro to ma z nim związek i to oczko do czytelników? NO JAK?!

Plus należę do osób, które kochają spoilery :P

ocenił(a) serial na 10
rogalo5

Bez nerwów. Przecież nikt nie zabrania Ci czytać komiksu. Poza tym gdyby go nie było nie byłoby serialu. Fora i strony przeglądasz na własne spojlerowe ryzyko. Przecież TWD nie ma trzyma się sztywno oryginału.

Spekulacje na temat komiksu urozmaicają oglądanie.

SPOJLER Ja na przykład zastanawiam się kiedy wprowadzą Negan'a i kto go zagra.

ocenił(a) serial na 7
Cheshire_Cat

imię Negan to nie spojler ale ludzie piszą np. że Negan zrobi to i to, temu i temu, tym i tym. wiem że część osób chce spojlerów i to jest ok ale to nadal tylko część

ocenił(a) serial na 4
rogalo5

Czyli przez wgląd na część, która nie chce spoilerów, trzeba olać tych którzy chcą?

ocenił(a) serial na 7
Badly

nie olać ale zanaczyć wyraźnie przed spojlerem że taki się pojawi i tyle.ostatnio jakiś kretyn na forum (nawet nie filmowym) ni z gruchy ni z pietruchy przywalił zakończeniem filmu a ja to przeczytałem a chcę ten film obejrzeć i teraz nie wiem na ile mi popsuł zabawę

ocenił(a) serial na 4
rogalo5

Wiesz, że są tacy, którzy narzekają nawet jak napiszesz wielkie SPOILER UWAGA NIE CZYTAĆ, bo oni i tak to widzą kątem oka? Nie ma możliwości zamazania bez najechania myszką to niestety. Narzekanie na spoilery albo ich brak będzie.

Badly

Tak olać To jest "Filmweb" tu się rozmawia na temat filmów a nie komiksów Niech ci co chcą znajdą sobie jakieś forum na temat komiksu Na tej stronie dopuszczalne są jedynie spoilery z serialu Dziękuje dowidzenia

ocenił(a) serial na 4
BrodaGandalfa

Punkt w regulaminie poproszę. Poza tym nie wmówisz mi, że filmweb zajmuje się tylko światem kina i telewizji.

Badly

Niektórym nie są potrzebne punkty w regulaminie żeby wiedzieć że tak się po prostu nie robi Oprócz tego filmweb "zajmuje" się jeszcze grami nad czym bardzo ubolewam ale ja mówię o tej konkretnej stronie serialu To chyba powinno być normalne że ludzie na forum o właśnie serialu TWD wypowiadają się na temat tego serialu, na forum o kucykach pony na temat kucyków pony, na forum o sadzeniu agrestu na temat sadzenia agrestu itd. Proste Logiczne

ocenił(a) serial na 7
Cheshire_Cat

Nie wiem czy to prawda, ale jakis czas temu przeczytalem, ze kandytatem do roli Negana jest Vinnie Jones, mysle, ze idealnie by pasowal

ocenił(a) serial na 7
heavyduty

aktor jest już obsadzony. Negan pojawił się już w serialu i to nie jest Vinnie Jones

rogalo5

Rozumiem cię doskonale, spojlerowcy - szczególnie świadomi spojlerowcy - mają wg mnie specjalne miejsce w piekle :D

Niestety ty też musisz być świadomym zagrożenia obywatelem i wchodząc na filmweb, na którym nie ma żadnych reguł ani kogoś, kto by przestrzegania ich pilnował musisz zdawać sobie sprawę z tego, że możesz dostać centralnie spojlerem po twarzyczce :) Jeżeli chcesz uczestniczyć w dyskusji z innymi fanami bez spojlerów, bez obrażania, bez wyzwisk, bez prywatnych podjazdów - udaj się na moderowane fora. Tu niestety musisz liczyć się z tym, że forum filmwebu przyciąga różne osobniki, więc zawsze trzeba być gotowym na spojlery i personalne ataki :) Ot, taka filmwebu uroda :)

Tu i tak jest jeszcze w miarę, idź na forum Gry o Tron: zaraz się dowiesz kto się pojawi i kto zginie :D

emo_waitress

Dobra antyreklama tego syfu filmłebu, hehe.
A tak z ciekawości - czytam twoje wypowiedzi i się zastanawiam dlaczego ty wolisz siedzieć tutaj niż na jakimś moderowanym forum o którym piszesz?

ocenił(a) serial na 4
emo_waitress

O. Właśnie.

ocenił(a) serial na 4
emo_waitress

Emo, jak ktoś sam się pyta to dostaje odpowiedź. Gdyby filmweb wprowadził tak jak np. naekranie możliwość maskowania części tekstu, to inaczej można porozmawiać.

Badly

No ale mi właśnie o to chodzi - to jest filmweb, inne zasady tu panują. Można próbować walczyć o zachowanie jako takiego poziomu i minimum kultury, ale jakie są tego efekty każdy widzi :)
Dlatego pozostają dwie opcje: albo ewakuacja na moderowane fora, albo wypracowanie specjalnej tolerancji i pozostanie tu :)

Niestety przeglądanie forum fw i unikanie spojlerów, tudzież ataków personalnych wygląda tu tak:
https://31.media.tumblr.com/e0e1cd0c189189a1bc1c9e834c2747ce/tumblr_inline_n45us aSD851qhhups.gif

Poczuj się jak Kapitan :D

ocenił(a) serial na 8
rogalo5

odkąd serial przestał mnie zachwycać spojlery mi nie przeszkadzają... ba nawet sobie chętnie je czytam ;)

ocenił(a) serial na 7
Greg_Kmk

jak chcesz mogę Ci zaspojlerować wydarzenia z ostatnich zeszytów przy których wątek Negana może się okazać nudnawą historyjką bez znaczenia...;)

rogalo5

Zabrzmiało trochę jak tekst na podryw. :s

ocenił(a) serial na 7
Evangarden

hehe wcale nie. gdybyś miał rację zaczekałbym z postem do Walentynek:))

rogalo5

Witamy w internecie.
Oczekiwałeś że na niemoderowanym forum (tak, moderacja na fw to żart) nie będzie spoilerów?
Sorry, chcesz pogadać na poziomie to idź na jakieś konkretne forum fanowskie TWD.

BTW komiks jest obecnie tłumaczony niemal na bieżąco z wydaniami angielskimi więc niestety ale twoja szpila w czytających wersje pl to porażka.

ocenił(a) serial na 7
Grajcz

10 zeszytów to sporo w tym komiksie więc żadna to porażka - zwłaszcza teraz przy nowym wątku

rogalo5

Jakie 10 zeszytów? Zeszyt 137 był przetłumaczony na pl wczoraj.

ocenił(a) serial na 7
Grajcz

napisałem to co zobaczyłem na warezach, żeby sprawdzić. nie śledzę w pl wersji

ocenił(a) serial na 10
rogalo5

Popieram, to jest forum o filmie, komiksowcy niech sobie wejdą na forum o komiksach. Jeżeli chcą porównywać z komiksem niech robią to wstecz a nie do przodu.

ocenił(a) serial na 6
rogalo5

Nie czytaj tego!

SPOLJERING BARDZO CIEKAWY!!!: Carl straci oko! Eric zginie! Morgan prędzej czy później też! Rick zgoli brodę! Grupa dostanie własne mieszkania! Rick zostanie policjantem! Sezon się skończy!

No i na co to przeczytałeś? :|

;D